Nejkrásnější ubytování na léto v Beskydech!

17. června 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Beskydy nabízí neomezené možnosti pro aktivní odpočinek a vaše letní dovolená tady může být tak dobrodružná, jak si jen dovedete představit. Od kol, sbírání hub a borůvek, až po koupání v ukrytých lesních jezírcích. Provedeme vás místy, která jsou podle nás tou nejkouzelnější základnou pro vaše nezapomenutelné léto. A jestli vám to možnosti dovolí, zůstaňte tu déle, protože v Beskydech se rozhodně nudit nezačnete.    

 

Kamenná stráň

Místo, které má půvabný rakouský šarm a vy se tu budete cítit opravdu jako uprostřed Alp! Čtyři apartmány v Kamenné stráni najdete mezi vrcholy Lysé hory a Smrkem. Můžete si objednat každý apartmán zvlášť, nebo celou chalupu najednou a užít si tak letní prázdniny s celou rodinou nebo přáteli. Výhledy z terasy nám osobně naprosto učarovaly. Rezervujte si třeba Coolnu pro 4 osoby, je tu krásný krb, manželská postel, kuchyňka a velký společný jídelní stůl. Je to milé místo na menší oslavy, posezení s přáteli, nebo prostor, kde se všichni k večeru sejdou a vypráví si u plápolajícího ohně. Během horkých letních dnů se zchlaďte v bazénu a naopak v chladnějších dnech se prohřejte v sauně a ve vířivce. My jsme se po celodenním výletu rádi schoulili do křesílek s kožešinou, srkali horký čas a kochali se výhledy. Tady ucítíte opravdové souznění s přírodou. 


Ondrášův dvůr

Letní dovolená ve znamení wellness procedur, celodenního vegetění v županu a nonstop varhánků na kůži? Jestli vás ta představa nadchla, tak pro vás máme pohádkové místo, kde si tohle všechno splníte. Ondrášův dvůr je skvost, obklopený hlubokými karpatskými lesy a čistým horským vzduchem. Celý hotelový komplex je prostoupen nádhernou zahradou, plnou romantických zákoutí, jezer a jezírek, včetně těch koupacích. Čeká na vás Saunový svět, krytý bazén, venkovní koupací jezera, ale také unikátní atrakce, jako Thermal Park nebo Tropico Beach. Naložte se do vířivých kádí a objednejte si drink v jednom z místních pěti barů. Nic tady nebude rozptylovat vaši pozornost, protože děti budou hlídat babičky (hotel je Adult-Only). 


Na kraji lesa

Ve Valšském Meziřící a na kraji lesa se nachází penzion, kde se budete mít s rodinou báječně a nic vám nebude během prázdninové dovolené chybět. Penzion je spojen s rodinnou restaurací, kde výborně vaří z lokálních surovin. Abyste se vyspali do růžova, mají všechny pokoje i apartmány (s kuchyňkou) neskutečně pohodlné a velké postele. Interiér je plný zemitých hnědých tónů, dřeva a cihel, jež vkusně rozbíjí výrazný modrý koberec. Využijte odpočinkové atrium v rozlehlé zahradě u lesa, opečte si špekáčky na ohništi nebo si domluvte grilování. Relaxovat můžete na slunečném molu u biotopového jezírka nebo přímo ve finské sauně či bylinkové sauně. Budete se nacházet přímo uprostřed valašských kopců, tak nezapomeňte na pohorky! 


Grandhotel Tatra

Jste nastavení na režim nerušit? Pak vám pro letní dovolenou už chybí jediné. Perfektní místo pro odpočinek. Kouzelný ráj relaxace, obklopený hlubokou beskydskou přírodou, to je Grandhotel Tatra. Ty nejpohodlnější postele se zdravotními matracemi vás rychle vyšlou do říše snů a ráno se probudíte s dobrou náladou, kterou si dlouho udržíte díky pětihvězdičkové snídani. Tento beskydský wellness hotel se stal v roce 2021 vítězem kategorie Spa & Wellness. Jediné, s čím byste mohli mít problém je rozhodovací paralýza - kterou saunu nebo vířivku vyzkoušet jako první. V dlouhém bazénu s vlastním barem a výhledem na hory byste klidně mohli strávit celý den, ale nezapomeňte, že jste uprostřed krásné přírody. Nevyrazit na obhlídku místních scenérií by byl hřích.


Penzion u Holubů

To jsou dva apartmány, pro 6 osob, kde se můžete ubytovat a celou rodinou i kamarády. V každém najdete prostornou kuchyň, romantickou koupelnu a útulnou postel. Až se však budete chtít s rodinou i kamarády sejít společně, čeká na vás unikátní prostorná místnost s krbovými kamny, velkým stolem a dokonce odpočinkovou částí. V podzemní části domu najdete finskou saunu, odpočívárnu a vstup na zahradu, kde na vás čeká teplá, čerstvě napuštěná káď. Výhled ze zahrady vám vezme dech. Beskydy a celý Štramberk tady budete mít jako na dlani. Snídani v piknikovém koši, nebo místní dobroty ke grilování. Obojí si tady můžete doobjednat a o nic se tak už nestarat. Vřele doporučujeme vydat se na procházku do města. Místní historické kamenné uličky na vás udělají dojem. 


