Nejen vytříbená chuť

5. June 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Skrytá v betonu

Uprostřed beskydských luk se tyčí Miura Hotel, objekt vybudovaný z betonu, který stvořili architekti ze studia Labor 13. Návštěvníci by se hrubě vypadajícím zevnějškem hotelu, evokujícím chladné a nepřístupné hory, jež ho obklopují, rozhodně neměli nechat odradit. V jeho srdci se totiž nachází restaurace, v níž dominuje hřejivé dřevo a živoucí zeleň, kontrastující s výraznými fuchsiovými detaily. Při výhledu na malebné okolí pak budou určitě skvěle chutnat lahůdky, jež zde vznikají díky šéfkuchaři Michalu Göthovi.

 

Určená šlechticům

Po procházce národní přírodní rezervací Čtvrtě nejednomu jistě vyhládne. Nedaleko se naštěstí nachází zámecký hotel Chateau Mcely s okázale zařízenou restaurací Piano Nobile, ze které se nabízí neuvěřitelný výhled do anglického parku. Servírují tu pokrmy šéfkuchaře Jana Štěrby a v patiu restaurace lze navíc pose- dět ve sluncem prozářeném baru v designu zimní zahrady.

 

Selsky laděná

Nároční gurmeti a gastronomové by za dobrým masem vyrazili i na kraj světa. Až tak daleko ale cestovat nemusejí. Stačí, když se vydají do Soběsuk na Plzeňsku, kde najdou farmu Angusfarm. Ta stojí na místě plném historie, sahající až do 17. století, kdy zde stávala krč- ma. V současnosti zde chovají skot plemene Aberdeen Angus, z něhož připravují vyhlášené delikatesy podávané v místní restauraci pod taktovkou šéfkuchaře Martina Lodra. Interiéru podniku vládne jen nahrubo opraco- vané dřevo, jehož rustikální dojem podtrhuje masivní nádobí i servírování jídel. Ti, které hodování unaví, si určitě rádi odpočinou v místním vinném sklípku.

 

V ústraní

Hráči golfu dozajista jednou za čas míří na hřiště do Čeladné. Pokud si chtějí se svými spoluhráči užít neopakovatelný gast- ronomický zážitek, nemohou vybrat lepší místo než restauraci Cattaleya. Ta byla přestavěna z vily ze 30. let a ský-tá dostatečné soukromí. Pokrmy do prosklené zážitkové restau- race proudí za dohledu šéfkuchaře Štefana Roďoma, a kromě ní je zde pro strávníky k posezení připravena i venkovní terasa.

 

Vystavěná u lesa

Vůně jehličnatých stromů doslova proudí do hotelu Rekovice, který byl vybudován v obci Trojanovice na samotném kraji lesa. Místní restaurace je, stejně jako zdejší pokoje, vyvedena v typickém vesnickém stylu, ovšem doplněna o moderní akcenty. Kromě ohně, jenž zde v zimě sálá z krbu, si tu lze po celý rok užít i výhled skrze prosklenou stěnu a o žaludky nechat pečovat šéfkuchaře Petra Bártu s jeho týmem

 

Horská idyla

Lyžaři i nadšení cyklisté milující hory a luxus by alespoň na oběd měli zavítat do zrenovované krkonošské Chaty Hradečanka. Ta se nachází v samotném centru Malé Úpy a je třetí nejstarší místní budovou. Zvenku sice dřevěná chata vyvedená po vzoru krkonošské architektury působí poměrně skromně, ale uvnitř se nachází exkluzivní restaurace, kde světlé masivní dřevo doprovázejí kožešinové detaily. Pochutnaji si zde zejména fanoušci italské kuchyně, kterou připravuje parmský šéfkuchař Alessandro Burlenghi.

 

Celý článek najdete zde.

Similar articles