Glampingová místa, kam můžou i vaši pejsci

27. června 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Kempování k létu neodmyslitelně patří a v poslední době i jeho luxusnější verze – glamping. Díky tomu si můžete užít absolutní soukromí, romantická rána na břehu řeky i ubytování na kolečkách, a to bez ztráty pohodlí a se vším potřebným vybavením. Pokud se o takový zážitek chcete podělit i se svými čtyřnohými přáteli, není problém. Máme pro vás totiž glampingová místa, která jsou stoprocentně dog friendly.
 

Zahrádka č. 7
Kdy jste naposledy přespávali v zahrádkářské kolonii? Že už je to dlouho? Teď si můžete tenhle zážitek zopakovat, ovšem vybavením a designem o několik tříd výš. Tenhle malý domeček je ideální pro dva a nejdete ho nedaleko Kolína. Zahrada je tady kouzelná, se spoustou roztomilých zákoutí, terasou i bazénem. Je navíc oplocená, takže vaše chlupaté miláčky tady můžete bez problémů nechat volně pobíhat. Líbit se vám bude jistě i uvnitř. Interiér je světlý, laděný do přírodních barev a materiálů, a spaní pod střechou je vyloženě romantika.
 

TwoFingers
Dvě maringotky, tři posedy a dvě chatičky, to je areál TwoFingers, kde se budete probouzet v podstatě jednou nohou v přírodě. Jeho provozovatelé zaručují úplné soukromí na místech, kde jste nejspíš ještě nikdy nebydleli, každopádně ať už si glamping představujete jakkoliv, tady si určitě vyberete. Všechny domečky nabízejí krásné výhledy přímo do okolní krajiny a jsou perfektním stanovištěm třeba pro digitální detox. Přijet sem navíc můžete i s vašimi chlupatými mazlíčky, kteří si zamilují procházky po místních lesích nebo ochlazení v nedalekých rybníčcích.
 

Dobčické rybníčky
Vydejte se na místo, které vypadá trochu jako z jiného světa. Tvoří ho dřevěné chatičky stojící na břehu několika jihočeských rybníků, kde na vás čeká nekonečný odpočinek, božské ticho nebo třeba sauna a houpací síť. Dobčické rybníčky jsou perfektní na romantický výlet ve dvou, případně v doprovodu pejska. Díky úplnému soukromí se nemusíte vůbec bát, jestli bude mít dost prostoru na proběhnutí a když se vydáte rybařit, jistě vám pomůže z rybníku vylovit všechno možné i nemožné. Ať už bude úlovek jakýkoliv, oslavte ho třeba se skleničkou vína při pozorování hvězd nebo uvnitř u krbu.
 

Bohemian Homes
Toužíte po glampingovém dobrodružství, ale chcete si i tak dopřát prostorné a komfortní zázemí? Potom se vydejte do oázy klidu na rozhraní Lužických hor a Českého Švýcarska, kde čekají dva větší a jeden menší domek s názvem Bohemian Homes. Domky jsou kompletně vybavené a najdete tady spoustu míst k odpočinku včetně houpačky na terase nebo houpací sítě v zahradě. Líbit se tady bude i domácím mazlíčkům a dětem, tak je určitě nenechávejte doma a vyrazte na kouzelnou rodinnou dovolenou. Pozemek je oplocený, takže jako (psí) rodiče můžete být úplně v klidu.

Malešov Glamour Camp
Kousek od Kutné Hory, v zahradě na břehu rybníka pod středověkou tvrzí, najdete originální kemp s osmi stany, které jako by vás vzali zpátky v čase. Nečekejte ale jen tak ledajaký stan, tady budete mít uvnitř soukromou koupelnou s teplou vodou, jednu manželskou postel, a ještě dvě samostatná lůžka, takže sem vejde klidně celá rodina. Do stanů a celého campu smí i domácí mazlíčci, avšak pod podmínkou dobrého vychování. Aby byl váš zážitek z pobytu ještě o něco autentičtější, zajděte si na večeři do restaurace Krčma, kde připravují recepty z 15. a 16. století.
 

