Top místa na zimní veselku

8. prosince 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Zimní svatby mají své speciální kouzlo. Zapálený krb, teplý kožíšek, všechna ta světýlka i svíčky, voňavý svařák a zářivě bílý sníh. Vybrali jsme pro zimní veselku 10 Amazing míst, kde mají na sezónu 2024 volné termíny. 
 

Silverstone Living

Zimní svatbu jako z pohádky vám uspořádají v Silverstone Living. Roubené chaloupky, dřevo, kámen a další přírodní materiály dělají opravdu kouzelnou atmosféru. A když k tomu budete mít štěstí na sněhovou nadílku, bude to naprostá dokonalost. My sami se do Silverstone rádi vracíme, hlavně za skvělou kuchyní a mimořádným SPA. Dokonce tu mají připravený stylový svatební apartmán, v chalupě s názvem Brunův Selský Dvůr. Přímo v apartmá je volně stojící dřevěná vana pro 2 osoby. V přízemí budovy je původní dobová sednice s velkou pecí a černou kuchyní s druhou, menší pecí na pečení chleba. V patře se nachází velká společenská galerie s barem, kde si můžete posedět, ochutnat výborné jídlo a místní speciality, zahrát si kulečník nebo šipky. Pomohou vám tu vše naplánovat a proměnit vaše sny v realitu. 


Jítravský Dvorec

Zimní veselku vám uspořádají zkušení majitelé z Jítravského Dvorce. Proběhlo jim tu pod rukama již několik větších i menších svateb. Váš Den D můžete mít přímo v hotelovém komplexu nebo v penzionu s pivnicí. Dokonalé kulisy vaší svatby zajistí zimní krajina, lemovaná Lužickými horami. V celém hotelu je 20 pokojů s kapacitou 64 osob. Pokud už teď pokukujete po svatebním místě na 2024, zamluvte si Jítravský Dvorec co nejdříve, ať ho máte celý pro sebe. Co si tady zaručeně užijete vy i vaši svatební hosté je místní kuchyně. Předností restaurace je příprava pokrmů z vlastního hovězího a jehněčího bio chovu a zvěřiny z okolních lesů. V kuchyni mají místo pouze čerstvé suroviny od lokálních pěstitelů a zemědělců, bylinky ze zahrádky a jítravských lesů, fantazie a cit pro detail.


Vila na Landeku

Máte-li to kousek do Ostravy, Vila Na Landeku by mohla být to pravé pro moravskou zimní veselku. Vtiskněte vaší svatbě ducha velkých večírků první republiky. Velkorysé sály, industriální prostory a variabilní salonky s možností propojení jsou ideální volbou i pro velké svatební hostiny. Pokud chcete na svatební hosty zapůsobit, jiné místo nehledejte. V podvečer vaši událost umocní osvětlená vila a rozzářené město pod ní. Na Vile je 8 pokojů s kapacitou 30 osob. Listopad a prosinec 2024 (kromě dnů kolem Vánoc) jsou ještě volné, tak nepřemýšlejte dlouho a rezervujte si Landek celý pro sebe. Pro novomanžele doporučujeme apartmá LUXURY, které je skutečnou chloubou Vily. Jedná se o honosný designový prostor s rozlohou přes 120m2 s otevřeném prostorem v podkroví. Jeho součástí je obrovská pohodlná kruhová postel na míru, luxusní kožené sedačky a křesla, obří masivní stůl z dubu a epoxidu a volně stojící vana už je jen třešničkou na dortu.


Benátky 214

Je vaším snem svatba ve stodole? Tak tento sen si můžete splnit v Benátkách. Nemusíte kvůli tomu do Itálie, tyhle Benátky jsou ve Vranově nad Dyjí. Místo je ideální pro středně velké svatby do 88 hostů. Ve 14 pokojích pak můžete 48 hostů také ubytovat. Pro novomanžele je připravené úžasné svatební apartmá s jedinečnou volně stojící vanou a odděleným koutkem s kosmetickým stolem, kde mohou probíhat svatební přípravy. Místo pro svatební hostinu i taneční parket nabízí prostor nove zrekonstruované stolárny. Ochotný personál vám rád pomůže s výběrem hudebního programu i dalších dodavatelů. Jedinečné zimní svatební fotky pořídíte u Vranovského zámku, který budete mít co by kamenem dohodil. 


Tauhaus

Tauhaus je dům uprostřed divoké přírody. Dříve to byla fořtovna, kterou po válce potkal osud všech sudetoněmeckých domů – vyvlastnění. Jak už ale správně tušíte, příběh má šťastný konec. Před čtyřmi lety se pod křídly nového majitele zrodil koncept Domu u řeky. To vše v soukromí polosamoty. Pro svatbu vám tady pronajmou celý dům i přilehlý areál na 3 dny. Můžete si tady zařídit vlastní catering, nebo požádat majitele o pomoc. Díky delšímu pronájmu budete mít čas a klid nachystat všechno potřebné a se svými nejbližšími strávíte nezapomenutelný čas. Jako netradiční svatební pokoj můžete využít luxusní maringotku, která se nachází v naprostém soukromí zahrady. V penzionu je 8 pokojů, které ubytují až 35 osob. 


