Kam na prodloužený víkend 27. 9.-1. 10.?

12. září 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Naplánujte si prodloužený víkend na konci září už nyní. Toužíte se ztratit na samotě u lesa? Chcete celý den strávit v županu, nebo povoláte celou partu a půjdete společně zdolávat kopce do hor? Inspirujte se a vybírejte. Ale ne moc dlouho, kalendáře se začínají rychle plnit. 
 

Chci být na samotě u lesa

Na Krásné

Úplná samota. Chaloupka v jabloňovém sadu. Idylka, která se odehrává v Beskydech, v naprostém soukromí mezi lesy a uvnitř dvou kouzelných roubenek. Místo, do kterého se zamilujete. Chalupy zde stojí od roku 1863 a majitelka Eliška s manželem pracovali tři roky na jejich citlivé rekonstrukci, za cílem navrátit usedlosti jeho původní podobu. Čekají na vás dvě plně vybavené chalupy, jedna pro 5, druhá pro 9 osob. Co tady nenajdete je televize a wifi. Hlavní myšlenkou majitelů je, že méně je častokrát více a že společný čas je to nejcennější, co máme. Chalupy jsou ideálním výchozím bodem na túry a výlety po okolních beskydských kopcích. Večer si zatopte v krbu a zahrajte společně deskovky. 


Roubenka SpaSpa

Roubenka s wellness třešničkou, která leží na samotě v krásné horské přírodě, bude vaším útočištěm a výchozím bodem pro objevování Krkonoš. Je velká tak akorát pro partu 12 kamarádů nebo větší rodinu. Najdete tu 4 ložnice s velkými postelemi a kompletním zázemím. Koupelny nabízí sprchu i luxusní vany. Světnici dominují velká kachlová kamna, za kterými si klidně můžete dát šlofíka. Relax si užijete i v přilehlé wellness dřevěnici, kde je prostorná sauna, odpočívárna a venkovní káď s ledovou vodou. Společně se pak posaďte venku k ohni a zazpívejte si, nebo si jen povídejte a pozorujte hvězdy. Okolí je ideální pro aktivní dovolenou, tak zabalte kolo, pohorky a trekové hole. 


Chata Kamenie

Na pár dní vypnout hlavu, poslouchat cvrlikání ptáků a pozorovat lesní zvěř. Program, za kterým se můžete během prodlouženého víkendu vydat na Slovensko. Uprostřed lesů a kopců, kde vás nebude nikdo a nic rušit najdete zbrusu novou Chatu Kamenie se třemi pokojiV přízemí je velký společný prostor, jídelna i plně vybavená kuchyň. V obývací části je množství pohodlných sedaček, křesel, a především krásná obložená kamna s pořádnou zásobou dřeva na chladnější dny. Neváhejte prozkoumávat okolí. Do Jasné to jsou pouhé tři kilometry. Odtud vede nespočet tras vhodných jak pro rodiny s dětmi, tak pro zkušené turisty. Nebojte se zeptat majitelů chaty, rádi vám poradí a nějakou vycházku naplánují. 

 

Chci si užít celý den v županu

Wellness Hotel Volarik

Zabalte si trepky, nalaďte se na relax a vyrazte do Mikulova. Poslední víkend září si užijete atmosféru “malé Itálie” na Moravě. Ze střešního SKY wellness Hotelu Volarik uvidíte vše jako na dlani, od Pálavských vrchů, přes městská zákoutí i okolní vinice. Hotel nabízí poznávání, a to doslova všemi smysly. Neostýchejte se přijmout vše, co pro vás připravil. Elegantní, jednoduchý a nenucený design prostupuje všemi pokoji. City Room, Family Room, Comfort nebo nadstandardní Superior, všechny jsou prostorné, zalité světlem a připraveny hýčkat vás každým centimetrem čtverečním. Doporučujeme nově otevřenou restauraci Crop, kterou najdete přímo v hotelu. Výsostně si tu pochutnají všichni, od vegetariánů až po děti. 


Apartmá Volavka

Apartmá, které bylo stvořeno pro zážitky. I kdybyste celý prodloužený víkend strávili jen uvnitř, nudit se rozhodně nebudete. Interiér vám vyrazí dech a nechá vás dlouho v úžasu. Nádherný prostor plný kvalitních materiálů a zářivých detailů. Ložnice přizpůsobena tomu nejnáročnějšímu spáči, prostorná koupelna, plně vybavená kuchyně i útulný odpočívací koutek plný polštářů a kožešin. Zní to jako sen? A to jsme vám ještě neřekli vše. Jen pro sebe tu budete mít malý kinosál. Čeká vás nejpohodlnější sedačka, popkornovač a plně vybavený bar. Po filmu si rovnou můžete skočit o vířivky nebo se vypotit v sauně. Apartmány jsou dva, vhodné jsou pro páry, ale také pro skupiny přátel. Pokud byste přece jen chtěli opustit tuhle oázu relaxu, vydejte se na průzkum Ždárských vrchů. 


