10 tipů na dokonalý zimní wellness

18. listopadu 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V zimě se  lidé rozdělují na dva tábory. Někteří se již během parného léta těší, až napadne první sníh a budou moct kraťasy vyměnit za dlouhé kalhoty zakasané do sněhulí. Ti druzí už s prvním spadlým lístkem ze stromu upadají do depresí a nejraději by se uchýlili do zimního spánku a probudili se s prvním kvítkem pod sněhem vykukující sněženky. To nejlepší na zimě (samozřejmě tedy až po Ježíškovi) mají však rádi snad všichni. A to chvíle strávené ve wellness. Kdy jindy totiž může člověk beztrestně strávit celý den naložený ve vířivce, ve vyhřáté sauně nebo se jen tak válet v huňatých županech, než když za okny mrzne? 

 

A když už jsme zmínili toho Ježíška.. píšete mu stále dopisy a dáváte je za okna s pocitem, že jste znovu malé děti, ke kterým se rodiče v noci nenápadně přikradou, aby vzali zmíněný dopis a mohli vám pod stromeček nadělit spoustu dárků? My v Amazing Places jsme takoví snílci. Již od října nám v kanceláři hrají koledy (tímto se zároveň i omlouváme pánskému osazenstvu, kteří nás musí trpět) a jsme klidní, protože letos máme dárky vyřešené již s předstihem. Nedarujeme věci, ale darujeme zážitky. A jak jinak, než zážitky v podobě kouzelných ubytování. Mrkněte na naše DÁRKOVÉ VOUCHERY a staňte se letos oblíbeným Ježíškem ve vaší rodině, který dává ty nejlepší dárky.

 

Grandhotel TATRA

O tom, že Beskydy patří k úrodné půdě co se týče kouzelných míst, není pochyb. Často ale dojezdová vzdálenost,  která mnohdy trvá klidně až pět hodin z Prahy, většinu lidí od pobytu odradí. To je ale obrovská škoda. Vezměte si klidně týden dovolené a udělejte si sem cestu. Těch pár hodin jízdy za výsledek bude stát!

A prvním takovým místem ve vaší zastávce po Beskydech může být Grandhotel Tatra. Často platí poučka - čím větší hotel, tím větší šance, že něco nebude perfektní. Ať se jedná o personál nebo nabízené služby. Grandhotel Tatra je ale důkazem, že stačí mít vše pod kontrolou a snadno tomu lze předejít. Pokud chcete mít jistotu, že dostanete to, co si zaplatíte, tyto obavy můžete pustit z hlavy. Hotel prošel v posledních letech zajímavou proměnou, při které z historické budovy horského hotelu zůstal v podstatě jen skelet a název. Co se týče interiéru, vybavení i služeb, už ve vstupní hale si budete stoprocentně jisti, že majitelé vědí přesně, co dělají. Navíc je více než zřejmé, že se v klidu mohou rovnat zahraničním hotelům v Alpách. A to samozřejmě platí i o místním wellness, které patří k české špičce. Nerezový vnitřní bazén s barem umožňuje dát si pár temp a k tomu i váš oblíbený drink. I když nám tedy ten koktejl vždy chutnal více ve venkovní vířivce s ohromujícím výhledem do krajiny. Přesto, že nepatří hotel k těm nejmenším, wellness zóna je šikovně oddělena, a tak vás nebude rušit žádný náhodný kolemjdoucí. Součástí je i saunový svět, a kdyby náhodou přeci jen bylo ve wellness plno, můžete se zavřít do privátní zóny.

 

Penzion Jurášek

Další místo v Beskydech, které si vydobylo přední místa žebříčků Amazing Places, penzion Jurášek. Vzhledem k tomu, co všechno Jurášek hostům nabízí a jaký  luxus poskytuje, je trochu k  podivu, že stále nese přívlastek penzion. Za nás by se více hodilo označení „horský hotel“. V tomto případě ale penzion odkazuje hlavně k rodinné atmosféře, která tu panuje. Penzion Jurášek, to jsou velkorysé prostory v kombinaci dřeva, kamene a skla, nádherně upravovaná zahrada, výborná kuchyně a luxusní wellness centrum. V Juráškovi lze strávit jakoukoliv roční dobu, teď v zimě je ale jasné, že se nejspíš na celý den zavřete právě do rozlehlého wellness a jen tak z něj nevytáhnete paty. Dominuje mu krásný bazén s prosklenou stěnou s výhledem do zahrady. Pro více odpočinku tu jsou nachystaná lehátka, na která se můžete pohodlně natáhnout, dopřát si bylinkový čaj a kochat se pohledem na zasněženou krajinu. K zimě patří samozřejmě i možnost dostatečně se prohřát v sauně. A těch je tu rovnou několik, včetně jedné samostatně umístěné ve venkovním domku. Pokud se obáváte, že by vám byla společnost cizích lidí ve wellness nepříjemná, zarezervujte si soukromou vířivku na terase. 