Útulnoff
V kompletní symbióze s okolní přírodou, asi dvacet kilometrů od Plzně se nachází romantická dřevostavba, která je perfektním místem k odpočinku. Domek je na úplné samotě, díky čemuž nabízí přes den kouzelné výhledy do krajiny, v noci je zase unikátním stanovištěm na pozorování hvězd. Interiér si zamilují všichni nadšenci do designu, přilehlé louky zase pejsci, pro které to bude na běhání vyloženě ráj. Až sem přijedete, nezapomeňte si udělat čas i na lenošení v houpací sítí a na pomalá rána, která s šálkem kávy na terase chutnají opravdu výborně.
 

Zašívárna Polom
Už jste někdy bydleli v domku na kolečkách? Pokud ne, máte teď jedinečnou příležitost si to na Vysočině zkusit na vlastní kůži. Zašívárna je na úplné samotě, kde vás nebude rušit nic, ani světelný smog. Díky tomu můžete přímo z postele střešním oknem pozorovat noční oblohu a ráno se probouzet za svitu slunečních paprsků. Celý koncept domku je založen na udržitelnosti, takže Zašívárna není připojená na žádnou veřejnou síť a s energií, kterou disponuje je třeba zacházet hospodárně. Uvnitř se pohodlně vyspí čtyři osoby a vítáni jsou i domácí mazlíčci.
 

Glamping Brdy
Vyrazte stanovat doprostřed lesů, tentokrát však ve stylu, díky kterému zapomenete, že vůbec ve stanu jste! Uvnitř na vás čeká prostorná místnost s manželskou postelí, kuchyňka i koupelna se sprchou, takže nepohodlí rozhodně nehrozí. V chráněné krajinné oblasti Brdy máte navíc spoustu možností na výlety třeba i s pejsky, kteří mohou v glampingových stanech pobývat s vámi. Večer doporučujeme zrelaxovat v sauně a potom si opéct něco dobrého na grilu. Kdyby vám náhodou nepřálo počasí, nemusíte se bát, že by vám bylo chladno. Stany jsou vytápěné kamny na dřevo, takže sem můžete přijet odpočívat třeba i v zimě.
 

Včelíny Želiv
Dokonalé splynutí s přírodou, útěk od všech povinností a útulné ubytování na Vysočině. To slibují dvě moderní maringotky a jeden starý včelín, které kromě pohodlné postele a vybavené kuchyňky skrývají i vychytávky jako je platforma na cvičení jógy, houpací sítě, rybářské pruty, stolní hry, venkovní vana nebo sauna. Z jedné strany vás bude obklopovat les, z druhé rozkvetlá louka, takže připojení na wifi určitě potřebovat nebudete. Místo toho si naplánujte procházky třeba s vašimi mazlíčky, kteří jsou ve Včelínech vítáni, nebo poseďte u ohniště a užívejte si nicnedělání.

Rezidence Malše
Designové bydlení na vodě s výhledem do zeleně a co by kamenem dohodil od historického centra města? V Budějovicích ano. Přímo na Vltavě tady totiž kotví houseboaty, které možná překvapí tím, kolik se toho do nich vejde. Čekat na vás tady bude stylový obýváček, útulná ložnice, koupelna, a hlavně opravdu prostorná terasa, kde se můžete opalovat, číst si nebo si večer vychutnat skleničku něčeho dobrého. Houseboat bude takový váš osobní ostrůvek, takže přijet s pejskem nebude problém, navíc může hned ze břehu skočit do řeky a po procházce městem se trochu osvěžit.

Glampingových míst, kam můžete s domácími mazlíčky, máme v nabídce více - pro kompletní výběr stačí kliknout na tento odkaz a ve filtrech si zadat možnost “Domácí mazlíčci vítáni”.

Podobné články