Dog friendly glampingy

29. dubna 2024
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Buďte u příštího dobrodružství v kompletní smečce. Vyberte si glamping, do kterého můžete vzít i svého čtyřnohého parťáka. V nabídce jich máme spoustu. Vybrali jsme pro vás 10 kouzelných glampingů, kde se bude na jaře a v létě líbit vám i pejskovi. 


Treehouse Resort Ralsko

Vydejte se za poznáním jednoho z nejopuštěnějších míst naší republiky - Ralska. Je to místo protkané rybníky, stezkami i lesy. Váš domeček najdete na stromě. Romantika při svíčkách je tady záruka jistoty, tak si rozmyslete, jestli pojede i s dětmi nebo jen ve dvou. Místo na spaní tady mají až 4 osoby. Chatka je zařízena v útulném hygge stylu a vy si tu hned budete připadat jako doma. Místní krajina je rájem houbařů, tak nezapomeňte doma košík. Večer si můžete opéct něco dobrého na ohni a i při nepříznivém počasí budete mít dostatek suchého útočiště pod terasou. Majitelé vám rádi objednají maso u místního řezníka, které si můžete na grilu sami upravit. Zajistí vám také domácí špekáčky. Nemusíte se bát, že byste přišli o svůj koupelnový rituál. Venku najdete sprchu a uvnitř zase ekologickou toaletu. Odložte telefony (stejně tu není wifi), dejte si režim letadlo a buďte jen teď a tady. 


Chata v Sadu

Obklopená jen loukami, lesem a klidem stojí mladší sestřička Chaty v lese. I tady vítají pesky s otevřenou náručí. Budete tu na úplné samotě, obklopeni loukami a staročeským polním sadem. V teplých měsících se pohoupejte na houpačce s výhledem do sadu, utrhněte si ovoce přímo ze stromu, projděte se po rozkvetlé louce nebo rozpalte gril na terase. ​Až se ochladí, roztopte horký koupací sud, ze kterého je výhled do sadu a na protější les. Nebo se jen tak posaďte ke kamnům a prosklenou stěnou pozorujte přírodu kolem. Pokud rádi čtete nebo rozjímáte, potěší vás otevřené patro s výhledem, kam se můžete schovat s knížkou. V chatě najdete hlavní místnost s kuchyní, krbovými kamny a pohodlnými křesílky. Spát budete v ložnici s manželskou postelí a pokud přijedete s dětmi, můžete využít ještě otevřené patro s dvěma samostatnými lůžky. Tohle místo je stvořené k lenošení a rozjímání. 


Tiny house na Liptovském venkově

Nevadí vám dojet až na Slovensko? Tiny house je splněným snem o životě na venkově. Chatička v severském stylu, s jedinečnými výhledy na hory i prostornou zahradou a venkovním posezením, vám učaruje. Po ránu vás bude probouzet kokrhání kohouta, pro vajíčka si zajdete do kurníku a kávu si vypijete ve společnosti sousedových oveček. Vejdete se sem ve 4, tak vezměte ještě jeden pár nebo děti. Pokud jedete za aktivním odpočinkem v přírodě, tak jste na správném místě. Ať se vypravíte kterýmkoliv směrem, vždy vás obklopí krásná příroda s turistickými stezkami a nádhernými scenériemi. Objevte krásy nedaleké Kvačianské doliny. Přiobjednejte si sladký nebo slaný snídaňový koš a ráno se těšte na regionální pochoutky. Večer si udělejte pohodu ve finské sauně. 


Na seně

Občas nám ty úniky z města vážně prospějí a o to více, jedeme-li někam do zeleně. Přesně takový únikový prostor klidu najdete Na seně v Beskydech. Jedna louka, kus lesa a malá stodola s krbem je vše, co pro dokonalý odpočinek potřebujete. A pak taky blízkost celé vaší smečky. Tahle přírodní glampingová pohádka vás dostane. Ať už jedete za romantikou této tiny stodoly, nebo hledáte zdraví pro svá přepracovaná a bolavá záda, jste tu správně. Zapalte si oheň, uvelebte se v houpací síti a nechte se unášet výhledy na okolní kopce. Nebo si napusťte originální retro vanu, která je hned vedle krbovek. Na procházky s pejskem je tohle místo jako stvořené. Hory a výhledy jsou tady doslova epické. 


Pošumavská maringotka

Užít si pár dní na samotě, uprostřed lesů a luk. Jak vám to zní? Pošumavská maringotka je mladší sestrou maringotky Šumavské a její majitelé si přáli, aby se stala místem, kde člověku nic nechybí a kde si může užít maximální klid. Maringotka je vybavena dvoupostelí se zdravotní matrací, ve které si můžete užít nadýchaných peřin a voňavého povlečení. Taky zde najdete kuchyňský kout s plynovými vařiči, dřezem a vším, co je k vaření potřeba. Nechybí samozřejmě ani nádobí, příbory, skleničky a další nutnosti. Venkovní sprcha ve velmi osvěžující zpestření. Na večeři si pochutnáte u malého roztomilého stolu pro dva, kde si můžete svítit romantickou lanterničkou. V chladnějších měsících si můžete přitopit plynovými kamny, v létě můžete naopak využít letního posezení v zahradě nebo si lehnout do hamaky a pozorovat hvězdy. Váš mazel tady taky bude štěstím bez sebe. 


