Sháníte chalupu na prázdniny? Tady mají v létě volno

14. May 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Nastavte telefony na režim nerušit, sedněte do vlaku a rozjeďte se do přírodou políbených míst, kde čas plyne pocitově pomaleji. Vybrali jsme 10 chaloupek, ve kterých se zastavíte a dovolíte si zase vychutnávat tak obyčejné věci, jako je východ slunce, ranní káva a večerní klábosení s těmi nejbližšími.  


Chalupy Solanec

Jestli toužíte na nějakou dobu vyměnit ruch města za klid na polosamotě v přírodě, máme pro vás jedno nově objevené místo. Dvě chaty obklopené lesem, loukami a pastvinami, najdete kousek od Rožnova pod Radhoštěm. Chalupy jsou tu vlastně dvě. Jednu najdete na mechu, tu druhou na kapradí. Uvelebíte se ve třech třílůžkových a jednom dvoulůžkovém pokoji, na nichž si majitelé dali opravdu záležet. Vybrali pro vás kvalitní postele a na vyžádání připraví i dětskou postýlku. Klidně sem přivezte i kamarády, díky třem koupelnám se nikdo nebude muset omezovat. Během teplých jarních dnů poseďte na terase s grilem a večer si udělejte privátní spa ve vířivce. Pokud toužíte po nějakém pohybu, máte tu opravdu hodně možností. Přímo z okna budete koukat na Pustevny, kam můžete vyrazit pěšky i lanovkou. Nedaleko vede 30 km dlouhá trasa cyklostezky Horní Bečvy do Valašského Meziříčí, a pokud nemáte vlastní kola, půjčí vám je v info centru Rožnova pod Radhoštěm. 


Jizerská vyhlídka

Jizerská vyhlídka je nově postavená roubená chata v obci Lázně Libverda, která bude lákat hlavně nadšence do horských cyklostezek. Stojí totiž přímo na nástupní trase známého Singltreku, odkud můžete vyrazit na různě dlouhé a různě technicky náročné projížďky upraveným terénem. Perfektní celoodpružená horská kola do terénu si můžete zapůjčit přímo na recepci Singltreku. Chalupa disponuje moderně zařízenými pokoji, dvěma koupelnami, plně vybavenou kuchyní a společenskou místností s jídelním stolem, gaučem a krbem. V pěti pokojích se pohodlně ubytuje 10 lidí. Pronajmout si můžete jak jeden pokoj na víkendový odpočinek, tak i celou chalupu. Na terase s grilem si po vydatných sportovních aktivitách vychutnáte zasloužený odpočinek. 


Na Krásné

Chcete odjet někam do ticha, kde byste se mohli konečně zastavit a dotáhnou důležitý projekt, napsat si deník nebo prostě jen tak rozjímat? Dvě kouzelné chaloupky, v podhůří Beskyd, stojící v naprostém soukromí mezi lesy, vám takové útočiště poskytnou. Přijeďte nasát čistou energii, spojit se se zemí a zažít neopakovatelné zážitky. Čekají na vás dvě plně vybavené chalupy, jedna pro 5, druhá pro 9 osob. Co tady nehledejte je televize a wifi. Hlavní myšlenkou majitelů je, že méně je častokrát více a že společný čas je to nejcennější, co máme. Každý den si tu můžete udělat společný piknik ve stínu jabloňového sadu. Chalupy jsou ideálním výchozím bodem na túry a výlety po okolních beskydských kopcích, tak nezapomeňte doma pohorky. 


Bukovanská chaloupka

Právě si prohlížíte místo, které získalo ocenění za nejlepší Chalupu v roce 2021. Bukovanskou chaloupku najdete mezi jihomoravskými kopečky a vinicemi. Své tempo tady zpomalíte úplně přirozeně. V ledničce na vás bude čekat lahev vínka od místních vinařů. A pokud vám bude chutnat, není nic jednoduššího než si doběhnout pro další nebo se rovnou domluvit na řízené degustaci. Dvě ložnice, krásný obytný prostor s krbem a terasa s bazénkem a vlastní saunou - to vše bude na chvíli vaše. Milovníci interiérového designu ocení spoustu detailů, na kterých si dali majitelé záležet. Nás nadchla spodní ložnice s obrovskými stropy. Pokud byste si chtěli jeden večer zajít na něco dobrého v okolí, udělejte si procházku do Bukovanského Mlýna, kde skvěle vaří. Z chaloupky je to krásná procházka na 15 minut.


