Zimní wellness radovánky kousek za hranicemi

6. ledna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Svátky se pro mnohé letos zúžily pouze na jeden den volna a do jarních prázdnin je ještě daleko. Pojďme si říct, že za každoročně hektický prosinec bychom si zasloužili více odpočinku. Načerpejte z kraje roku sílu a vyrazte na wellness za hranice už teď. Doporučíme vám 10 amazing wellness míst, kde budete jako v bavlnce. 

 

Goldstück Saalbach

Představte si zářivě bílý sníh, od něhož se odráží sluneční paprsky, vyhřívaný venkovní bazén, oblíbený koktejl v ruce a výhled na zasněžené vrcholky hor. Zní to jako hodně povedený sen? Jenže v hotelu Goldstück je to realita. Tenhle kousek zlata najdete v alpské vesnici Saalbach-Hinterglemm. Adult only hotel vás ubytuje v luxusních, a přesto útulných pokojích i apartmánech s vlastní saunou a venkovní vanou. Řídí se tu heslem SLEEP, EAT, BE HAPPY & REPEAT. To zvládnete bez námahy. Můžete bez výčitek celé dny trávit v županu nebo u zdejší knihovny s krbem. Pro novoroční dobíjení baterek byste těžko hledali kouzelnější místo. 

 

Das Edelweiss Salzburg Mountain Resort

Patří mezi vaše novoroční předsevzetí sbírání zážitků? V hotelu Das Edelweiss vám jich naservírují hned několik. Zajeďte si do alpského údolí Grossarl odpočinout s celou rodinou. Najdete tu Mountain Spa obřích rozměrů (7.000 m²), tři různé restaurace s pětihvězdičkovým servisem a několik kilometrů sjezdovek přímo pod hotelem. Příjemně aktivní a zároveň odpočinková dovolená tu na sebe nenechá čekat. Podívejte se na volné termíny. 

 

Hotel Terentnerhof

Lifestylový hotel Terentnerhof v Jižním Tyrolsku posune vaše představy o dokonalém odpočinku ještě o kousek dál. Největší oddechnutí si tu užijete jen ve dvou. Stylové pokoje jsou provoněné dřevem a postele jsou tu tak velkoryse široké, že se v nich budete hledat. V některých pokojích dokonce najdete soukromou saunu. Ty nejkouzelnější zážitky si odvezete, když vyzkoušíte některý z hotelových balíčků. Váš pobyt nemusí být jen o wellness procedurách, ale vyzkoušet můžete i kulinářské nebo sportovní dobrodružství. Buďte všemu otevření a přijeďte zrelaxovat tělo i mysl do Itálie.

 

Hotel Petrus

Dalším italským pokladem je hotel Petrus. Na tento amazing nález jsme patřičně hrdí. Vyhlášené lyžařské středisko Kronplatz máme moc rádi a sami tam často jezdíme za perfektní lyžovačkou. Tohle místo bychom tedy doporučili všem, kteří se chtějí nejen vyhřívat v saunách a relaxovat v bazénech, ale také se trochu hýbat. Jak už to tak v Itálii bývá, i tento hotel patří jedné rodině. Jejich pohostinnost vám neunikne. Budete je potkávat usměvavé na chodbách a od sester Brigitte, Christine a Daniely dostanete ta nejlepší doporučení.

 

Milla Montis

Dechberoucí wellness, architektura, labužnické zážitky i sportovní zimní radovánky, to všechno tu zažijete. Milla Montis je taková skrytá černá perla Tyrolska. Takový dojem na vás udělá už při příjezdu. Cílem majitelů bylo vytvořit místo, kde se budete cítit jako mezi přáteli. Najdete tu jen 30 pokojů, takže je dost možné, že budete během pobytu vídat stále stejné tváře. Vsadíme se, že nejvíce času strávíte ve vyhřívaném venkovním infinity bazénu, kde se můžete stále dokola rozplývat nad krásou majestátních Dolomit. Potřebujete se ještě trochu namlsat, než vyrazíte? Prohlédněte si jejich Instagram

 

Caravan Park Sexten

Vůbec bychom se nedivili, kdybyste o tomto božím místě neslyšeli poprvé. Jeho skvělá pověst ho předchází. I my se tam moc rádi rok co rok vracíme a je to jeden z největších zážitků, které si dopřáváme. Pokud o tomto kempingovém resortu slyšíte poprvé, hned si z hlavy vymažte jakékoli stigma, spojené s klasickým kempem. Můžete tu sice spát ve vlastním karavanu, ale také si můžete vybrat tree house, hotelový pokoj nebo celý chalet pro 6 osob. Wellness zóna je to, co vás dostane do kolen. Je rozdělena na dvě části, přičemž jedna patří pouze dospělým. Najdete tu vyhřívaný bazén, nespočet saun a spoustu relaxačních zákoutí.  

 

Salamandra resort a hotel

Zamilovali jste si Slovensko? Máte rádi pohostinnost a libujete si v tradiční slovenské kuchyni? Máme pro vás tip na místo, kde si dokonale odpočinete. Ať už pojedete jen ve dvou, nebo vyrazíte s celou rodinou. V srdci Štiavnických vrchů, daleko od velkoměsta, najdete klidný hotel Salamandra. Budou se tu o vás starat jako o vlastní. Nazujte pohodlné papuče, oblečte měkoučký župan a celý den jen pendlujte mezi bazénem a saunami. Jsme si docela jistí, že tady si to krátké sváteční volno plnohodnotně vynahradíte.

 

Hotel Björnson & Björnson Tree Houses

Další skvost, ležící u našich sousedů na Slovensku, je Hotel Björnson. Tady vás zaujme hodně věcí a první z nich bude architektura. Resort vznikl rekonstrukcí legendárního horského hotelu z roku 1952. Kromě velké hlavní chaty a vily k němu patří několik dřevěných Tree Houses, kde máte romantický výhled na zasněženou krajinu Demänovské doliny jako na dlani. Musíme vás upozornit na možnost, že budete mít celý den na prstech varhánky. Místní wellness je totiž velké lákadlo k celodennímu lenošení. Čeká na vás finská či bio sauna, masáže, zábaly a naše oblíbené horké venkovní kádě. Nemůžete se už dočkat radovánek na svazích? Určitě s sebou vezměte lyže. Nazout je můžete rovnou u chaty. Čeká na vás 46 km sjezdovek střediska Jasná. 

 

Grand Hotel Kempinski High Tatras

Chcete si dopřát opravdový luxus? A proč taky ne! Pošleme vás rádi na místo, kde tento požadavek splní do puntíku. Grand Hotel Kempinski High Tatras na břehu Štrbského plesa je snem mnoha lidí a my se nedivíme. Tohle místo je prostě amazing. Až poprvé navštívíte jedno z nejkrásnějších Spa center v Evropě, nebudete věřit vlastním očím a vzpomenete si na naše slova. Celý den vás tu mohou rozmazlovat při procedurách a i když je to velmi lákavé, byla by škoda zůstat jen uvnitř. Okolní příroda má totiž také co nabídnout. Čekají vás tu zimní radovánky ve všech svých podobách. 

Podobné články