10 x kouzelné wellness pro dva

26. září 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Už na vás dolehla podzimní mrzutost? Známe na ni nejlepší lék. Zabalte si jen to nejnutnější a vyrazte se svým nejoblíbenějším člověkem na kouzelné místo, kde bude náplní každého dne bezbřehé hýčkání. Mrkněte na 10 tipů, kde si užít blahodárné wellness. Nejenže to bude mít příznivý vliv na vaši náladu, ale účinky relaxace pocítíte i na těle.
 

Goldstück Saalbach

Za transformací nálady, těla i ducha se vyplatí dojet si kousek za humna. Hotel Goldstück, v překladu kousek zlata, najdete v alpské vesnici Saalbach-Hinterglemm. Světem protřelí a zcestovalí majitelé Madlen a Andreas přetavilii své zážitky a zkušenosti z cest a vytvořili stylový boutique hotel. Odtud si odvezete kromě lepší nálady i nezapomenutelné zážitky. Naprostou parádou je apartmá s vlastní saunou a venkovní vanou. Nám se tu nejvíce líbila speciální snídaně - „Frühglück“, která nabízí čerstvé a regionální produkty, venkovní vyhřívaný bazén nebo knihovna, ve které se chcete uvelebit před hořícím krbem s jednou z knih, vybranou místním knihkupectvím. Oblast Saalbach-Hinterglemm je jednou z nejrozmanitějších a nejkrásnějších prázdninových oblastí Rakouska. Hotel je Adult-Only, takže se nemusíte obávat, že by vás někdo rušil. 


Mama Thresl

Právě si prohlížíte další boutique skvost v Rakousku. Místo, které vás doveze přímou linkou k ZENU. Hotel Mama Thresl najdete v lyžařském středisku Leogang, pouhých 300 metrů od lanovky Asitzbahn. Úchvatné výhledy na okolní kopce budete mít z každého úhlu. To by vás mohlo nalákat nazout tenisky a jít prozkoumat alespoň kousek krásné přírody. Ostatně pobytem venku se dobře naladíte na večerní odpočinek ve wellness. Užijte si teplo a výhledy v unikátní kruhové finské sauně s panoramatickým výhledem. Tady se láska k jídlu, horám a odpočinku spojuje v jedno. Vybrat si můžete z 50 unikátně zařízených pokojů i apartmánů s přírodními prvky.


Zikmundov

Naladěni na pořádnou romantiku ve dvou? Skvělé, tady si ji užijete. Až dorazíte a ubytujete se v jednom z krásných a tematicky laděných pokojů, dejte si sprchu a nalaďte smysly na odpočinek s přírodní bylinnou kosmetikou, která je tu pro vás připravena. Pak vklouzněte do pantoflí, měkkého županu a přesuňte se na zahradu k vyhřívaný finským kádím. Až budete mít vody dost, vystřídejte kádě za saunu. K večeři si udělejte prvotřídní steaky z místního chovu na designovém grilu OFYRAž budete mít chuť objevovat, navštivte hrad Buchlov, kapli sv. Barbory nebo zámek Buchlovice. Na vyjížďky si můžete zapůjčit zikmundovská elektrokola. A ráno nikam nespěchejte, snídani vám tu naservírují, i když vstanete v poledne. 


Amenity Hotel & Resort Orlické hory

Uprostřed Orlických hor u Česko-Polských hranic naleznete oázu klidu a odpočinku. Jen si to představte: vypnete motor, otevřete dveře, vystoupíte z auta, pomalu se natáhnete a zničehonic ucítíte vůni smrku, jedle a lípy. Vůně lesa vás přenáší do dob, kdy jste byli dětmi, kdy jste měli pocit, že dobrodružství nikdy neskončí. Ty vaše ale pro tentokrát nechte doma a nalaďte se jen jeden na druhého. Vyhovuje vám ubytování v moderních hotelových pokojích či v útulných horských chatách s plně vybavenou kuchyní a krbem? Je to jen na vás. I z vířivky a finské sauny si budete užívat výhledy na okolní kopce. A je úplně jedno, jaké bude počasí, protože pohodu a útulno si tu uděláte společnými zážitky. 


Resort Mlýn Černovice

Tohle místo jako by stvořili pro romantické víkendy. Vypněte telefon a zaposlouchejte se do zvuků mlýna. Rušit vás může jen kvákání žab a klapot vody v mlýnském kole. Každý pokoj je v jiném stylu a vybrat si můžete podle vlastního vkusu. Ať už se vám líbí rustikální, provence, námořnický, severský, zámecký, indie vintage styl nebo styl anglického venkova, v mlýně to vše najdete. V některých pokojích najdete postele s nebesy, v jiných volně stojící vanu uprostřed ložnice. Vedle ubytování je v Resortu Mlýn jedinečná restaurace, kde podávají ty největší speciality od lokálních dodavatelů. Ráno vás probudí vůně čerstvé kávy a právě upečených buchet. A večer? To vám kuchaři připraví dobroty z české kuchyně. Relaxovat můžete ve venkovní sauně i vířivce na hrázi rybníka.  


