Útěk do přírody aneb 10 božích glampingů s finskou saunou

10. března 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Oddechněte si na pár dní od shonu velkého města a zašijte se do útulného glampingu v přírodě. Máme pro vás výběr 10 zážitkových míst, kde můžete odpočívat na terase s výhledem a grilem, v privátní sauně nebo klidně celý den lenošit pod peřinou s horkým kakaem a napínavou knihou. 

 

Paseca

Máte nutkání utéct z města do přírody? Vyzkoušejte si maximální komfort v minimálním prostoru a v obklopení bujné vegetace, která poskytuje maximální soukromí. Na pyskočelské Pasece zažijete japonský zen i designový minimalismus. Tady můžete pozorovat ty nejkouzelnější východy slunce i západy přímo z pod peřiny. K uvolnění pomůže cedrová sauna a pro osvěžení sprchový talíř. A když budete mít náladu, můžete využít parket a speciální audio systém Bang & Olufsen pro soukromou taneční party. 

 

Altány Orlice

Milujete saunování a energii nejraději čerpáte z přírody? Zkuste své volno tentokrát pojmout netradičně a užijte si víkend v přírodní zátoce s výhledem na plynoucí řeku. K bydlení si můžete vybrat ze dvou altánů. Altán Stulík - hausbót umístěný přímo na řece Orlici nebo Altán Sasanka - minimalistický dřevěný domek umístěný na břehu řeky. K rozjímání i odpočinku vám skvěle poslouží sauna plující na vodě. Až budete dostatečně vyhřátí, skočte přímo řeky. Jestli se ale na odpočívání necítíte, možností máte tolik, že je snad během celého víkendu nestihnete využít. Zeptejte se pozorného správce, rád vám poradí. 

 

RozhledNa Ještěd

Unikátní treehouse v podobě rozhledny na Ještěd vyrostl nedaleko malebné vesničky Křižany a bezpochyby patří k nejkrásnějším glampingovým projektům z naší nabídky. Zhluboka se nadechněte a nasajte vůni lesa, zaposlouchejte se do zpěvu ptáků a kochejte se neskutečnými výhledy do malebné krajiny Podještědí. Rozhledna má dvě patra. V prvním patře je obytný prostor s pohodlnou postelí, malou kuchyňkou a kamínky na vytápění. Druhé patro slouží pro grilování, lenošení a opalování. Elektřinu ani wi-fi tu nehledejte. Večer vám posvítí hvězdy nad hlavou, pár lampiček a romantické světlo svíček. Pod RozhledNou v lese ukrytá malá privátní sauna. Stačí jen roztopit kamna, chvíli počkat a pak si užít chvilky relaxu.

 

Teepee&Spa

Chcete si vyzkoušet, jak žijí Indiáni? Vyzkoušejte si neopakovatelný zážitek jménem Teepee&Spa. Bude vám tu dobře v jakémkoliv ročním období, ale přírodu kolem si nejvíce užijete na jaře a v létě. Uvnitř vás přivítá velkorysý prostor s postelemi, sprchou, toaletou, kuchyňkou a dokonce i stolem na hraní deskových her nebo klábosení u dobrého nápoje. V klidu se tu vyspí pět výletníků. Přijeli jste hlavně za relaxem? V luxusních venkovních lázních můžete trávit klidně celý den. Skočte do vířivky nebo se ohřejte v sauně. Pak zchlaďte tělo pod osvěžující venkovní sprchou.

 

Aranka 

Glampingová Aranka patří do projektu Hideandseek, který vybírá unikátní místa v srdci přírody. Spát budete v malém designovém příbytku na kolečkách, který byl primárně koncipovaný pro milence, ale pokud chcete vzít i děti, najdou se tu 4 lůžka. Reálnou polohu ubytování se dozvíte až po rezervaci. Můžete si být ale jistí tím, že to bude kouzelné místo plné přírodní energie a vy budete mít naprosté soukromí. Aranka má pro vás nachystanou vyhřátou saunu, oheň v krbu, nadýchané peřiny a vychlazené víno. Uvnitř malé chatky je vše, co budete potřebovat - malá kuchyňka, koupelna s toaletou, sprchou a krbová kamna na vytápění. 

