10 kouzelných míst, kam vyrazit za sněhem

11. prosince 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Českou zimu bez sněhu si neumíme vůbec představit, o to větší radost jsme měli během posledních týdnů, kdy jsme s naším bílým parťákem objížděli kouzelná místa a na horách nás přivítaly první závěje. Do takových míst chcete mít spolehlivý odvoz a my jsme rádi, že právě díky naší spolupráci s VOLVO je o to dlouhodobě postaráno. Nasedněte k nám, vyrážíme!

 

Naší první zastávkou jsou Butikové apartmány Český Ráj a Biokolna na sever od Jičína. Nádherné místo na polosamotě s krásnými výhledy do okolní krajiny, kde si můžete vybrat ze tří stylových apartmánů. Nechybí ani finská sauna s venkovní ochlazovnou.

 

Ještě o něco více na sever - v Krkonoších - vyjedeme až skoro k Mumlavským vodopádům, kam se rok co rok vracíme do útulného apartmánu Skøg Harrachov. Najdete ho opravdu až na samém konci cesty, odkud je to jen pár kroků do běžkařské stopy anebo právě ke zmíněným vodopádům. 

 

V Krkonoších ještě zůstaneme a přesuneme se přímo k výstupu z lanovky Horní domky, kde po celém dni lyžování zrelaxujete v Luxury Wellness Apartment. Tím, že leží na pomezí areálů Rokytnice nad Jizerou a Harrachov, máte na výběr, ve kterém středisku budete lyžovat. K přemístění mezi jednotlivými areály vám poslouží sněžný skútr, jenž máte u apartmánu k dispozici.

 

Ikonický Hotel Ještěd je také v zimě zárukou sněhových pokrývek. V jeho unikátních pokojích si opravdu budete připadat jako ve vesmírné lodi s výhledem do oblak. Rozhodně si to dejte na seznam, kam se aspoň jednou za život podívat. Lyže vezměte s sebou, sjezdovky tu budete mít hned za rohem.

 

Na opačném konci republiky, na Šumavě, doporučujeme milovníkům sněhu kouzelný penzion U Heřmanů. Tady budete obklopeni uklidňující vůni dřeva, ze kterého je tu  vyrobeno snad úplně všechno. Od nábytku, po odkryté trámy, prkenné obložení až po schody do patra.

 

Za další pěticí zasněžených míst se vydáme na Moravu. Beskydy i Jeseníky jsou naše srdcovka a když už sem z Prahy vážíme cestu, tak tu pokaždé chceme zůstat co nejdéle. Mají tu krásná místa pro děti i romantická útočiště pro dospělé.

Pojďme začít romantikou a vyrazit do Penzionu Jurášek nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm. Ale pozor! Není penzion jako penzion. Tady se pyšní čtyřmi hvězdičkami a oprávněně. Skvěle vaří, jejich wellness je stvořené pro celodenní relax a v jejich pokojích se vám bude usínat jako v pohádce.

 

Nejinak tomu bude i v Endemit Boutique Hotel & Spa, horském hotelu, který disponuje 36 pokoji a na výběr tu máte od klasických jedno či dvoulůžkových pokojů, až po apartmá pro šest osob. Díky své poloze nabízí jedinečný výhled do údolí i na nekonečné vrcholky okolních beskydských kopců.

 

A kam vzít svoje ratolesti? Jedno z míst vyčnívá nad všemi ostatními, a tím jsou Apartmány Babyhouse, které nabízejí ubytování ve třech prostorných a skvěle řešených bytech. Ty tu jsou určeny primárně dětem, takže se nemusíte bát, že by se začaly během dne nudit a vy byste pro ně museli stále vymýšlet program.

 

Dalším skvělým místem, kam vyrazit s celou rodinou je Penzion Na kraji lesa, který se nachází uprostřed valašských kopců. V zimě si můžete půjčit běžky nebo se vydat na sjezdovku, která je vzdálena pouze 1,5 kilometru od penzionu. Pokud budete chtít s přáteli posedět i po zavírací době restaurace, majitelé vám rádi zpřístupní útulný vinný sklep s vlastním barem. 

 

Na závěr tu máme něco pro ty, kteří rádi cestují se svými přáteli. Dvě chalupy Fortys Morávka mají kapacitu 16 a 24 hostů a jsou propojeny vnitřním vyhřívaným bazénem se slanou vodou. V přízemí každé chalupy je velký otevřený prostor s plně vybavenou kuchyní včetně několika ledniček, dvou sporáků s troubou, kávovaru nebo výčepu, jídelním prostorem, kam se pohodlně vejdete celá parta, a obýváku s krbovými kamny a vinotékou.

Podobné články