Prodloužené víkendy ve městech: Kam za skvělým jídlem a bohatou kulturou?

21. srpna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Přestaňte snít o dovolené plné zážitků a raději jednu rovnou naplánujte. Vyberte si jedno kouzelné místo, které se stane vaší základnou a objevujte města plná skvělých podniků a kultury. I z prodlouženého víkendu budete odjíždět plni nové energie a inspirace. 

 

Hotel Aplaus

Chcete se na pár dní cítit jako hvězda? V Hotelu Aplaus se stanete centrem všeho dění, celebritou, která sklízí potlesk. Hotel vznikl sloučením tří památkových objektů v historickém centru Litomyšle. Díky spojení historie a moderního designu vznik prostor, který dýchá jedinečnou atmosférou. Inspirací pro majitele se stal český umělec Josef Váchal a jeho dílo. Ten se se svým přítelem Josefem Portmanem potkával v původní hospodě Na sklípku, v místě dnešního hotelu. Odkazy na jeho dílo se objevují v mnoha různých detailech, od tvarování nábytku až po grafické zdobení ploch. Pokud si chcete dopřát něco skutečně jedinečného, vyberte si apartmá Smetana. Ze všech pokojů budete mít výhled na dominanty historické části města, které jsou památkou UNESCO. Procházka noční Litomyšlí by rozhodně neměla ve vašem programu chybět. Součástí hotelu je skvělá restaurace Bohém se salonkem, café-bar Muuza i venkovní posezení na terase u Klášterních zahrad, s nimiž Hotel Aplaus sousedí. Místní wellness vám poskytne prostor na odpočinek, ať už v relaxační zóně, sauně nebo soukromé vířivce. 
 

Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Hotel Nautilus

Jezdíte rádi obdivovat historická města? Udělejte si prodloužený víkend v Táboře. Hotel Nautilus je decentní kombinací starobylého a moderního světa. V nejkrásnějším Prezidentském apartmá budete mít skvělý výhled na historické centrum. Usínat budete na obrovské starožitné posteli a potěší vás jistě i koupelna s vlastní vířivkou. Přímo v hotelu máte k dispozici luxusní wellness, kde se můžete uvolnit ve finské sauně či soukromé vířivce, nebo si dopřát zábal či masáž. Za vaši pozornost rozhodně stojí restaurace Goldie, která se v průběhu let stala jednou z nejlépe hodnocených restaurací v Čechách. Goldie, která se nachází v přízemní části hotelu Nautilus, se zaměřují na českou i mezinárodní kuchyni v odlehčeném a moderním pojetí, při použití regionálních a vždy čerstvých surovin. Až budou vaše chuťové pohárky uspokojené, vyrazte prozkoumat centrum města, kde každý roh, budova i kavárna vypráví svůj jedinečný příběh. 
 

Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 
 


Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot
Milovníci architektury a gastronomie, právě jste našli své místo zaslíbené. V parku v centru Mariánských Lázní se nachází jednopatrová luxusní Villa Patriot s komorní atmosférou. Už jen pohled na ni vás přenese do staré Anglie. Vilu nechal postavit August Herzig, první významný starosta města Mariánské Lázně, koncem 19 století. Vila se nachází přímo v centru města, přesto v parku, nedaleko lázeňské kolonády. Snídaně na rozlehlé terase pod slunečníky je opravdovým zážitkem. Protože gurmánská kuchyně je základem dobré pověsti Villy Patriot, pobytové balíčky si můžete volit podle toho, kolik receptů chcete ochutnat. Mimochodem, podle našeho názoru je restaurace Patriot tou nejlepší na západ od Prahy. Vybrat si můžete také golfový pobyt, zkusit štěstí v casinu nebo si dát do těla na tenisovém kurtu. Bydlet budete v romantických pokojích, které voní dřevem a poskytují krásné výhledy z teras a balkonů. Starobylý nábytek, měkké koberce i těžké závěsy dodávají všem místnostem hřejivý pocit útulnosti.
 

Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Grandhotel Pupp

Kdo ho nezná, jako by nebyl. Grandhotel Pupp asi dlouho představovat nemusíme. Tuto ikonu Karlových Varů, i filmového festivalu, však nedávno převzalo nové vedení a dějí se tu velké změny. Pro výjimečný zážitek a pravý Upper Class pocit, zvolte Prezidentské apartmá. Ať už si vyberete jakoukoliv kategorii a pokoj, budete mít co dočinění s  luxusem, který odráží historii tohoto místa. Najdete tu vše, co byste od pětihvězdy očekávali. Odpočinek je zde téměř povinností. Jakmile vstoupíte do úchvatného hotelového SPA, váš pohled upoutá dominantní bazén obklopený vířivkami. Až se ho nabažíte, sejděte o patro níž, kde voní bylinková pára a čeká rozpálená sauna. O netradiční gastronomický zážitek se postará hotelová restaurace, ve které doporučujeme vyzkoušet degustační menu. Ve velkolepém slavnostním sále se často odehrávají koncerty, díky nimž tu můžete zažít atmosféru, která zde panuje během filmového festivalu. 
 

Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Hotel Passage

Zkušení už vědí, že jedna návštěva Brna nestačí. Tolik skvělých podniků a kultury, jako nabízí Brno, zažijete málokde. Hotel Passage je znovuzrozenou brněnskou legendou. Působivý velkoměstský palác z roku 1928, od architekta Bohuslava Fuchse, dostal moderní háv. Dopřejte si nadstandardní služby v hotelu plném designu přímo v tepajícím srdci města. Charisma interiéru i exteriéru doplňují umělecké instalace talentovaných tvůrců. Hotelové služby tu povýšili na umění. Standardní pokoje i rodinné apartmány budou skvělou volbou pro váš výlet. Opravdový zážitek z pobytu se ale skrývá především v romantickém Chiron Suite o rozloze 115 m2 s volně stojící vanou. Brno je město všech kavárenských povalečů a všichni milovníci bohatých brunchů nyní mohou svá dlouhá rána trávit právě v Passagi. Rodinné brunche se konají ve středy a neděle ob týden. Nezapomeňte se zastavit i v hotelové restauraci, které kraluje šéfkuchař Petr Svoreň. 


Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Mamma's Boutique Hotel

Už jste projeli všechna lázeňská města? V samém srdci Poděbrad, na kolonádě, najdete butikový hotel, kde se o vás postarají tak, že se vám nebude chtít odjet. Každý pokoj je zde zařízený pro vaše maximální pohodlí. Očekávat můžete velkou luxusní postel, elegantní koupelnu i balkónek. Pokoje deluxe, s výhledem na kolonádu, jsou nadstandardně prostorné. V místním mini wellness můžete načerpat energii ve finské sauně s himálajskou solí nebo si vybrat masáž. Pokud hledáte opravdové soukromí, mají tu pro vás střešní apartmá Bella Vista. Rozlehlá terasa, nádherný výhled, infrasauna i vinotéka. Od snídaně po večeři se nemusíte o nic starat, vše vám donesou přímo k vám, budete-li chtít. Vaše gastronomické srdce tady rozhodně zaplesá. V hotelové restauraci připravují výtečnou středomořskou kuchyni. Vaří jen z čerstvých, sezónních surovin a leccos si připravují sami. Mají vlastní pekaře a cukráře.


Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Apartmány Salabka

Přímo v pražské Troji, nedaleko pražské zoo, najdete malý velký skvost, svou vysněnou zastávku v honbě za skvělým vínem, světovým gurmánským zážitkem a dokonalou dovolenou. Fine diningová restaurace pod vedením kreativního šéfkuchaře Petra Kunce klade důraz na lokální suroviny, kvalitní dodavatele a originální hru chutí, barev a prezentace. Ne náhodu je restaurace Salabka zařazena do prestižního průvodce Michelin. V duchu výjimečného zážitku se nese i ubytování. Apartmány ve francouzském stylu dýchají svěžestí bílých linií a provensálskou atmosférou. Vyberte si třeba ten s volně stojící vanou a vychutnejte si to nejlepší z místních vinic během bublinkové koupele.

V Praze o kulturu nikdy není nouze. Nejspíš budete mít problém vybrat jen těch několik, kolik stihnete za prodloužený víkend. Kulturu můžete prostřídat i pobytem v zeleni městského parku Stromovka. Nebo si půjčte Rekolo a projeďte se historickým centrem. 


Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Baske Villa

Boutique hotel, který se nachází Trenčianských Teplicích, je dokonalým spojením historie, citu pro moderní design a lásku k životu a lidem. Přijeďte si odpočinout do vyhledávaného lázeňského města na Slovensku, do bývalé Vily Venezia I. hraběte Selderna, do prostor plných výtvarných děl, do útočiště městského člověka. Věnujte se tomu, co vás láká nejvíce - jděte na procházku, do wellness nebo si vychutnávejte přítomný moment s knížkou či sklenkou vína v ruce. Na výběr budete mít z 16 minimalisticky zařízených pokojů - menších, větších i apartmánů. Svůj kulturní program můžete prokládat lekcemi jogy, zajít na film do letního kina nebo tu zažít malý festival. To všechno na jednom místě. O dokonalé vypnutí hlavy se postará místní wellness zóna s vířivkou a saunou. Baske Villa je rájem pro umělce a mezi stálé hosty tu patří ti čeští i slovenští. Hudebníci tvoří playlisty na celý rok, výtvarníci a sochaři oživují místní prostor a na terase vždy najdete stojan s plátnem a barvami, který čeká třeba právě na vás.


Na aktuální kalendář kulturních akcí se můžete podívat tady. 


Warszauer

Tenhle poklad, objevený v Polsku, si zamilujete možná až na druhý pohled. Jeho síla a kouzlo spočívá v detailech. Od zakázkového nábytku až po umělecká díla, v každém pokoji najdete designové skvosty od značek jako:GUBI, & tradition, MENU, CASSINA, Marcel Breuer, NORR 11 Art a také grafiku polského umělce Tomasze Opalinského. Všechny materiály, barvy, světla a textury tvoří výjimečnou, intimní atmosféru, ve které vám bude jednoduše neobyčejně dobře. Warszauer najdete v bývalé židovské čtvrti Krakova - Kazimierz. V jeho úzkých, tajemných uličkách se trochu alchymistickým způsobem mísí tradice i moderní vlivy, šeď zapadlých časů s barevným kulturním a studentským životem. Elixír, který rozhodně stojí za to ochutnat, alespoň na prodloužený víkend. Těšte se tu na snídaně. Usedněte k velkému, společnému stolu, vychutnejte si výběr toho nejlepšího z místních sezónních surovin. Určitě musíte vyzkoušet Zapiekanku - bagetu obloženou a zapečenou se vším, co si poručíte. 

Chcete se porozhlédnout po dalších kouzelných místech v srdci měst? Podívejte se do naší inspirace tady. 


Chcete se porozhlédnout po dalších kouzelných místech v srdci měst? Podívejte se do naší inspirace tady

Podobné články