 

Chata v lese

Chcete být pár dní na místě, kde nepotkáte ani nohu? Zkuste Chatu v lese! Není tu wi-fi, takže se můžete nerušeně napojit na sebe a užívat si ticho v krásné přírodě s výhledem na rybník. Na první pohled se zdá chalupa malá, ale nenechte se mýlit. V centrální části najdete plně vybavenou kuchyň se základními surovinami a prostornou obývací část. Jakmile se venku trochu ochladí zatopte si v kamnech. Dřevo najdete připravené v ošatce. Nebo si rovnou roztopte privátní saunu, která se nachází na úpatí rybníka. Dobroty doporučujeme nakoupit cestou na chatu, protože jakmile se tu jednou ocitnete, nebude se vám nikam chtít. 

 

V Bublině

Chcete vycestovat na netradiční místo i se svými ratolestmi? Majitelé koncipovali glampingovou bublinu jako zážitek pro rodiny s dětmi, které tu mají nepřeberné možnosti, jak se zabavit. Snídani si připravíte v přilehlé kuchyňce, večer pak hodíte na gril nějakou dobrotu nebo si rozděláte oheň. Vaše děti se přes den vydovádí na hřišti nebo v krásném zahradním domečku. V bublině je pak čeká kouzelná skříň plná hraček a her. Pro dospělé je připravený relax v podobě sauny a houpacích sítí.

 

Treehouse Emanuel

Představte si místo, které omamně voní lesem a jehličím, kde vás bude uspávat tiché ševelení stromů a probouzet pouze zpěv ptactva. V lese na samotě, s výhledem na Ještěd, si můžete naplno užívat přítomný okamžik. Glamping v korunách stromů je ukrytý uprostřed lesa a zaveze vás k němu přímo paní majitelka. Vyspí se tu až 4 hosté, ale jestli si chcete užít pořádnou romantiku, buďte tu jen ve dvou. Není tu elektřina, ale věřte nám, nebude vám tu chybět. Užijete si tu opravdovou kempovací atmosféru se vším všudy. Vařit si můžete na jedno plotýnkovém vařiči, grilu nebo ohništi. Třešničkou na dortu je tu privátní sauna s kamny na dřevo a úchvatným výhledem na Ještěd. 

 

Treehouse Amálka

Treehouse Amálka je postavený na absolutní samotě, na sluncem vyhřáté lesní mýtině. Ohromí vás dechberoucím výhledem na dominantu hory Ještěd, a to třeba i vleže z hamaky přímo na terase v korunách stromů. Interiér lesního domku je vymazlený do posledního detailu. Dva hosté mohou spát na manželském lůžku a na rozkládací gauč se v případě potřeby vejdou dvě děti. Treehouse je vybaven kuchyňským koutkem s jednoplotýnkovým vařičem, plnohodnotnou lednicí, krbem s automatickou funkcí bez nutnosti přikládat a čekají vás vychytávky jako třeba chodící spací pytle. Večer si užijete v privátní sudové sauně, kterou krásně provoní a vytopí malá kamínka na dřevo. 

 

Glampit Bořená Hora

Tento minimalistický domeček se rozlehlá na slunné zahradě, která je obklopená lesy a krásnou přírodou. Je jen na vás, zda vyrazíte na túry v nádherné Středočeské krajině nebo se oddáte klidu a odpočinku na terase u domečku. Minimalistické dílo je koncipováno tak aby bylo co nejšetrnější k přírodě a okolí. Není připojeno na žádné sítě ale i přes to vám tady nabude nic chybět. Uvnitř domku máte k dispozici sprchový kout, umyvadlo i záchod. Nechybí ani vybavená kuchyňka a teplo vám zajistí krbová kamínka. V průběhu svého pobytu můžete využít speciálního stolu z lávového kamene, který ve svém středu ohřívá a griluje cokoliv si přivezete. Pro uvolnění těla i mysli dobře poslouží jak sauna, tak vinný sklípek s nabídkou exkluzivních Italských vín a prosecca.

 

Nevybrali jste si? Podívejte se do naší Inspirace na dalších 96 míst na samotě u lesa. 

 

Podobné články