Nejlepší wellness glamping v Česku? Tady jsou naše tipy na místa s horkou finskou lázní

10. února 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chcete být i během zimy v co nejbližším kontaktu s přírodou? Glamping nemusí být během chladných měsíců pasé, naopak! Máme pro vás 8 tipů na ubytování, kde se ohřejete nejen u kamen, ale také ve venkovním koupacím sudu. Příroda a wellness v jednom. Kdo by odolal? 


Útulnoff

Útulna ukrytá v remízku uprostřed pastvin, ve které vám nebude chybět pohodlí. Tady vás čeká odpočinek s velkým "O". Nikam nespěchejte a užijte ho plnými doušky. Začněte ráno skvělou domácí snídaní, kde nechybí farmářské výrobky od majitelů útulny. Pak se zatoulejte v lesích a pokochejte se místní krajinou. Po procházce si namelte čerstvou kávu a zachumlejte se do peřin s knížkou. Když se ochladí, hoďte polínko do kamen nebo si rovnou vlezte do vyhřáté sauny. Krásně vás zahřeje a uvolní i venkovní vířivý sud.

 

Hygge

Gramofon, chlupaté deky, měkoučké polštáře a útulná atmosféra chatky Hygge vás doslova očaruje. Krb a praskající oheň prohřejí chatu i unavené cestovatele za každého počasí. Natáhněte se na kravské kůži, nalijte si skleničku vína, nebo horké kakao, začtěte se do oblíbené knihy a velkými okny pozorujte padající sníh. Přibalte čepici a užijte si koupání v cedrovém vyhřátém sudu, uprostřed lesa s výhledem na šumící potok a nebe plné hvězd.

 

Hidden Retreat

Pokud milujete dobrodružství, tak tohle místo je pro vás jako dělané. Hluboké lesy, magický lom, který budete mít jen pro sebe a obloha plná hvězd. V areálu glampingu si kromě lomu užijete soukromou saunu plující na jeho hladině. Zrelaxovat můžete v dřevem vytápěném cedrovém sudu s horkou vodou a večer si ugrilovat něco dobrého na terase s výhledem na krásnou okolní přírodu. 

 

U Lipového květu

Vítejte v oáze klidu. Někde mezi lesy, loukami a rybníky najdete dechberoucí dům na stromě a útulnou prosklenou salaš na mýtince. Můžete si vybrat buď to a nebo to. Záleží jen na tom, jestli máte raději výhledy ze země nebo z koruny stromu. U Lipového květu je promyšlený každý detail. Baví nás, jak majitel Honza myslí na maličkosti a nic vám tady nechybí. Nalijte si něco dobrého a zatopte si v kádi. Budete mít odtud skvělou podívanou na nebe plné hvězd. 

 

Písník

Tady si odpočinete a vyčistíte hlavu. Písník svou velikostí 12 hektarů vodní plochy nabízí opravdové soukromí. Součástí Písníku je Ostrov, kde najdete přesně to, co budete potřebovat - vybavenou kuchyňku, obývací prostor s krbem a postel pro dva s výhledem na vodu. Jen pro sebe tady budete mít saunu i sud s horkou lázní. A pokud se rádi otužujete, budete tu mít v zimě pořádné hody. 

 

Treehouse Zvičina

Treehouse Zvičina je vybavený do posledního detailu. Sem můžete klidně zavítat i s dětmi. K dispozici jsou základní ingredience na vaření a dokonce i pantofle a župan do wellness. V obytné části najdete manželskou postel, kuchyňku, záchod a posezení v podobě rozkládacího gauče, který zároveň slouží jako přistýlka pro děti. Výhled do lesa si pak můžete užívat z tepla, skrze panoramatické okno, nebo na venkovních terasách. Teplo vám zajistí plynová kamínka. Relaxační program je tady jasný! Lesní lázně s finskou vyhřívanou vanou jsou jedinečným zážitkem. 

 

KEBIN

Ležíte v posteli a před sebou vidíte jen nekonečný, uklidňující obzor Hejlovského rybníka. V krbu praská, na plotně se vaří čaj a vy nemusíte vůbec nic. Zní to lákavě? Vítejte ve světě, ve kterém nejste závislí na okolních technologiích. Nehledejte tu wifi, vypněte telefony a odpočívejte v přítomnosti. Není nic lepšího, než pozorovat usínající zimní krajinu z vyhřívané venkovní kádě. Ticho, klid a jen vy dva. 

 

Wellnessfishing

Tento ráj pro milovníky rybaření ocení i ti, kteří se chtějí oddat jen příjemnému nicnedělání. Wellness na břehu rybníka v bezprostřední blízkosti chatky vás zbaví veškerého napětí. Je jedno, jestli začnete saunou nebo se rovnou naložíte do vyhřívaného koupacího sudu. Vášnivým rybářům i amatérům stačí jen nahodit udici a čekat, až zabere čerstvá večeře. Připravit si ji pak můžete na grilu u verandy. Ať už sem vyjedete na romantický víkend, nebo vezmete ratolesti s sebou, můžete si být jisti, že to není vaše poslední návštěva.

 

Chalupy pod Liščím kopcem

Tento luxusní glamping najdete nedaleko Vrchlabí na úpatí Krkonoš. Glamping Liška je kompletně zařízený stan pro čyři osoby, ležící uprostřed krásné přírody, nedaleko lyžařských středisek. Celý objekt včetně stanu je uspořádán tak, abyste nebyli ničím a nikým rušeni a nic vám nechybělo. Nemusí se bát, že vy vám tu byla zima, stan je vytápěný elektrickými kamny. Těšit se můžete na odpočinek v sauně i popíjení něčeho dobrého ve venkovním finském sudu. 

 

Treehouse Stvořidla

Jeden z nejromantičtějších treehousů najdete nedaleko Havlíčkova Brodu. Je sice vybaven jednoduše, ale věřte, že víc potřebovat nebudete. Teplo vám tu zajistí elektrický přímotop i teplé peřiny a deky. Manželskou postel doplňuje rozkládací pohovka, takže se tu vyspí i čtyřčlenná rodina nebo parta kamarádů. Ráno se můžete těšit na luxusní snídaňový koš, plný dobrot. Během dne se můžete jen kochat přírodou, na kterou budete mít z koruny stromu slušný výhled. Večer máte o zábavu postaráno díky vyhřívanému finskému sudu




 

Podobné články