 

Miura hotel

Pokud si říkáte čím začalo šílenství ohledně luxusních ubytováním na Čeladné, malé vesničce v Beskydech, odpověď máte před sebou. Přestože v okolí vyrostla celá řada krásných hotelů a penzionů, hotel Miura si stále drží prvenství, ale i stále to nejdůležitější, kvalitu nabízených služeb. Na první pohled trochu chladná budova z betonu v sobě však ukrývá nadstandardně zařízené pokoje,  fine dining restauraci a designové spa. Respektive, celý hotel je jedna velká designovka. Na Čeladnou se  během sezony jezdí především kvůli golfu a v Miuře na hřišti v podstatě bydlíte. V zimě si tu golf sice nezahrajete, za to můžete strávit celý den v županu a nikdo vám nebude lenivost vyčítat. Vedle prostorné vířivky, potemnělé relaxační místnosti a saunového světa můžete vyzkoušet solnou nebo bylinkovou lázeň, masáž a celou řadu spa rituálů. V tomto wellness vás nebudou rozptylovat a rušit žádné zbytečné vjemy a můžete se tak soustředit jen na sebe. Vydržíte tu dlouhé hodiny nic nedělat a jen odpočívat. 

 

Cattaleya

Ještě jedno místo na Čeladné v seznamu míst pro dokonalý zimní wellness nesmí chybět. Cattaleya! Původem nenápadná vila z 30.let, ze všech stran obklopena vzrostlými stromy. Později kolem ní začaly vznikat další budovy v rámci boutique hotelu, který již dnes spíše připomíná resort, v kterém i když strávíte celý den, nudit se určitě nebudete. Cattaleya patří k těm luxusnějším hotelům, přesto není okázalá. Přepych tu znamená soukromí a kvalitu. Ostatní hosty budete potkávat minimálně, vila nabízí ubytování pouze v sedmi pokojích. A mysleli tu i na odpočinek. Pro dobití baterek je tu zřízena krásná a velmi moderní wellness zóna se solnou a bylinnou saunou, vířivkou a spoustou relaxačních zákoutí. Specialitou tu je ovšem speciální KELO saunový srub, vyrobený z unikátního dřeva pocházející z polárních borovic rostoucích v Laponsku. A po skvělém odpočinku, až se budete cítit znovuzrození (to ovšem může obstarat i neinvazivní anti-aging péče pleti), musíte navštívit místní restauraci. Stejně jako  hotel Miura se Cattaleya řadí mezi špičky na poli gastronomie.

 

Maximus resort

Dvacet minut za Brnem, hned vedle brněnské přehrady, stojí resort, který jako by vypadl z galerie obrázků na Pinterestu. Oáza klidu a saunového světa navržená ve spolupráci s odborníky na feng-šuej už dopředu předjímá, že se bude jednat o nezapomenutelný zážitek plný odpočinku. Není překvapením, že Maximus resort praská ve švech především v zimě. Jednak naplno oceníte vyhřívání se v sauně, ale zároveň potěší i milovníky otužování, kteří mohou po saunování ihned skočit do venkovního ochlazujícího bazénku, který v zimě mívá kolem pěti stupňů Celsia. Ne bezdůvodně se Maximus řadí mezi nejrozsáhlejší wellness hotely u nás, resort se rozkládá na 4000 metrech  čtverečních, a tak je dost možné, že nebudete vědět, kde s relaxací vlastně začít. Nenechte se tím ale vystresovat a naopak si to snažte užít se vší parádou. Na baru si klidně objednejte drink a odplujte s ním do venkovního bazénu, ze kterého budete mít báječný výhled na brněnskou přehradu. A pak vám už nebrání nic v tom, abyste se vrhli do světa saun. Mnohé z nich vypadají jako hobití domečky zasazené do skály. Ohřát se můžete například v medové sauně při teplotě 80 °C, nebo ve vulkánové sauně o těplotě až 115 °C.

 

Theatre Hotel

Theatre Hotel na okraji Olomouce asi všichni znají především ve spojení s restaurací Entrée pod vedením šéfkuchaře Přemka Forejta. Měsíce dopředu je beznadějně obsazená, takže s rezervací dlouho neotálejte. Všichni nadšenci se tu sjíždějí především kvůli jejich degustačnímu menu, které se pravidelně obměňuje dle sezónních surovin. Po vynikající večeři budete jistě trochu znaveni, tak se neváhejte zajít zrelaxovat do skvostného Scene wellness, jehož design vás ohromí stejně tak, jako zbytek hotelu. Najdete tu oázu klidu s velmi intimní atmosférou. Bylinná a parní lázeň, vířivka, finská sauna, zážitkové sprchy, privátní zónu se suchou i mokrou saunou, vodní postel, ale i relaxační nebo sportovní masáže. To vše si tu můžete dopřát. Doporučujeme velmi příjemnou masáž horkými lávovými kameny, nebo reflexní masáž nohou. Perfektní požitek a odpočinek, který bychom v zimě předepsali každému. Odcházet budete zrelaxovaní a plní harmonie. Pokud chcete i trochu wellnessu na pokoji, zarezervujte si apartmán s mramorovou koupelnou a vanou uprostřed místnosti. 