Rekovice - restaurace a lesní hotel

Jak se vám líbí koncept tradiční vesnické hospody v moderním podání? V beskydských Rekovicích se podařilo vytvořit inspirativní místo pro svatby, které dokonce zvítězilo v soutěži o nejoblíbenější svatební místo roku 2021. Užijete si tu pohádkovou veselku s tradiční a zároveň moderní valašskou hostinou. Když vám počasí bude přát, své ANO si můžete říct u zvonice s výhledem na magické beskydské kopce. Hostinu vám tu vystrojí až pro 100 osob. V hotelu ubytujete nejbližší rodinu, kapacitu tu mají pro 21 hostů. Když si termín zamluvíte s dostatečným předstihem, budete mít celý areál v den svatby jen pro sebe. Výhodou také je, že tu široko daleko nic není a vy si tu užijete svůj den s hosty v naprostém soukromí. 


Villa Dom Carli

Toužíte po zimní svatbě v italském duchu? Tak to pro vás máme skvělou zprávu! Kousek za Prahou jsme totiž objevili venkovské stavení obklopené dechberoucí zahradou a tak romantickým prostředím, o kterém jste vždycky snili. Příběh majitelek je kouzelný stejně tak jako prostředí celé villy. Sestry, které dokázaly ztělesnit doslova italský ráj na zemi, se ve stejný rok zasnoubily, a i zpečetily manželský slib. Proto samy moc dobře ví, jak je obtížné najít to pravé místo pro váš velký den. Citlivě zrekonstruovaná tvrz ze 14. století vás ohromí už na první pohled. Uvnitř najdete 5 luxusních apartmánů, ve kterých se vyspí až 16 osob. Dominantou celého panství je nejen krásná zahrada, ale také velká společenská místnost s dvěma krby, barem a kuchyňkou. Pronajměte si celou vilu na víkend a mějte dostatek času na vlastní přípravy. 


Samota Hojšín

Už název napovídá, kde asi stavení najdete. Mezi lesy, loukami a rybníky, na naprosté samotě obklopené krásnou přírodou. Nečekejte však nějakou ošuntělou starou budovu, ba naopak. Novostavba s detaily původního statku nabízí stylové zázemí pro rustikální svatbu. Jestli dáte přednost svatbě, kterou si celou zařídíte svépomocí, pak je Hojšín tím pravým svatebním místem. Díky velké kapacitě prostoru tu ubytujete klidně všechny účastníky středně velké svatby - vejde se sem 54 osob. Pokud na vaší svatbě budou i děti, skvěle se tu zabaví díky obří herně a knižnímu koutku. Pokud si ji zarezervujete celou Samotu, dostanete všechno, co k ní patří - stavení, chalupu, posed, saunu a kompletní společné prostory. Z Posedu si můžete klidně udělat netradiční svatební apartmá. 


Resort Oblík

Pokud hledáte opravdu jedinečné místo, kde budete moct nerušeně prožít nejromantičtější den vašeho života, společně s vašimi blízkými a přáteli, resort Oblík je tím pravým místem. Oblík se může pyšnit 1. místem v kategorii Svatební místa roku 2022 dle Amazing Places.  Své ano si můžete říct v obklopení krásné přírody Českého středohoří. Rádi vám tu uspořádají středně velkou svatbu pro 50 osob, které tu také můžete ubytovat. Chcete si pronajmout celý Resort Oblík a zařídit si vše po svém? Nebo preferujete svatbu na klíč, včetně fantastického cateringu, okouzlující výzdoby a neotřelé zábavy? Pomohou vám tady zrealizovat všechny vaše představy. 


Náš Mlýn

Nádherný projekt dvou šikovných architektů - Viktora a Nikol vyhledejte, pokud to, co nejvíce chcete, je svatba v přírodě. I když to bude zimní svatba. O to větší to bude mít kouzlo. Svatby tady dělají celoročně. Zpomalte a užijte si svou svatbu tak, jak jste si vždycky přáli. Prostory stodoly jsou ideální pro středně velké svatby (80 hostů). V chladných měsících je však kapacita omezená (60 hostů). Ubytování je tu nevšedním zážitkem. Vaším svatebním apartmá může být chatička uprostřed louky, s prosklenou střechou. Jen si přibalte teplé spacáky. Pro hosty je nachystaných sedm dřevěných domků s manželskou postelí. Celková kapacitu pro nocleh je 20 osob. Na svatby se tu specializují a umí vytvořit tu nejkouzelnější atmosféru. Pokud máte speciální představu nebo požadavky, nebojte se s majiteli domluvit individuálně, rádi vám vyjdou vstříc. S rezervací ale neváhejte, volná místa se rychle plní i na sezónu 2024. 

Podobné články