Farma Mračov

Upravené a zrekonstruované stodoly nejsou pouze svatebním trendem. Jedné krásné nové stodole můžete na pár dnů říkat domov a užívat si dokonalé atmosféry speciálního místa. Upravená stodola je z roku 1713 a leží v malebné vísce Kadov na Strakonicku. Na pohádkové atmosféře místu přidává i čistá příroda, lesy a rybníky, které jsou všude kolem. Uvnitř na vás čeká moderní interiér, který se podobá těm z designových katalogů o bydlení. Svůj dočasný domov tu najde i větší skupina a ubytuje se v jednom ze tří apartmánů s kompletním zázemím. Spodní části stodoly vévodí luxusní kuchyň a velkoryse zařízená společenská místnost, která je rozšířena o střechou chráněný venkovní prostor. Kromě zahradního grilu je tu především obrovská zahrada, která tak nějak přirozeně spojuje vše dohromady. A třešnička na dortu? Nádherná velká privátní sauna


Na Škole

Dopřejte si týden prodchnutý bezstarostností. Sezvěte kamarády s rodinami a vydejte se do pečlivě zrekonstruovaného historického stavení na Vysočinu, kde na vás pod šindelovou střechou čeká veškerý komfort, nápadité interiéry, ikonické doplňky i knihovny plné příběhů, publikací o architektuře a magazínů o designu. Vejde se sem parta 17 lidí. V přízemí chalupy za světnicí je malý pokoj pro dva, ideální třeba pro rodiče odrostlejších dětí. Přes chodbu najdete velkou ložnici pro celou rodinu – s manželskou postelí, jednolůžkem a pohodlnou přistýlkou pro dva. V atypicky zařízeném podkroví jsou vestavěné tři malé pokoje, tak akorát na přespání. Další hosté se ubytují na vejminku ve dvoře, kde se komfortně vyspí čtyři lidé. Vzpomenete si na bezstarostné prázdniny u babičky a znovu si připomenete lehkost bytí. 


Chata pod Hvězdami

V samém srdci Jeseníků se nachází majestátní chata, kde můžete každou noc usínat pod jiným souhvězdím a hlavně si užívat soukromého luxusního wellness. Vyrazit sem můžete i s vícečlennou rodinou. Chata pojme 14 osob ve 4 pokojích. Nejvíce času budete společně trávit ve velké světnici s masivním stolem, kachlovými kamny a vybavenou kuchyní, a pak určitě venku na zahradě, kde je luxusní bazén se slanou vodou. I když může být celodenní dovádění s dětmi namáhavé, odměnou vám bude wellness se saunou a vířivkou. Když s sebou vezmete turistickou výbavu i kolo, chybu rozhodně neuděláte. Místní krajina k aktivně strávenému volnu přímo vybízí. 


Jezevčí Brloh

V srdci Beskyd se nachází roztomilá chatka jako z jiného světa. Její pohádkový název naznačuje, že tady zažijete něco mimořádného. My milujeme zdejší rána, kdy s horkým čajem v ruce pozorujeme dění kolem. Šumění lesa, vrcholky okolní hor a to ticho! V místní kuchyni najdete všechno, co potřebujete k přípravě dokonalého brunche i romantické večeře při svíčkách. V chatičce jsou 4 pokoje, pohodlně a s veškerým komfortem se zde vejde 8 lidí. A ta místní zákoutí! Nebudete vědět, kde se schovat dříve, jestli ke krbu, na zahradu, ke grilu, do vířivky nebo do sauny. O zábavu celé rodiny je tu postaráno. Děti si vyhrají v herně, dospělí mohou uspořádat turnaj v šipkách nebo ping pongu. 


Medvědí skála

Mědvědí Skála je netradiční ubytování hned z několika důvodů. Uvnitř si budete chvílemi připadat jak ve středověké krčmě. V prostoru dominuje dřevo, kámen a kožešiny, stejně jako kované detaily. Nezůstaňte ale na pochybách, středověká strohost vás tu nečeká. Najdete tu krásné wellness s vířivkou, saunou, ale hlavně vlastním potůčkem, pod kterým se osvěžíte, jakmile vyjdete vyhřátí ze sauny. Přijeďte sem s partou dobrých přátel nebo s celou svou rodinou. V pěti dvoulůžkových pokojích se vyspí až 10 osob. Vyjímečně velký prostor chalupy vám přijde v tomto počtu vhod. Zábavu si tu najde každý. V domě je velkoryse zásobený vinný sklípek, relaxační sud a grillhouse s krbem a nejlepšími grily značky Ofyr, kde můžete i udit. 


Artur Štramberk

V podhůří Beskyd v malebném městečku Štramberk, kterému se pro jeho výjimečnou krásu říká Moravský Betlém, stojí tři pohádkové chaloupky. Zvou vás do světa starých dobrých časů, kde se úzké kamenné uličky měnily na lidové trhy, sousedé se hlasitě zdravili a každé stavení vonělo dřevem a domácím chlebem. Ve Zlaté uličce pod branou hradu Štramberk poklidně stojí poloroubenka Antik, kousek od místní botanické zahrady chaloupka Becirk a vysoko nad městem pod hradební zdí je ukryta historická roubenka Orlí hnízdo. Každá uvítá jiný počet nocležníků. Antik si užijete ve čtyřech, Becirk poskytne útočiště pro pět osob, navíc s vířivou vanou. V Orlím hnízdě se pohodlně vyspí dva páry a další dva hosté na rozkládacích pohovkách, a i zde najdete masážní vanu. Majitelé pro vás nachystali čtyři rozmanité pobytové balíčky - romantika, kolo, rodinný pobyt. Můžete si nechat celý program zorganizovat, nebo tu svůj čas trávit naprosto po svém.
 


 

Similar articles