10 wellness pokladů, kam vzít drahou polovičku

29. ledna 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Věříme, že až bude opět možné cestovat, většina z vás bude chtít aspoň na chvíli uniknout každodenním starostem. Vezměte někoho, s kým je vám nejlépe a odjeďte do míst, kde se o vás postarají s náležitou péčí. Objevte místa, jejichž wellness zóna vás překvapí vybavením i velikostí a především tím, že jste o ní pravděpodobně ještě neslyšeli. Dopřejte si odpočinek a zapomeňte na vše okolo v sauně, vířivce, koupacím sudu nebo při regenerační masáži přinášející úlevu.

 

Rozvíření na pokoji vás čeká v Liberci

Severská perla - Wellness Hotel Fénix - prošla rozsáhlou rekonstrukcí a nabízí komfort pro páry i rodiny s dětmi. Při pobytu v hotelu si odpočinete do syta nejen díky vířivce a sauně, které máte přímo na pokoji, ale také kvůli místním snídaním, za nimiž se sjíždějí výletníci z dalekého okolí. Až se budete cítit plní sil, můžete vyrazit na Ještěd nebo na méně náročnou procházku po Liberci a navštívit skvělé kavárny Mikynu nebo DOK.

 

Když toužíte po soukromí

Soukromé spa v podobě finské sauny Jacuzzi Sasha, parní lázně či zážitkové sprchy. To je jedním slovem pecka! Apartmán Volavka vám v hlavě utkví opravdu dlouho, a to je ten hlavní důvod, proč byl postaven. Aby vám udělal radost, vyrazil dech a umožnil vám maximálně zrelaxovat. 

 

Relax s vůní piva

Nedaleko Brna na vás čeká útulný Hotel Sladovna, který sousedí s nejstarším pivovarem v celé zemi - Pivovarem Černá Hora. Pivo ostatně prostupuje celým objektem a pokud jste fanoušky tohoto chmelového zázraku, doporučujeme vyzkoušet pivní lázně s rituálem, který uvolní vaše svaly, prohřeje klouby a komplexně podpoří imunitní systém.

 

Horské načerpání sil v malebné vesničce

Lužické hory jsou neobjeveným klenotem pohraničí a lákají svou nedotčeností. Wellness prostory Jítravského dvorce se pyšní vířivkou, parní kabinou, finskou saunou, venkovní relaxační zónou s ochlazovací a skandinávskou kádí. Nechte se hýčkat masáží, po které si užijte sami sebe v soukromém prostoru s vanou lákající na romantické koupele. A pak nezapomeňte zajít na něco dobrého do jejich vyhlášené restaurace.

 

Jihočeský útěk do přírody

Na starosti všedních dní zapomenete v Apartmánech Červený Dvůr ve speciální relaxační místnosti vybavené finskou saunou, masérským lehátkem a dřevěnou lázeňskou vanou pro olejové, bylinné nebo rašelinové koupele. Jakmile budete cítit, že už jste se v sauně dostatečně uvolnili, vyjděte francouzskými dveřmi na terasu a užijte si na lehátkách sladkého nicnedělání.

I na Slovensku pro vás máme pár skvělých tipů na místa, kde se vám bude odpočívat jedna radost.

 

Dopřejte si odpočinek s nádechem historie

Hotel Elizabeth Trenčín se pyšní wellness ve stylu římských koupelí. Doporučujeme strávit odpoledne v hydromasážním bazénu a večer tělo prohřát ve finské, bylinkové, parní nebo římské sauně. Vynechat byste neměli ani nabídku masáží - havajská potěší milovníky exotiky, masáž s lávovými kameny zas nadšence do léčby teplem.

 

Luxusní wellness pro náročné

Na jihu Moravy na vás čeká jedinečný výhled ze střechy úchvatného SKY wellness Hotel Volarik na město Mikulov. Z luxusní odpočinkové oázy vám neunikne žádné zákoutí celého města, vinice ani Pálavské vrchy. Interiér celého hotelu byl vytvořen tak, aby uspokojil i ty nejnáročnější hosty. 

 

Zámecká romantika pro dva

Slovenský zámek Pezinok, jehož osmisetletá historie plná bojů a legend vzbuzuje vášně ještě dnes, najdete pouhých 20 kilometrů od Bratislavy. Noblesní interiér, příjemné pokoje a luxusní spa vám nabídne vše, co na svém výletu budete potřebovat. V létě můžete odpočívat na lehátku na venkovní terase s výhledem do parku, v létě se pak ohřát v bylinkových saunách.

 

 

V neposlední řadě se vydáme také do Rakouska, kde vás čeká vysoký komfort nejen wellness služeb - ale to snad ani není třeba dvakrát zdůrazňovat.

Obrovské spa uprostřed Alp

Po celém dni na svahu si odpočinete ve wellness, které se rozprostírá na rozloze 1 300 m². V Das Kohlmayr se můžete těšit na dechberoucí venkovní infinity pool s výhledem na hory. Také na oázu relaxace v podobě saun, bazénu, masáží a té nejkvalitnější kosmetiky. Hotel prošel nedávno celkovou rekonstrukcí a čerstvý alpský životní styl se tu odráží v každém detailu.

 

Pokud jste nenašli to pravé, na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde můžete strávit celý den v županu. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Podobné články