10 kouzelných míst, kam si zajet na sklenku něčeho dobrého

5. února 2021
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Poslední rok toho bylo na nás všechny nějak moc. Užijte si pobyt v jednom z našich tipů, kam vyrazit za skleničkou a vychutnejte si zasloužené uvolnění. Kdy je lepší doba na plánování dospěláckého výletu, než v době, kdy jsou konečně všechny podobné radovánky povolené a podniky otevřené? Nastudujte si všechny potřebné informace o výrobě i způsobu konzumování piva, vína či něčeho ostřejšího a nalaďte své chuťové pohárky na výjimečný zážitek.

 

Nové kouzelné místo s pípou na pokoji

První český pivní hotel je opravdový unikát. Jmenuje se Zlatá kráva a najdete ho v Nepomuku v Západních Čechách. Hotel se nachází kousek od pivovaru, hosté mohou navštívit vyhlášené pivní lázně, ale největší pecka je určitě vlastní pípa na každém z moderně vybavených pokojů. Zkrátka a dobře, pokud máte rádi dobré pivo, industriální design, luxusní wellness a vůni sladu, budete se tu cítit jako v ráji.

 

Lužickým horám vládne Pivovar Cvikov

Nově zrekonstruovaný Hotel Kleis sousedící s pivovarem Cvikov je vybaven v severském stylu s důrazem na bílou barvu. Prostor je vzdušný a díky velkým oknům působí klidně minimalisticky. Do hotelu můžete přijet jen ve dvou nebo vzít kolegy a projít prostory pivovaru s jejich legendární dvanáctkou v ruce. Nezapomeňte si nechat místo na večeři v místní restauraci, nebudete litovat.

 

Wellness se zlatým mokem v ruce

Nedaleko Brna najdete Hotel Sladovnakterý sousedí s nejstarším pivovarem v celé zemi - Pivovarem Černá Hora. Pivo ostatně prostupuje celým objektem a pokud jste fanoušky tohoto chmelového zázraku, doporučujeme vyzkoušet pivní lázně s rituálem, který uvolní vaše svaly, prohřeje klouby a komplexně podpoří imunitní systém.

 

Pivo z minipivovaru na samotě u rybníka

U dobříšského rybníka stojí na samotě penzion, který hostům nabízí vše, co by mohli při své dovolené potřebovat. Sportovci mohou vyjet na kola po okolní přírodě, děti se vydovádí na trampolíně a ti, co potřebují zrelaxovat, si odpočinou v sauně nebo kádi. V pivovaru si můžete objednat i prohlídku a ochutnávku. Nový Rybník je skvělou volbou pro pár, tým i váš den D.

 

Pro milovníky prosecca

Atmosféra italského Toskánska v kombinaci s tradiční moravskou pohostinností je pořádně lákavá kombinace. Krásné prostory Prosecco Residence Marko v oblíbené lokalitě jižní Moravy vás okouzlí skvělou gastronomií a top nabídkou vín, rumů a 30 druhů prosecca. Zabublejte si ve vířivce s bublinkama v ruce a užijte si tento dokonalý moment na maximum.

 

Na jižní Moravu nejen za vínem

Co mají společného víno a cognac? Oba lahodné nápoje se vyrábějí z vinné révy. Umístění prvního cognacového penzionu v Česku právě na jižní Moravě tedy dává perfektní smysl. V pensionu Hardy kromě vybraných vín můžete navštívit též exkluzivní cognacovou galerii. Milá paní majitelka vám ráda vysvětlí celý proces tvorby tohoto moku a také jak je možné, že pension nese jméno jednoho z nejlepších cognaků na světě. Ráda vám též doporučí ty nejlepší kousky na degustaci, po které se přesunete do luxusně vybavených pokojů s těmi nejpohodlnějšími postelemi.

 

Stát se konečně pánem svého času

Zapomeňte na nevyřízené maily. Přijeďte si odpočinout do Zikmundova. Propojte čtení, hudbu a nicnedělání. Kdy naposledy jste strávili víkend přesně podle vašich představ? Rozmazlovat se budete tím nejlepším jídlem z lokálních surovin, koupelí v horkém sudu či sklenkou silného vína z vinného sklípku. Po ní vás ráno probere snídaně, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.

 

Degustace v hotleu

Moderně zrekonstruovaný Hotel Galatea nedaleko Mladé Boleslavi uspokojí všechny návštěvníky - ty, kteří jedou za sportovním vyžití, ale také ty, kteří hledají místo pro relax ve wellness centru. Večer si dospělí hosté užijí v Galerii vín Po Skleničce, kde mohou ochutnávat až 72 druhů moravských vín. K dispozici jim je sommelier, který doporučí vína ke každému pokrmu z hotelové restaurace.

 

Spánek mezi pražskými vinicemi

Pokud máte rádi vysoký standart ubytování i kulinářských zážitků, budou Apartmány Salabka pro vás to pravé. Přilehlá restaurace je zařazená do průvodce Michelin. Kreativní vaření pod taktovkou šéfkuchaře Petra Kunce dává důraz na lokální ingredience a producenty. Víno se zde pěstuje a zpracovává od 13. století. Výběr, ze kterého si budete moci vybrat, potěší i ty nejnáročnější degustující.

 

Komfort ve stoleté chalupě v Podještědí

Krásná příroda kolem Chalupy s přívlastkem láká na hory i procházky po lese. Je nedaleko Prahy, jen pár minut od Liberce, během chvilky se tak ocitnete na místě odpočinku a můžete si začít užívat zasloužený odpočinek. Děti nechte v herně, vy se schovejte se sklenkou toho nejlepšího italského vína na terase nebo ve společenské místnosti a vnímejte, jak se váš rytmus postupně zpomaluje.

Podobné články