 

Augustiniánský dům

Nádherně zrenovovaný historický klášter v Luhačovicích se naprosto vymyká lázeňskému standardu, kterých vídáme všude celou řadu, což řadí Augustiniánský dům k tomu nejlepšímu, co tu můžete navštívit. Hotel včetně lázeňské péče a přístupu ke každému jednotlivému hostu vás donutí na chvilku zastavit, zpomalit a odpočívat. Skvělé především pro lidi, kteří  jsou neustále na příjmu a odpočinek pro ně představuje sprosté slovo. Přesto, že Luhačovice jsou krásné a stojí návštěva města stojí za potulování se malými uličkami a posedávání v kavárnách, nejspíš se už v polovině svého šálku budete těšit zpět do hotelu, až se ponoříte do odpočinku. Místní wellness je velmi intimní a poskytne vám veškeré soukromí. Kromě bazénu, vířivky, několika druhů saun a parních komor tu můžete vyzkoušet i profesionálně vedené saunové rituály. Ve wellness uplatňují koncept čtyřech ročních období. Co to znamená? Inspirující se lokálními surovinami a dle aktuální sezony je nápaditě využívají. Třeba na jaře se zaměřují na detoxikaci organismu, teď v zimě se naopak soustředí na doplnění energie a prohřátí organismu. Zajeďte se přesvědčit sami.

 

Hotelový komplex PECR

Naprostá novinka letošního podzimu, v které se bude v zimě skvěle lenošit. PECR sestává ze dvou čtyřhvězdičkových hotelů Deep  a Well. Oba najdete v centru Pece pod Sněžkou, která se v posledních letech mění ve velmi moderní lyžařské středisko. Do toho se majitelům podařilo zasadit zajímavé a především neotřelé stavby, nabízející plně vybavené apartmány. Na střeše hotelu PECR Well je poté pro hosty umístěno wellness centrum. Odpočinek si tak můžete dopřát ve vnitřní, ale i venkovní vířivce, která vám poskytne kouzelný výhled na okolní hory. A jakmile napadne sníh, což v Peci pod Sněžkou nebude dlouho trvat, pohled na zasněženou přírodu se vám vryje do paměti. Po odpoledním lyžování vám přijde vhod i finská nebo solná sauna, parní lázeň a spousta dalšího. Ovšem objednání si masáže nebo třeba anticelulidní zábal (po vánočních svátcích se bude jistě hodit) také nezní špatně co?

 

Aparthotel Svatý Vavřinec

Pec Pod Sněžkou se jen hemží kouzelnými místy. Jedním takovým je i luxusní čtyřhvězdičkový hotel Aparthotel Svatý Vavřinec. Sám o sobě je takovým menším městečkem na jednom uskupení. Najdete tu naprosto vše od krásných horských apartmánů, po špičkovou restauraci, ze které budete chtít ochutnat naprosto vše, prodejnu se sportovním vybavením, servis lyží, lékárnu, supermarket a v neposlední řadě nově vybudované spa. Ani v tom vám nebude nic chybět. Rozmazlovat se můžete ve vířivce, finské sauně s venkovní ochlazovací sprchou,  bio sauě s aromaterapií, parní sauně nebo zážitkových sprchách. Nechybí ani klasická masáž zad a šíje, zkuste ale tentokrát něco nového, a to masáž obličeje. Dokonale vás uvolní. Ještě jeden tip: Pro více soukromí si pronajměte mezonetový apartmán, do kterého se vejde až osm osob a patří k němu venkovní vířivka a finská sauna. Nic a nikdo vás nebude rušit a vy můžete jen odpočívat a užívat si skvělý zimní wellness.

 

Hotel Relax Resort - Apartmánové domy

Již název relax resort předjímá, co je zde hlavním cílem. Apartmánové domy jsou součástí komplexu budov, které najdete přímo u lipenské přehrady v místě, kde je Lipno nejširší. Věrohodně tím připomíná pobyt u moře, takže v létě nemusíte cestovat ani daleko. V zimě naopak je Lipno skvělým záchytným bodem pro všechny lyžaře, kteří to mají do oblíbených rakouských středisek opravdu za rohem. Celý den si tedy užívejte parádní sníh na svahu a večer se v klidu ponořte do wellness zóny a zregenerujte unavené svaly. Naplno využít můžete vyhřívaný bazén s výhledem přímo na Lipno. Kromě bazénu see můžete ohřát ve finské sauně nebo bio sauně a zchladit se následně můžete ve venkovním ochlazovacím bazénku. Nebo skočte přímo do sněhu a efekt bude stejný. Příjemný je také relax ve venkovní vířivce, kdy si můžete u bazénu objednat drink a venku si už užívat pohled do zimní zasněžené krajiny. Skvělý zážitek z pobytu poté už jen podtrhne gastronomický zážitek v místní restauraci. Skvělá třešnička na dortu!

 

Tak co, už jste si vybrali místo, kam se schováte před blížící se zimou?

Podobné články