#NaŽivili

Kouzelný glamping, který jsme do naší amazing nabídky přidali teprve na podzim a ještě v témže roce vyhrál ocenění za nejlepší glamping 2023. Je to zážitkové ubytování každým coulem. Místo, kde se probudíte do krásné krajiny za zvuků přírody a šumících potůčků. Místo, kde budete chtít tvořit, rozjímat a nebo prostě jen tak být. #NaŽivili najdete čtyři chatičky, ze kterých můžete vybírat. Chatka na vodě je otevřená, dokud nezamrzne rybník a má vlastní saunu. Chata země je největší, pojme 6 hostů a i tady najdete privátní saunu, krb a terasu se soukromou vířivkou. Chata Vzduch je zasazena do obory s laněmi a je z velké části prosklená. Oheň je pro 4 hosty, má soukromé venkovní wellness a ohniště. Tak co vás láká nejvíce? A co je za nás naprostá bomba - rádi vám tu zapůjčí projektor a plátno a vy si tak můžete promítat v letním kině nebo přímo na terase své chatičky.


FoxHut

Absolutní pohoda nedaleko od Prahy! Designová HUTKA, se stylovou verandou navazující na nekončící terasu a pohled do zeleně, to je FoxHut. Přidejte k tomu místní nádhernou krajinu s klikatící se Vltavou, praskající ohniště, teplou vodu ve finském sudu a dostanete recept na absolutní blaženost. Ideální je přijet sem za teplého počasí, protože vás to potáhne ven. Před chatou je krásná dřevěná terasa, kde se pejsek může vyhřívat, zatímco vy si zacvičíte jógu a postavíte na kávu. Na terase je i dřevěný sud, kde se večer parádně relaxuje s pohledem na hvězdy. Nebo ho můžete napustit studenou a v létě se příjemně zchladit. Ikdyž nejste úplně na samotě, chatička je postavena pod úrovni terénu, abyste měli soukromí. Kde přesně stojí se dozvíte až ve chvíli rezervace. Můžeme prozradit, že je nedaleko Štěchovic, břehů Vltavy a Slapské přehrady.


Glamping Skrytín

Skrytín je neodolatelná novinka, kterou jsme do Amazing rodiny přidali teprve na začátku roku 2024. Najdete ji na pomezí romantického Českého středohoří a Českosaského Švýcarska. Je to místo jako stvořená pro všechny výletníky a dobrodruhy, ale také vyznavače romantiky a designu. Domeček, který by zapadal skvěle i do Hobitína, je postaven z dřevěných šindelů a ideálně navržen pro dvě osoby (+ domácího mazlíčka) toužící zažít něco naprosto jiného a v úplném soukromí. Uvnitř mini domku najdete kuchyňku, pohodlnou manželskou postel, rozkládací gauč s velkým oknem do přírody nebo také vyhřátou saunu hned u moderně zařízené koupelny. Díky zakoupení pobytu pomáháte mimo jiné zrekonstruovat sto let starý zámeček, který bude navíc i ekologický.


Popelka v Krušných horách

Další skvělý počin z projektu Hideandseek. Popelka si tentokrát našla své místo na hřebenech Krušných hor jen kousek od hory sv. Kateřiny. Ideální místo pro milovníky cyklistiky, houbaření i dlouhých procházek s pejskem. Popelka byla stvořena především pro milence, je ale schopna ubytovat až pět nocležníků. Je to unikátní dřevěná chaloupka a vědí o tom i architekti, kteří ji nominovali jako jednu ze 30 nejzajímavějších staveb roku 2021. Nachystaná je pro vás pohodlná postel, vybavená kuchyň, jídelní část, koupelna se sprchou a toaletou. Další třešničky na dortu jsou vyhřátá sauna, oheň v krbu a vychlazené víno. Večer můžete dlouho sedět před Popelkou, grilovat a pozorovat u toho hvězdy. Zážitek, na který budete dlouho vzpomínat. 


Zašívárna Polom

Malý domeček, který se stěhuje na zajímavá místa, ubytuje 4 osoby i pejsky. Zašívárnu teď aktuálně najdete na Vysočině. Na samotě. V krajině, kde lišky dávají dobrou noc. Díky absenci světelného smogu tu zažijete nebe, o jakém se vám ve městě může jen zdát. Pozorujte ho střešním oknem nad manželskou postelí. Tady zažijete online detox (není tu signál ani wifi) i dobrodružný únik z města. Stačí nazout pohorky, zabalit svačinu do batohu a vyrazit na průzkum mezi místní kopce a lesy. Vydat se můžete na toulky kolem Vírské přehrady. Večer pak doporučujeme za zvuků lesa opéct špekáček a jen se líně kochat. Zašívárna funguje na principu offgrid - není tedy připojena na žádnou veřejnou síť. S elektrickou energií je třeba zacházet hospodárně, ale malou ledničku, světlo i mobilní telefon hravě utáhne.


Chat, roubenek a glampingů, kde jsou domácí mazlíčci vítání máme více. Pro kompletní výběr stačí kliknout na tento odkaz a ve filtrech si zadat možnost „Domácí mazlíčci vítáni”.



 

Podobné články