7 horkých tipů, kam v létě vyrazit na chalupu

18. May 2020
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Letošní léto stráví většina z nás v Čechách. Někdo se rozhodne vydat do Českého Krumlova, protože kdy jindy bude město vylidněné od japonských turistů, my pro vás ale máme tipy na rodinnou dovolenou na chalupě. Celý den chodit v teplákách, nestarat se o to, jaký je den nebo kolik je hodin. To, že nemáte signál, je ta nejlepší věc, která se vám přihodila. Jediná starost je, abyste večer zvládli rozdělat oheň, na kterém si opečete buřty, protože dieta stranou. 

Spousta chalup je už vybookovaná do konce roku, které jsou ale ještě stále volné? Dlouho se ale nerozmýšlejte, za chvilku nezbude žádná.

 

Chalupa nad Popelkou

Za rájem do Českého ráje. Konkrétně do Chalupy nad Popelkou. Vyspí se v ní až 11 lidí, přijeďte tedy klidně hned tři rodiny s dětmi. Ty se vyřádí u bazénu a na dětském hřišti. Vy budete mít zase spoustu prostoru na čtení knížek z Vánoc. Až budete všichni pořádně vycachtaní, vyrazte prozkoumávat okolí. My milujeme Malou skálu nebo Hruboskalsko. Turistické okruhy nejsou zase tak náročné, ale večer stejně budete rádi, že  hodíte nohy nahoru. 

 

Chalupa Koškovka

Léto na horách? My mít takovou chalupu, tak si asi hodíme na dva měsíce home office a užíváme si horský vzduch od rána do večera. K tomu koneckonců i přímo vybízí venkovní terasa s posezením. V okolí je nespočet turistických tras a cyklostezek, tak rozhodně vyrazte na výlet. Během našich výletů potřebujeme mít vždy jasný cíl, nejlépe za dobrým jídlem. Naplánujte tedy trasu třeba na Prezidentskou. Večer rozdělejte oheň a opečte si pořádný buřty.

 

Chaloupka, která existuje

Chaloupka, která existuje je spíše luxusní domek pro šest lidí, než tradiční chalupa. Tím ale, že je na konci malé obce Ostravice v prostředí beskydských lesů, uchovává si stále své nezaměnitelné kouzlo. Úplně se vidíme, jak jedeme tři kamarádky se svými partnery.. My naložené ve venkovní vířivce se skleničkou vína, zatímco naše polovičky postávají u grilu a chystají večeři. Příznivci vodní dýmky si ji mohou vypůjčit a zpestřit si tak večer.

 

Penzion U Květů

Spíš než penzion bychom řekli venkovské stavení. Zbrusu nově zrekonstruovaný rodinný domek kousek od Orlické přehrady je plné vintage nábytku, repasovaných křesel a květinových vzorů. Možná by vás mohlo napadnout, že to zkrátka dohromady nepůjde a chtělo by to víc promyšlenosti, opak je pravdou. Tady je promyšlené všechno do posledního detailu. Jakmile sem přijíždíme, vracíme se zpátky tak o dvacet let k prababičce na vesnici. Ten pocit se nedá ani popsat.

 

Jelení kout

Nedaleko Smržovky a jen kousek od rozhledny Černá Studnice můžete vyrazit i do roubené chaty Jelení kout. Na co se můžete těšit? Na nádhernou přírodu, klid, ticho,  vůni lesa a bublání potůčků. Půjčte si horská kola a vyrazte na výlet. Během horkého léta se smočte v rybníčku, večer se naložte zase do vířivky. Upečte si maso na grilu a hoďte nohy na trní. Nikam nemusíte pospíchat, máte přeci dovolenou.

 

Poloroubenka GRIMIK

Majitelé vsadili na jistotu a přišli s rodinným konceptem ubytování v naprostém soukromí, jen pár kilometrů od Olomouce. Přesto, že v Grimiku budete mít naprosté soukromí a celé osazenstvo roubenky nebude nikým jiným rušeno, dopřát si můžete služby jako v hotelu. Dopřát si můžete v chladných dnech saunu nebo si jen zpříjemnit večer ve vířivce se sklenkou šampaňského. Objednat si můžete ale i masáž nebo parafínový zábal. V rámci služeb roubenky Grimik je možné si domluvit pravý adrenalinový zážitek - na chvilku se stát pilotem a proletět se letadlem.

 

Chalupa s přívlastkem

Posledních pár volných termínů najdete ještě v Chalupě s přívlastkem. A pokud hledáte místo, kde se zabaví i vaše děti, bude to to pravé ořechové. Sto let starou chalupu v Podještědí navrhovali majitelé tak, abyste i za deštivého počasí vůbec nemuseli vytáhnout paty. Proto je její součástí herna. Není samozřejmě jen pro děti, i když ty se tu pořádně vyřádí. Můžete si tu hrát, odpočívat, číst si nebo si třeba zacvičit jógu. Avšak jakmile bude hezky, nazujte pohorky a vyšlápněte si na Ještěd.

Similar articles