10 míst, kde si užít stylovou dámskou jízdu

10. října 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Že už vám chybí hodiny strávené s kamarádkou, během kterých dokážete probrat snad celý svět? Zkraťte si chmurné chvíle plánováním nezapomenutelného výletu.

Přinášíme vám výběr kouzelných míst jako stvořených pro dámskou jízdu. Míst, která budou vaším útočištěm po procházkách po městě a kolem kterých najdete krásné kavárny a stylová zákoutí. Pokud ale toužíte po větší samotě, místa na konci článku budou tím pravým ořechovým.

Atmosféra venkova

Jeden z nejnavštěvovanějších a nejkrásnějších krajů Česka se může pyšnit velmi výjimečným místem, které na vás dýchne venkovskou atmosféru. V Českém ráji na okraji vísky Tatobity majitelé Lucka & František vybudovali Chatu Fraluq ve skandinávském stylu, který je zároveň propojen s přírodou. Součástí chaty je také velká terasa situována na jih, takže si sluníčka můžete užívat celý den. A pokud vám počasí nedopřeje, můžete zůstat ve vinném sklípku a popíjet výběrová moravská či zahraniční vína. 

 

Lázeňský pobyt v měšťanském domě

Poděbrady se právem těší čím dál větší oblíbenosti a to nejen díky krásnému okolí Polabí, ale také díky špičkové gastronomii a nespočtu kaváren a míst, kde je možné se na okamžik ztratit u sklenky něčeho dobrého. Design Pension Twenty vám nabídne skvělé útočiště, ať se vydáte na víkend nebo se rozhodnete užít si lázeňskou atmosféru na delší čas. Pokud milujete stylový čistý design, nemusíte hledat dát.

 

Apartmá Staré Město Praha by Chateau Mcely pro náročné

Chateau Mcely od nás už jistě znáte, ale věděli jste, že se jeho paní majitelka rozhodla hostům zprostředkovat zážitek mcelské atmosféry i v Praze? Konkrétně ve 180m² velkém bytě, na jedné z nejlepších pražských adres, v secesním domě z roku 1913. K Apartmá vás doveze historický výtah, který naznačuje, že vás čeká něco opravdu výjimečného. Zde jsou další slova zbytečná, nahlédněte do galerie fotek a udělejte si obrázek sami.

 

Pokud na party, tak do Brna

Jestli plánujete svůj holčičí víkend v trošku živějších obrysech, měly byste rozhodně vyrazit do Brna. A pokud si chcete být jisté, že se po probdělé noci probudíte na těch nejpohodlnějších postelích a vyzdravíte vydatnou snídaní, zvolte Hotel Passage. Ten stojí nedaleko centra, kousek od všech populárních klubů a barů. Před odjezdem nezapomeňte navštívit hotelovou restauraci, určitě si pochutnáte.

 

Za moderní architekturou do Litomyšle

Hotel Aplaus vznikl rekonstrukcí a dostavbou tří památkově chráněných objektů v historickém centru Litomyšle. Snoubí atmosféru dávných časů před pěti sty lety a moderní design. Hospodu, která na místě hotelu stála, si dokonce oblíbil i malíř Josef Váchal. Nádherné město a atmosféra hotelu je jako stvořená pro ty z vás, které oceníte krásy renesančních památek a pohodlí nadstandartních pokojů.

 

Víno nejlépe chutná na jihu

Historické město Znojmo je místem, kde se stále něco děje. Na své si tu přijde opravdu každý. Ať jste kulturní nadšenec nebo máte raději klidné procházky po městě zakončené degustací vína, jeďte do Znojma. Ubytovat se můžete Hotelu Clemar, který se chlubí opravdu skvělou adresou. My se ale nemůžeme nabažit především jejich vkusnými boutique pokoji.

 

Long Story Short umí

Kouzelné ubytování v hostelu nové generace, ale i v samostatných pokojích na vás čeká v Olomouci. Ve městě, které přímo nabádá jej projít po boku kamarádek a prožít tak neopakovatelný výlet nebo třeba i rozlučku se svobodou. Na snídaně z Long Story Short často bývají fronty i od kolemjdoucích a fotky, které si odtud odvezete, vám budou zdobit galerii ještě dlouho po pobytu. Můžete nám věřit, že nic podobného v Česku nenajdete.

 

Rozmazlete se v Ladné

A když už jsme naťukli téma holčičí rozlučky, jedno z nejvhodnějších míst najdete v Apartmánech Ladná. V jedné z malebných vesniček na Jižní Moravě se můžete ubytovat v luxusním resortu, který promění obyčejný letní den v přímořskou pohodu připomínající atmosféru z amerického filmu. Součástí resortu jsou krásné pokoje, unikátní bazén, venkovní kuchyně pro vlastní míchání drinků i houpačka s odpočinkovou zónou.

 

Plně vybavený domek na Moravě

Pokud hledáte luxusní designové místo obklopené přírodou kousek od Brna, našli jste ho. Absolutní pohodlí a kompletní vybavení s terasovitým pozemkem vás ohromí. Sauna s bazénem, vlastní garáž a vybavená kuchyň vám bude k dispozici po celou dobu pobytu. Design Lodge je oázou pohody, kde vás nikdo a nic nebude rušit. Odjeďte si odpočinout do Vranova, těšit se na vás budou příjemní majitelé.

 

Klid a čas být spolu

Majitelé penzionu U Květů vytvořili útulné místo plné rustikálního nábytku a květin na každém kroku. Senzačně se tu mísí styl českého venkova se špetkou francouzské Provence. Tady nebudete chtít zůstat jen jednu noc, ale rovnou celý týden. Projděte se bosí zahradou, uvelebte se do houpacího křesla a užijte si chvilku pro ty nejhloubavější léčivé hovory s vaší milou společnicí.

 

Pokud jste nenašli to, po čem toužíte, na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde můžete víkend s kamarádkami. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

 

Podobné články