Vyrazte s firmou za zážitky do Alp

16. November 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Zdravý pracovní tým se nedá budovat pouze v konferenčních místnostech. Naplánujte pro kolegy zážitek, na který budou dlouho vzpomínat. Každý společně zdolaný vrchol bude týmovým triumfem. V článku najdete 7 tipů na kouzelná místa v Alpách. 


Rittis Alpin Chalets Dachstein 

Utužujte vztahy aktivně a vyrazte do Rakouska. Uprostřed nádherných hor, na úpatí Dachsteinu, se přímo před vámi otevírá rozmanité sportovní eldorádo. Sportovní, moderní, pohodlné – Rittis Alpin Chalets nabízí ideální podmínky pro firemní teambuilding. Příjemným doplňkem je vlastní sauna u všech apartmánů, s výjimkou kategorie Basic. Až budete po výkonech na svahu toužit po chvilce odpočinku a soukromí, sauna na pokoji je ideální místo. O pohodovou atmosféru se navíc postará všudypřítomná vůně dřeva. Čeká na vás nejen bufetová snídaně plná regionálnćh produktů, ale také spousta kulinářských zážitků při večeři v okolních restauracích. Schladming Planai leží v srdci lyžařské sítě „4-Berge-Schaukel“ a nabízí 123 km sjezdovek, 44 vleků a 56 horských chat pro nezapomenutelné dny na svazích. Maximální kapacita je 54 osob, ve 27 pokojích. 


Mama Thresl - kouzelné místo

Potřebujete pro teambuilding větší kapacitu? Podívejte se na nabídku Mama Thresl v lyžařském středisku Leogang. Moderní alpský boutique hotel si užijí všichni, kdo mají v lásce přírodu, lidi a dobré jídlo. Hotel se nachází pouhých 300 m od sjezdovky, takže můžete hned po snídani vklouznout do lyžáků a vrhnout se do čerstvého prašanu. Naplánujte pro kolegy třeba jednodenní výlet na skialpech nebo na sněžnicích. Okolní příroda je opravdu kouzelná. Po celodenním outdoorovém dobrodružství na vás bude Mama Thresl čekat s otevřenou náručí. Island Bar se stane vaším meeting pointem, kde se setkáte s kolegy a uhasíte žízeň po náročném dni. Vybrat si můžete z 50 lifestylových pokojů a apartmá s celkovou kapacitou 120 osob. Každý pokoj má vlastní styl i jméno. V podvečer pak můžete relaxovat v unikátní finské panoramatické sauně, ke které patří odpočívárna s kamennou sprchou na čerstvém vzduchu.


ARX Boutiquehotel 

Jestli vaše firma ocení moderní architekturu, kvalitní víno a dobré jídlo, pak je tohle místo pro váš teambuilding jako dělané. A jako třešnička na dortu jsou tu všude kolem skvostné výhledy na okolní hory. Tento butikový hotel ve Schladming-Rohrmoosu vás rozhodně nezklame už jen pro jeho neobvyklý název ARX - latinsky „vrchol“. Pár metrů od hotelu na vás bude čekat 760 sjezdovek a 270 vleků. Po náročném dni na sjezdovce musíte zavítat do après ski s nezaměnitelnou atmosférou. Přijedete do skutečného ráje všech sportovních nadšenců, a pokud byste něco z výbavy postrádali. koupíte to ve sportovním obchodě přímo v hotelu. Mají tu dokonce i vlastní půjčovnu lyží. Hotel má pouze 18 pokojů s kapacitou 36 osob, tak raději udělejte větší rezervaci v předstihu. Po zážitcích na sněhu se můžete schovat do malého wellness, kde necháte odpočinout svaly i hlavu. A počkejte si na místní gastronomii! O té se vám bude ještě dlouho zdát. Úchvatný výhled odsud na Dachstein pak stojí také za čtyři hvězdy. Přinejmenším.