Villa Regenhart

Přijeďte si užít wellness v historické zámecké atmosféře do architektonická perly z konce 19. století. Villa Regenhart se nachází nedaleko lázeňského města Jeseník. Že jste se ubytovali ve výjimečné rezidenci pocítíte už ve vstupní hale díky masivnímu schodišti a starožitnému nábytku. V ceně ubytování je zahrnuta skvělá snídaně ve formě švédských stolů a vstup do velmi štědrého spa. Ponořte se do relaxačního bazénu s tryskami. Vypoťte se ve finské, parní i solné sauně a skočte poté do venkovního ochlazovacího bazénku nebo zážitkové sprchy. Určitě si oblíbíte venkovní vířivku s relaxační zónou, která má i svou privátní variantu pro romantické chvíle. Třešničkou na dortu je široké spektrum masáží a zábalů.


Resort Oblík

Wellness víkendy jsou tu od toho, abyste zpomalili, opečovali se a dobili novou energií. A přesně pro tyto účely jsme našli dokonalé kulisy Statku Oblík. Budete obklopeni krásnou přírodou Českého Středohoří, tak určitě vyjděte ven a pokochejte se třeba výhledem do krajiny z hory Oblík. Každý apartmán v sobě snoubí moderní a funkční design s prvky tradiční historické farmy z poloviny 17. století. V útulných pokojích najdete vše od vybavené kuchyně, přes prostornou obývací část s přírodními materiály, až po balkon, kde si můžete užívat ranní kávu i večerní sklenku. V impozantním spa máte možnost vyzkoušet tři druhy saun i Kneippovy lázně. Privátně si tu můžete dát vířivku i společnou masáž. 


Luxury Spa Hotel Olympic Palace

Do Karlových Varů jeďte za odpočinkem a kulturou. Krátký pobyt ve SPA hotelu Olympic Palace ocení všichni ti, co si potrpí na luxus, vytříbené služby a gastronomické zážitky. Půlku dne můžete strávit na kolonádě a tu druhou ve wellness. Bazén a vířivka čekají, až do nich ponoříte svá unavená těla, která poté ocení relaxaci v bylinné, finské nebo turecké sauně. Vyzkoušet můžete i solnou jeskyni. Pýchou hotelu je balneologické centrum s řadou léčebných procedur doplněných o masáže, koupele a zábaly. Třešničkou na dortu vaše wellness pobytu je nabídka služeb kosmetického salonu, včetně profesionálního poradenství.


Hotel Björnson & Björnson Tree Houses

Vyjeďte za hranice k sousedům na Slovensko, nebudete toho litovat. Úžasné venkovní wellness v krásné přírodě Demänovské doliny by měl zažít každý. Je to ráj na zemi. Tohle kouzelné místo v Nízkých Tatrách nabízí ubytování buď v Tree Houses nebo ve velké hlavní chatě. V celodřevěných chatkách, které jsou zasazeny do lesa, budete mít největší soukromí. Může s sebou vzít i domácího mazlíčka. Ale zpátky k té zasloužené prokrastinaci - lenošit a regenerovat můžete ve finské či bio sauně, a pak se přesunout to venkovních vířivých kádí. Dále může být na programu masáž či zábal. Až budete od hlavy k patě zrelaxovaní, přesuňte se do restaurace a dejte si něco dobrého z tradiční slovenské kuchyně. 


Palace Art Hotel Pezinok

Romantický wellness víkend ve dvou můžete mít i v původním vodním hradu ze 13. století. Nový majitel mu dal nový kabát, vybudoval tu vinařství a expozici skla. Luxus i noblesa pokojů a apartmánů vás okouzlí stejně jako elegantní design. Pokud chcete to nejlepší, vyberte si Tower suit ve věži s atypickou kulatou ložnicí a s designovou vanou. Chcete ještě víc? Pak zvolte Royal apartmán s rozlohou 104 m2, vířivou vanou, soukromou saunu a rozlehlou privátní terasu. Až se do sytosti nabažíte zámeckého wellness, které nelze vynechat, dovršte relaxaci odpočinkem na lehátku venkovní terasy s výhledem do parku. Společnost vám budou dělat vznešení pávi.


Netrefili jsme se vám do vkusu? To se stát může. Projeďte ještě naši stránku s inspirací, třeba tam to pravé místo najdete. :-)  

 

Podobné články