Ty nejhezčí adventní trhy

3. December 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

První adventní neděle je již za námi, což znamená, že do Vánoc zbývají necelé tři týdny. Pokud jste vánoční nadšenci stejně jako my v Amazing Places, asi jste teď v duchu zapištěli tónem, za který by se nemusela stydět ani patnáctiletá školačka. V naší kanceláři to již měsíc vypadá jak v Ježíškově dílně. Pouštíme si koledy, zatímco máme nastavený program plápolajícího krbu, rozsvěcujeme všemožná světýlka a pálíme jednu svíčku s nápisem hygge za druhou. K Vánocům samozřejmě toto všechno patří stejně tak, jako vánoční trhy. Všechna ta světýlka kolem, třpytící se hvězdičky, koledy a svařák, nám navozují hřejivý pocit Vánoc. Adventní trhy se konají snad každém větším městě. Kam se ale vyplatí si udělat výlet? 

 

Praha

Samozřejmě, že Praha na seznamu nejkrásnějších adventních trzích nesmí chybět. Občas po práci nejdeme rovnou domu a vezmeme to cestou přes Příkopy směrem na Staroměstské náměstí, abychom se pokochali perfektně nazdobeným stromečkem, který v pravidelných intervalech předvádí svou dokonalou světelnou show za doprovodu vánočních koled. Pokud to máte stejně, rezervujte si noc v jednom z pražských hotelů, a to i přesto, že jste třeba Pražáci. Prahu si užijete stejně jako turisti a na chvíli ji uvidíte úplně z jiné perspektivy. 

Jeden z nejhezčích pohledů na Prahu vám umožní Tower suite v Hotelu Paříž Praha hned vedle Prašné brány. Secesní prvky, křišťálové lustry  a oslnivý interiér v době Vánoc vypadá zkrátka pohádkově. Po procházce Prahou budete jistě vymrzlí, zajděte se proto zahřát do prvorepublikové kavárny Café de Paris. Odpoledne se tu podává jak jinak než svařené víno a k němu nesmí chybět něco malého na zub, třeba v podobě domácích lineckých koleček a čerstvě upečených perníčků. Jejich vůně se krásně line celým prostorem. 

 

Pokud milujete Malou Stranu stejně jako my, co takhle rezervovat noc v Aria Hotelu. Od Karlova mostu sem dojdete spoustou malých křivolakých uliček, místy protkanými historií. Hotel nadchne všechny milovníky luxusu, kvality a především hudby. Má čtyři patra, kdy každé patří jinému hudebnímu stylu. Jedno jazzu, opeře, hudbě klasické, a to poslední současné hudbě. V předvánočním období mají všichni sklony spadat do stresu, proto by vám odpočinek v podobě krásného ubytování, skvělého gastronomickému zážitku v centru Prahy mohlo pomoct.

 

Český Krumlov

Nikdo asi nebude rozporovat to, že Český Krumlov je kouzelný za jakéhokoliv počasí. V zimě ale jako kdyby vánoční skřítci posypali celé město cukrovou vatou a proměnili ho v jednu velkou pohádku. Město je o adventu narvané k prasknutí, takže rozhodně nedoporučujemei pro vánoční grinche. Pokud k těmto lidem ale nepatříte, rozhodně si sem udělejte výlet a užijte si rovnou celý víkend. A jako útočiště vám může posloužit malý rodinný hotel Monastery Garden. Najdete ho hned vedle brány do klášterní zahrady, pár kroků od krumlovského zámku. Majitelé dlouhé roky žili v zahraničí a sbírali inspiraci po celém světě pro své budoucí ubytování. A o tom, že narazili jen na to nejlepší, se tu můžete přesvědči na každém kroku. V Monastery Garden nenajdete dva pokoje stejné. Mísí se tu extravagantní tapety s egyptskou bavlnou v kombinaci designových doplňků. Zní to bláznivě, ale prostory jsou neuvěřitelně útulné a příjemné. Stejně jako přístup majitelů a celého personálu. Ráno nespěchejte a užijte si naplno pohodlnou postel a hřejivé peřiny. Odpoledne si dejte něco dobrého k snědku, začtěte se do knížky a po setmění vyrazte do nasvíceného města mrknout na stromeček a ochutnat vánoční cukroví.