Hotel Seidorf *****

Luxusní županové dny prožijete na polské straně Krkonoš. Pětihvězdičkový hotel Seidorf nabízí výjimečné wellness služby a na míru šité zážitky. To vše v krásné horské scenérii. Respekt k tradiční architektuře a specifikům regionu, ve spojení s nejnovějšími trendy a prvotřídním přístupem k hostům, v celém prostoru kouzlí výjimečné genius loci. V nepřeberném množství relaxačních procedur, masáží a rituálů si zcela jistě každý najde to své. Nás okouzlily venkovní vířivky a hlavně infinity pool s infinity výhledy. V restauraci vyzkoušejte sezónní degustační menu - je to další ze zážitků, na který budete vzpomínat.  

 

Chci jet s celou partou/rodinou

Aparthotel Svatý Vavřinec

Užijte si barevný podzim v horách s celou partou. Vavřinec stojí v centru Pece pod Sněžkou a my bychom se divili, kdybyste o něm nikdy neslyšeli. Stavba je známá pro svůj charakteristický severský vzhled. Majitelé se nechali inspirovat trochou Itálie, Švýcarska a kouskem Rakouska a z každého si vzali jen to nejlepší. Hotel je znám i pro své krásné wellness a špičkovou kuchyni. Gurmáni jistě ocení nabídku stařených steaků, připravovaných na tropickém mangrovníkovém dřevu. Fanouškům kvalitní relaxace zpříjemní pobyt privátní vířivka nebo finská sauna. Svatý Vavřinec získal řadu prestižních ocenění - jedním z nich je také Baby Friendly zlatý certifikát. Takže malé neposedy klidně berte s sebou. 


Na Dupačce 

Potřebujete někde ubytovat opravdu velkou skupinu lidí? Na Dupačce stojí dvě pohádkové roubené chaty, kde každá z nich ubytuje 10 dospělých a 10 dětí. Krásná, velká a kompletně vybavená kuchyň vás bude lákat ke společnému vaření. Velký masivní stůl z jasanu pak ke společnému posezení. Krb k prohřátí končetin po toulkách venku a terasa pro slunění s výjimečným výhledem. Odpočiňte si s těmi nejbližšími u aktivit, které vás dělají spokojenými. Toulejte se po lesích a loukách, které jsou součástí pozemku. Učte děti vylézt na posed, stavět bunkry, broďte se potokem a sami vzpomínejte na dětství.


Chata pod hvězdami

S partou až 14 osob můžete společně vyrazit za čerstvým podzimním vzduchem do Sobotína, pod Jeseníky. Pokud si hodláte dát do těla na delších pěších nebo cyklo výletech, určitě vám přijde vhod wellness v podobě vířivky a sauny. Dominantou celé chalupy je veliká světnice s masivním stolem, kachlovými kamny a kuchyní. Přesně takhle si představujeme místo, kdy bychom se chtěli potkat s rodinou, přáteli a prožít společně čas. Ať už společným vařením, rozjímáním pod hvězdami, koukáním do kamen, nebo společnými výlety. Klidně vyrazte i s dětmi, zabaví se na venkovním dřevěném hřišti.  


Rezidence Malá Louka 

Malá Louka je krásné místo, kde se na pár dní zabaví každý člen posádky. Do tří pokojů se vás vejde 12. Jakmile dorazíte, bude vás to lákat do anglické zahrady, která se na podzim barví do neuvěřitelných odstínů. Z oken se budete dívat přímo na hrad Toníček. Venku se můžete projít naboso, zastřílet si na basketbalový koš, grilovat nebo se otužit v biotopu. Uvnitř se nachází společenská místnost, perfektně vybavená kuchyň s vinotékami a velkým jídelním stolem, kam se vejdete všichni. Rezidence má i vlastní tělocvičnu s východem na terasu, vířivku, saunu, venkovní ochlazovací bazén a odpočívárnu s křesílky.

 

*Všechna místa byla dostupná v době vydání článku 12. 9. Aktuální dostupnost ověřte u vybraného ubytování. 



 

Podobné články