Na skok z Prahy

10. března 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Toužíte-li uniknout z ruchu hlavního města, ale přitom necestovat za klidem a přírodou celé hodiny, pak si nesmíte nechat ujít naše tipy na luxusní oázy klidu, které jsou od Prahy, co by kamenem dohodil.

 

Dvůr Perlová Voda
Statek uprostřed nekonečné zeleně jen necelou hodinu od Prahy vám vyrazí dech. A to nejen pokud zde strávíte svůj svatební den, ale pokaždé, když se sem budete vracet. Ohromí vás rozlehlost i místní kuchyně s minipivovarem. Ačkoliv sem rádi zavítáme v jakoukoliv roční dobu, nejkrásnější je to tu v létě, kdy ve dvoře voní luční kvítí a teplé počasí láká k ochlazení v přírodním biotopu s písečnou pláží či v bazénu se slanou vodou. Sportovci zbystřete! Je tu víceúčelové travnaté hřiště a cyklostezka přímo na Dvorem. Unavené nohy nechte po výletě odpočinout ve vířivce, finské nebo infra sauně, které si můžete pronajmout jen pro sebe.

 

Statek u Prahy
Pokud si pro svůj odpočinek zvolíte Statek u Prahy, přibližně za 30 min od nastartování vašeho vozu dorazíte do velkorysého areálu, nádherně zrekonstruovaného statku z konce 19. století, který se nachází uprostřed přírody. Ruce si zde podává moderní design s historickými prvky a naprostá vybavenost s absolutním soukromím. Díky blízkosti metropole je ideální pro pořádání svateb, oslav, firemních akcí a školení. Místní personál je zkušený a připraví vaši událost od A do Z včetně přenocování pro 25 hostů. Užijete si poctivou českou kuchyni v moderním pojetí i privátní wellness.

 

Statek Oblík
Co takhle lelkovat u bazénu se sklenkou prosecca, ugrilovat si steak v luxusní venkovní kuchyni nebo si vychutnat čerstvé domácí sýry na dece s výhledem do širokého okolí? Stačí si zajet na Statek Oblík vzdálený od Prahy jen hodinu. V létě je pro odvážnější připraveno spaní pod širákem, které za jasné noci skýtá úžasnou hvězdnou podívanou. Dva luxusně vybavené apartmány a jeden pokoj vás přimějí přijet sem příště na delší dobu a místní servis zase přesvědčí, že tohle je to pravé místo pro slavnostní dění. Zabaví vás nesčetné výpravy do přírody, výlety na kole, které vám zde půjčí, či nordic walking. A vezměte děti, krmení místních hospodářských zvířat je nadchne.

 

Pension a Pivovar Nový Rybník
Na jedné straně brdské lesy, na druhé výborný pivovar a uprostřed zrekonstruovaná historická budova rybářské bašty pod hrází rybníka. Vyrazte sem ve dvou, s dětmi, s přáteli nebo přijeďte oslavit velkou událost, všichni si tu přijdou na své. Po báječné snídani se vydejte na výlet, odpoledne si odskočte do wellness, zatímco se děti vydovádí na hřišti s trampolínou. Večer si u oroseného půllitru místního piva Baštýř a dobrot z restaurace pochvalujte, jak krásně vám tu je. Nevynechejte prohlídku pivovaru včetně degustace. Ale s pivem to nepřežeňte, ať neskončíte v rybníce, voda je tu pořádně studená.

 

Yard Resort
Vášniví golfisté a gastroturisti, budete nadšeni! Jen půl hodiny od rušné Prahy je tráva zelenější, pokrmy vytříbenější a atmosféra nebývale klidnější. Yard Resort je přesně to místo, které uspokojí všechny vaše touhy. Design a architektura potěší estetické oko, 9 jamkové hřiště a tréninkové plochy golfové nadšence, vyhlášená restaurace Ke Tvrzi zase mlsné jazýčky. Pokud toužíte po maximálním odpočinku, rezervujte si wellness pokoj s privátní infra saunou a kulatou vířivou vanou vedle postele. Krátká vzdálenost od Prahy dělá z Yard Resortu ideální místo pro svatby a firemní akce.