Stodola

Chcete si během letní dovolené hlavně odpočinou od lidí? Víme o jednom místě, kde budete na úplně samotě. Představte si ticho. Takové ticho, které jste ještě neslyšeli. Ke Stodole vede cesta, po které nikdo nejezdí, ani nechodí, jedinými společníky lesa tady budete vy. Z původní stodoly tady zbylo jen 6 cihlových sloupů, které jsou ale dominantou tohoto krásného stavení. Místo je určeno pro rodinu, nebo pár přátel, kteří si vyjdou kopec, sejdou se tady, společně si uvaří, rozloží oheň a posedí na terase pod oblohou plnou hvězd. Samozřejmě se vším komfortem, jako je sprcha, wc a teplá voda. Dominantou Stodoly je velká kuchyně, stůl, terasa a překrásný výhled do širého okolí. V podkroví se vyspí až šest z vás. Užít si teplý sud, zachumlat se do deky u krbu, nebo ohniště, dát si něco dobrého a pozorovat okolní obrazy malované přírodou. Tak může klidně vypadat program vašich prázdnin. 


Mezi plůtky

A opět ta známá golfová Čeladná! Ano, pokud jste milovními tohoto sportu a chtěli byste si ho plnými doušky dopřát i během své letní dovolené, pak doporučujeme zavítat právě sem. Ubytování Mezi plůtky je skutečně mimořádný a neokoukaný zážitek. Všechno tu funguje trochu jinak, než jste z hotelů zvyklí. Čtyři moderní pokoje ve velikostech 36-75 m² jsou lehce inspirované severskou architekturou. Majitelka a autorka projektu je designérkou, takže se připravte na kreativní a důmyslně promyšlené detaily, které prostupují celým interiérem. Užijete si tady klid na polosamotě, rozkvetlou zahradu a biotop plný barevných leknínů. A když se budete chtít někam jen tak zašít, využijte místní knihovnu a sedněte si s knihou někam na zahrádce. Ratolesti tentokrát nechte doma a užijte si tu blažený klid. 


Ráj na zemi

Název mluví za vše. Objevte jedinečné místo na venkově s vřelou, rodinnou atmosférou. Nechte se pohltit beskydskou přírodou, čtěte, spěte, radujte se, procházejte a vychutnávejte vše kolem sebe. Starý venkovský dům byl zrekonstruován a přestavěn s opravdovou péčí. Najdete tu útulnou kavárnu, odkud vás každé ráno přivábí vůně čerstvé kávy a pečiva. Každý ze čtyř kouzelných pokojů tu voní lučním kvítím a dřevem. Vybrat si můžete pokoj s vůní máty, heřmánku, pomněnek nebo šafránu. V každém z nich na vás čeká čerstvě natrhaná kytice, ručně tkané koberce a stylové, pohodlné postele. Všechny detaily jsou promyšlené tak, aby vás okouzlily, překvapily a udělaly vám radost. Ráj na zemi je skvělým výchozím bodem, jak pro krátké procházky, tak pro horskou turistiku, nebo jízdu na kole. Jen několik málo metrů odtud najdete dančí oboru a zříceninu hradu Hukvaldy.


Hotel Freud

Chcete perfektně pohodlné zázemí pro letní dovolenou? Vyhledejte odkaz Sigmunda Freuda. Hotel z konce 20. století prošel velmi citlivou rekonstrukcí, díky které si můžete užívat moderní a velmi milé atmosféry celého areálu. I jmenovaný slavný psycholog by uznal, že zdejší pobyt je ta nejlepší terapie. Pustit se tu můžete do nejrůznějších sportů, od tenisu, přes beachvolejbal až po golf. Tenisové kurty a beachvolejbalové hřiště se nachází přímo u hotelu. Večerní sauna s ochlazovacím bazénkem zaručí rychlé usnutí a hluboký spánek. Ráno se těšte na vynikající domácí pečivo, jehož vůně vás možná nenechá dospat. Ubytovat se tu můžete s celou rodinou, včetně domácího mazlíčka. Určitě si naplánujte turistickou výpravu na nejvyšší vrchol Beskyd - Lysou horu. Od hotelu vede nahoru přímá trasa.  


Endemit Boutique Hotel & Spa

Nejlepší výhledy na beskydské vrcholky budete mít určitě z butikového hotelu Endemit, který už u nás sesbíral pár pěkných ocenění. Vaše dovolená tady bude dokonale namíchaným koktejlem z relaxu a sportovních aktivit podle vašeho gusta. To vše ve výjimečném architektonickém prostředí. V pokojích i apartmánech vás obklopí moderní prvky a teplé tóny textilií a dřeva. Skočte do exkluzivní postele značky King Koil, už z ní nebudete chtít vylézt. V plně vybavených kuchyních vám nebude chybět nic k přípravě oblíbených jídel. Kdo chce víc, najde zalíbení v mezonetových apartmá ENDEMIT a BESKYDY. Jsou vybavena dvěma koupelnami, privátní saunou a prostornou obývací částí s jídelnou. K dokonalému odpočinku v naprostém soukromí slouží pokoje Relax s privátní terasou, vanou a možností masážních a relaxačních procedur. 

Podobné články