 

Brno

Kdo miluje Brno, bude milovat i vánoční trhy ve městě. Tento rok se konají hned na čtyřech náměstí, což znamená, že můžete ochutnat svařák, grog nebo perníčky od většího množství stánkařů. To je sen! K Vánocům tohle všechno zkrátka patří, tak si nedělejte těžkou hlavu z toho, že jste přetáhli svůj denní příjem cukru. Do nového roku to nemá cenu řešit, od toho tu jsou potom Novoroční předsevzetí ne? Až si naplno užijete vánoční atmosféru na Zelňáku nebo třeba náměstí Svobody - kromě spousty stánkařů tu během Vánoc vystupuje i celá řada lokálních umělců, přesuňte se do klidnějšího prostředí. Jen pár kilometrů za Brno, do Hotelu Victory. Kdo by si nechtěl v tom vánočním shonu trochu odpočinout a nabrat síly na návštěvy všech členů rodiny během svátků? A to vám zajistí třeba thajská masáž od rodilých thajek nebo rovnou v thajských lázních. Nezapomeňte si také udělat rezervaci do Signature restaurace, vaří tu špičkově. Teď před Vánoci ještě stihnete nedělní brunch konaný vždy jednou do měsíce. Tentokrát myslí i na děti, nachystali pro ně program ve formě pečení cukroví nebo vyrábění vánočních dekorací.

 

Olomouc

Víte co máme na Olomouci nejraději? To jak je toto město malé a roztomilé. Přes léto je vylidněné., tisíce studentů opouštějí kampusy a vydávají se vstříc horkému létu. V zimě je tu ale lidí tak akorát. Ještě než odjedou školáci ujídat cukroví do svých rodných domovin, brouzdají se městem a popíjejí horké punče. Dolní náměstí se zároveň promění v ledové kluziště, kde si můžete půjčit brusle a předvést své krasobruslařské umění. Nevyplatí se sem jet jen na skok, tak tu rovnou i přespěte. A tentokrát byste mohli  zkusit lehce netradiční ubytování, Long Story Short Hostel & Café. Nepředstavujte si klasický hostel s rezavýma palandami a koupelnami, do kterých by se bál vkročit i ten nejodvážnější dobrodruh. V Long Story Short nabírá slovo hostel úplně jiné rozměry. Ubytovat se můžete jak v soukromých a poměrově k hotelům nadstandardně zařízeném pokoji  nebo ve sdílených pokojích, kde bude mít stejně každý svůj koutek soukromí. Koupelny jsou sice společné (přesto samozřejmě rozdělené na dámské a pánské), ale perfektně čisté. Navíc zde i skvěle vaří. Ráno vás probudí vůně čerstvé kávy a teplých croissantů, večer si naopak pochutnáte na moderní kuchyni včetně skvěle připravovaných drinků.

 

Plzeň

Ti, co navštívili adventní trhy v Plzni vědí, že sem se vyplatí si zajet. Každoročně je v předvánočním období náměstí Republiky zaplněno stánkaři s tradičními vánočními speciality a domácí řemeslnou výrobou. Děti jistě potěší pohled na vánoční betlém s ovcemi a oslíkem, těsně před Štědrým dnem se tu chystá živý betlém včetně Ježíška. Vy zas můžete nasát atmosféru Vánoc během koncertů, které pravidelně město pořádá. Pokud jste doposud v sobě neobjevili vánočního nadšence, počkejte si teprve na hromadné zpívání koled. Tomu už se nevyhnete. V Plzni jsme zatím moc amazing míst sice nenašli, ale půl hodiny autem z města se můžete ubytovat v útulném penzionu Angusfarm, který je vyhlášený svou restaurací. Je to rájem všech milovníků steaků. Denně připravují čerstvá jídla ze sezónních surovin od lokálních dodavatelů. K tomu si můžete posedět v nově otevřeném vinném sklípku, kde ani řízená degustace vín a šampaňského není problém. Nebojte se, samozřejmě že teď před Vánoci vám udělají i svařené víno nebo horký punč.

 

A už máte všechny vánoční dárky? Pokud ještě ne, mrkněte  na naše dárkové vouchery. Tyto Vánoce budou speciální 

Similar articles