 

Vila Walter & Sons
Opravdu jste se neocitly ve staré Anglii, památkově chráněný dům z přelomu 18. a 19. století stojí v centru Poděbrad a jak správně tušíte, čeká vás tu nejen výjimečné ubytování, ale hlavně lázeňské procedury. Pokud preferujete větší prostor, k dispozici vám bude, kromě Delux a Executive pokojů, velkorysý třípokojový apartmán s kuchyní a terasou. Pánové tu mohou na žádost využít i služeb prvotřídního krejčího. Podobnou atmosféru jako ve Vile Walter & Sons nikde jinde nezažijete. Na co ještě čekáte? Od výjimečného pobytu váš dělí pouhých 40 min autem nebo vlakem.

 

Boutique Hotel Corso
Zdejší pobyt je potravou pro tělo i duši. Sedněte do auta nebo na vlak a než se přehoupne půl hodina, ocitnete se v malebných Řevnicích. Přímo na náměstí vám své dveře otevře historická budova s pokoji inspirovanými dějinami města a příběhy zdejších osobností, vybavené historickým nábytkem, avšak s moderními prvky. Styl pokojů nás uchvátil, a i vás nenechá na pochybách, že tady to s luxusem myslí opravdu vážně. Vyrazte na výlet nebo hoďte všechno za hlavu a zůstaňte zachumlaní v peřinách. Za skvělým jídlem a pivem můžete vyrazit do místního pivovaru.

 

Panská Zahrada
Zažili jste někdy půlhodinu v pražské dopravní zácpě a toužili se v té chvíli přenést do bezstarostné oázy klidu? Pak vězte, že za stejnou dobu byste byli v Panské Zahradě. Krásném hotelu v Dobřichovicích nedaleko místního zámku. Uvítají vás tu jako v rodině. Na přátelskou atmosféru si tu totiž potrpí. Se stejnou péčí přitupují ke gastornomii z domácí produkce. Vyzkoušejte místní kulajdu, je v okolí vyhlášená, a i nám moc chutnala. Hned ve vedlejší budově najdete štědré Wellness Dobřichovice. U hotelu si můžete vypůjčit elektrokola a vyrazit tak třeba na Karlštejn, který je vzdálený jen osm kilometrů.

 

Panství Dlouhá Lhota
Zažijte pravý český venkov ve velkém stylu. Méně než hodinu od Prahy stojí perla místního kraje, sídlo ze 14. století. Učaruje vám jeho historické kouzlo, které se prolíná s luxusními prvky a velmi návykovým pohodlím. Kdo dává přednost modernímu designu, bude více než spokojen v jednom z elegantních pokojů v bývalé Konírně. Kulinářský koncert zažijete v zámecké restauraci, kde vás čeká jedinečný a bohatý akord chutí. Ráno se projděte v zámeckém parku, odpoledne prolenošte ve Wellness & Spa a večer zajděte na degustaci do vinného sklepa. Nejen proto je Panství Dlouhá Lhota oblíbeným místem pro svatby a oslavy.

 

Apartmány Salabka
Nechte auto doma. Sem vás pohodlně odveze pražské taxi. Apartmány Salabka se totiž nacházejí v jedné z nejkrásnějších čtvrtí metropole – Troji, městské části proslulé vinicemi, až vesnickým klidem, ZOO a blízkostí Stromovky i Vltavy. Probuďte se uprostřed zeleně a zapomeňte, že jste téměř v centru. Salabka vás nezklame svými krásnými apartmány, vlastním vínem, ani fine diningovou restaurací, která byla zařazena do prestižního průvodce Michelin. Bydlet v Praze na vinici je rarita sama o sobě, to musíte vyzkoušet! 

Tak co, už balíte kufry? Ještě, než to uděláte, co takhle překvapit svou drahou polovičku nebo milovanou osobu dárkovým voucherem Amazing Places právě do jednoho z těchto výjimečných míst. Vsadíme se, že budou z úniku z města nadšeni.

Podobné články