All Suite Zwieselstein Sölden

Chtěli byste pro firemní výjezd najít klidnější místo, daleko od hlučného městského hemžení, a přesto v přírodě a na dosah sjezdovek? Takové místo najdete alpském údolí Ötztal, kde si dosytosti užijete horský vzduch a budete mít na výběr z nesčetného množství sportovních aktivit. Apartmány jsou zastrčené v malé tyrolské vesničce Zwieselstein, kde nebudete nikým rušeni. V All Suite Resortu přišli s konceptem kombinace apartmánu a hotelu. Ubytujte se v moderně zařízeném a prostorném apartmánu s plně vybavenou kuchyní a k tomu si objednejte hotelové služby, tak jak vám to bude vyhovovat. Díky možnosti vícelůžkových apartmánů nebudete muset řešit kapacitu s velkým předstihem. Hotel disponuje 46 pokoji. Zabalte prkno, lyže, sněžnice, nebo jakékoliv jiné sněžné přesouvátko. Tady zúročíte vše. Kdybyste si chtěli jeden den od sněhu odpočinout, můžete vyrazit do termálních lázní. 


Liondes Chalets

Pokud není vzdálenost překážkou, rádi bychom vám představili kouzelné chalety v italském městečku San Vigilio di Marebbe. Výhodou italských Alp je zaručeně krásné počasí. Probouzející se slunce tady každý den postupně odhaluje vrcholky hor a vy tak budete mít neskutečnou podívanou z oken pokojů. Jen pár kroků od chaletů je první nástupní stanice lanovky. Kronplatz, jedno z nejkrásnějších lyžařských středisek Jižního Tyrolska, proto jsme si jistí, že firemní teambuilding tady bude opravdový zážitek. Pod názvem Liondes Chalets se skrývá pět moderních chat a jeden apartmán. Apartmán a tři chalety jsou až pro sedm hostů, jeden pro osm a jeden dokonce pro deset. Celková kapacita je 46 osob. Ať už budete přes den na sjezdovce, anebo jen po svých objevovat krásy místní krajiny, určitě po návratu oceníte vlastní wellness, které na vás bude na každém chaletu i apartmánu čekat. Sauna a vířivka určitě přijdou unaveným končetinám vhod.


La Cort My Dollhouse

Je libo stylový butikový hotel pro dospělé uprostřed dechberoucí přírody Jižního Tyrolska? Věřte nám, tohle místo je naprosto famózní a stejně jako my jsme při první návštěvě byli “paf”, bude se i váš tým divit, kde se právě ocitl. A nebude to jen díky originálním panenkám z Val Gardeny, které dodaly hotelu tzv. signature look. Věříme, že stejně jako nás, vás budou překvapovat detaily, v nichž se tento prvek objevuje. Nechte se pohltit pohodovou atmosférou a užívejte si každý moment, který tu strávíte. Domácí snídani si můžete užívat do pozdních ranních hodin, takže předtím ještě stihnete protáhnou tělo v posilovně Gym & Tonic. Adult-Only hotel nabízí pouze 26 pokojů, s kapacitou 52 osob. Jakmile se nabažíte sporovních aktivit na sněhu, nechte si nějaký prostor na prozkoumání místního wellness. Užijte si venkovní, příjemně vyhřívaný infinit bazén a nechte se unést pohledy na místní zasněženou přírodu. Prohřát se pak můžete i v sauně. Noční život tu nemá žádná omezení. I po deváté večer, kdy se personál hotelu odebere domů, si můžete namíchat drink v místním "Poctivém baru". 


Hotel Terentnerhof 

Lifestylový hotel Terentnerhof v Jižním Tyrolsku posune vaše představy o dokonalém teambuildingu ještě o kousek dál. Kromě sportovních aktivit sem lidé jezdí i za odpočinkem. Ten vás čeká v místních saunách a odpočívárnách. Těšte se na "sky pool" ve 4. patře s výhledy do údolí, lemovaného horskými vrcholky. Přestože je hotel poměrně velký, stále se tu o hosty starají majitelé, na které tu často narazíte. Jejich domácí snídaně jsou jedinečné. Po předchozí domluvě je možné s hotelem domluvit zážitkový balíček šitý na míru. Kromě sportu se tak společně s kolegy můžete zlepšovat ve vaření při malé kulinářské akademii. Neuvěřitelných 95% produktů, které mistři místní kuchyně používají, pocházejí z jižního Tyrolska. Udělejte si dostatek času a vychutnejte si je do posledního drobku na talíři. Na běžky se vydejte do Toblachu, na lyžích se krásně svezete ve středisku Kronplatz, coby turistům vám vyrazí dech impozantní tříčlenná skupina skalních štítů Tre Cime. Hotel má 51 pokojů pro 102 hostů. 


Nic vás tu nezaujalo? Podívejte se na další kouzelná místa na sněhu v Polsku a na Slovensku v našem předchozím článku

Similar articles