10 míst v jižních Čechách, kde mají volné prázdninové termíny

2. června 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Spousta rodin trávila prázdniny u Lipna nebo v Národním parku a oblast kolem Šumavy si zamilovala. Jsou ale i ti, kteří krásy jihu teprve objevují a s překvapením zjišťují jak moc se tato oblast liší od všech ostatních. Specifickou kulturu a malebnost místních vesniček dokresluje rybníček za každou vsí a množství historických památek. Gotické kostely a renesanční zámky přesvědčí k objevování každého a prohlídkové okruhy se stanou znovuobjevenou radostí.

 

Romantika domu ze 14.století

Jestli máte starou duši a užíváte si kouzlo časů minulých, bude se vám v Alt Straningeru moc líbit. V centru Českého Krumlova najdete penzion, který vás zavede několik set let zpět a vy si tak budete moci užít svůj výlet v jednom z nejhistoričtějších měst naší země do sytosti. O svůj komfort se bát nemusíte, mimo dobový nábytek, jsou pokoje vybavené moderními drobnostmi, které byste na svých cestách neradi postrádali.

 

Mezi zelení, ale na dosah centra

Majitelé Krumlovského domu v zahradě našli místo, kde se kloubí klid přírody s možností užít si městský ruch a kulturu. Vyražte sem během letních a užijte si vůni rozkvetlých květin a blahodárné zeleně, která se rozprostírá všude kolem. Styl pokojů ve vás vyvolá pocit, že jste na zámku nebo u babičky, která má vytříbený vkus a cit pro detail. Vychutnejte si kafe na terase nebo si projděte zahradu a tiše naslouchejte bzukotu včel.

 

Bez kompromisů

Přívlastek luxusní začíná být postupem času vyprázdněným pojmem. Nás ale v případě krumlovských Ultra Premium Apartments lepší popis nenapadá. Tři apartmány stavěné nad sebou v jedné z historických budov v centru města byly tvořeny pro ten největší komfort svých hostů. Barvy a styl pokojů ve vás hned na první pohled vytvoří pocit, že jste v nějakém designovém studiu a pokud nejste na takovýto nadstandart zvyklý, budete se tu cítit jak v jiném světě. Veškeré materiály, vany i matrace jsou té nejvyšší kvality, kterou si zasloužíte.

 

Bydlení v historické uličce Českého Krumlova

Jestli hledáte nějaké opravdu romantické místo, tak Latron 98 apartments jsou to pravé pro vás. Apartmány ve velikosti plnohodnotného bytu byly vytvořeny tak, abyste se na své dovolené nemuseli tísnit, ale zároveň si mohli užít útulnou atmosféru pokojů i ostatních prostor. Tady se nebudete cítit jako v cizím hotelu, už po pár chvílích vás obejme vřelá atmosféra a zahltí vás příjemným pocitem, že se vracíte tam, kde to znáte a máte rádi.

 

Šumavská chalupa jen pro vás

Stodola 9 není žádný drobek, ale pořádné stavení, do kterého se vejde skupina až o 16 hostech. Domluvte se se svými blízkými, které jste za poslední rok viděli úplně minimálně a vyražte na dovolenou do jižních Čech. Budete ji mít sami pro sebe, takže svůj společný čas využijete kvalitně na úplné maximum. Stodola stojí na konci malé obce a je z ní neskutečný výhled na šumavské kopce. Má několik pater a zákoutí, kam se můžete ztratit, když vás po několika dnech přepadne touha být jen se sebou.

 

Naše designová novinka

Budova designového Pensionu Kristian byla postavena v 15. století v úzké a klidné uličce jen pár kroků od centra Českého Krumlova. Nechte se pozvat masivními dveřmi do prostoru, kde vás přivítají milí majitelé připraveni vytvořit z vašeho pobytu ten nejpohodlnější zážitek. Nabídnout vám mapku s ověřenými tipy a postarají se o vše, co budete potřebovat. Při zkoumání fotek se zaměřte především na postele - jejich součástí jsou jedny z nejpohodlnějších matrací.

 

Klid a harmonie s přírodou

Kousek za Českým Krumlovem, pár kroků od zámku Červený Dvůr, je venkovské stavení a v něm Apartmány Červený Dvůr. Ty jejich majitelé vytvořili pro hosty, kteří si chtějí odpočinout od ruchu města a rádi by si při té příležitosti dopřáli saunu nebo třeba relaxační masáž. Jsou to nadšenci, kteří vám hned po příjezdu vše vysvětlí a rádi přivítají i vaše děti (a po domluvě) i čtyřnohé mazlíčky. Apartmány obklopuje obrovská zahrada a všude okolo je les, tak nechte počítač doma a užijte si léčivou zeleň.

 

Dokonalá samota

Recepci v Krakovici nehledejte a vlastně ani další vymoženosti moderního ubytování. Nevede sem ani asfaltová cesta. Zato tu najdete venkovské stavení připomínající středověký hrad, které má mohutnou dřevěnou pavlač. Ráno si posedíte zachumlaní do deky a budete pozorovat východ slunce. Majitelé nedávno dokončili čtvrtý pokoj, který je ze všech největší a jeho chloubou je kuchyňka s jídelním stolem. Krakovici milují především děti a jelikož je na úplné samotě, budete ji za to, že své raubíře můžete vypustit bez obav na její nádvoří, milovat i vy.

 

Hory plné dřeva

Jedna z našich klasik a stálic je rodinný penzion U Heřmanů, tvořený téměř celý ze dřeva. Už v prvním okamžiku, když vejdete do dvěří, ucítíte jeho všudypřítomnou vůni. Přivítají vás milí manželé, kteří celou chalupu vytvořili pro co největší pohodlí svých hostů. Chtějí, abyste si pobyt co nejvíce užili a odpočali si. Nečekejte celodenní servis, naopak si užijte, že nemusíte s nikým nic organizovat a naplánujte si dovolenou naprosto dle svého.

 

Pro milovníky rybníků

Ve Stříbci na Třeboňsku vybudovali majitelé z tradičního vesnického stavení dva apartmány Na Špejcharu s původními prvky stavby doplněné o kvalitní vybavení tak, aby vytvořili stylové prostředí vesnické chalupy. Rodina majitelů má bohatou rybníkářskou historii, což z interiérů nepochybně poznáte a nakouknete tak pod pokličku tomuto starodávnému řemeslu. Nepromarněte možnost jít si zarybařit - v této oblasti je to téměř nutnost.

Podobné články