7 míst na Slovensku, kam vyrazit s dětmi (nejen) na jarní prázdniny

15. December 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Slovenská pohostinnost, kouzlo Tater pokrytých bílou peřinou, vůně domácích halušek s brynzou, zimní radovánky a dětský smích, když vás zrovna trefí dobře mířená sněhová koule za krk. To je prázdninová idyla u našich sousedů, kterou byste rozhodně měli zažít.

 

Mountain Resort Ždiar
Pokud chcete děti vytrhnout z ruchu velkoměsta a vzít je do přírody, kde je čeká zábava a vás zasloužený relax, vyrazte do goralské vesničky Ždiar. Na kopci obklopeném přírodou a tatranskými štíty najdete rodinné chaty v alpském stylu Chalets, komplex Apartments a stylový boutique penzion River. Luxusní dvoupodlažní Chalety jsou skvělé pro 4 dospělé a 4 děti. Mají vlastní finskou saunu a venkovní vířivku. Ať už si zvolíte jakýkoliv typ ubytování, můžete v penzionu využívat dětský koutek s domečkem, kuchyňkou, závodním kobercem pro malé autíčkáře a spoustou rozmanitých hraček. Nejbližší sjezdovka je odtud jen 300 m a v nedaleké Tatranské Lomnici je Galerie Dobrá Hračka, kde na ploše 500 m2 najdete nespočet dětských her a atrakcí.

 

Chaty Urbanove sestry
Tohle místo je jako dělané pro více rodin. Vejde se sem několik rodičů a armáda dětí. Vsadíme se, že vám zdejší pobyt nejednou připomene legendární film S tebou mě baví svět. Nezapomeňte lyže, protože chaty leží hned u sjezdovky v obci Čierny Balog, 40 min východně od Bánské Bystrice. Každá má plně vybavenou kuchyň a perfektní zázemí. Na požádání vám rádi připraví dětskou postýlku,
větší děti si zamilují zavěšené houpací křeslo a možnost sáňkování na okolních kopcích jen několik metrů od chaty. Dopřejte si klid, uvařte si teplý svařák a pozorujte z okna své ratolesti, jak venku soutěží o nejlepšího sněhuláka.

 

Usadlosť pod Kriváňom
Bojíte se, že vaše děti budou hlučnější a nadzvednou obočí nejednoho souseda? Tady nemusíte. V obci Východná mezi Liptovským Mikulášem a Popradem leží dvě chalupy s fascinujícími výhledy na vrcholky Tater koncipované pro čas trávený s rodinou. Obě jsou ukryté v odlehlé krajině, daleko od všech dalších obydlí, vaše děti zde mohou hlasitě dovádět, až budou venku stavět iglú nebo
sáňkovat. Zamilují si spaní na kaskádovitých postelích, ze kterých se díky velkému oknu rázem stane pozorovatelna srnek, jež sem často zavítají z blízkého lesa. Aktivní rodiny ocení množství lyžařských středisek v blízkém okolí.

 

Nebo nad Štiavnicou
V jedné ze čtyř chalup nad Bánskou Štiavnicou v chráněné oblasti UNESCO se vy i vaše děti budete cítit jako v nebi. Jestli je chcete potěšit, vyberte si chalupu se závěsnými houpacími křesly. Jsou rovnou tři a děti se o ně nebudou hádat. Na vyžádání vám milí majitele připraví dětské postýlky, a dokonce v chalupě najdete i různé hračky, dětské knihy, DVD, hudbu, stolní hry a puzzle, které nejmenší zabaví, zatímco vy si dáte ráno nohy na stůl a vychutnáte si voňavý šálek kávy. Večer, až vaše ratolesti usnou, roztopte saunu. Tady dovolená s dětmi může překvapivě znamenat i odpočinek pro vás.

 

Chalúpka Borové
V neuvěřitelné lokalitě na rozhraní Liptova a Oravy v těsné blízkosti národního Parku Západní Tatry- Roháče najdete klasikou roubenku s perfektní vybaveností a velkolepým výhledem postavenou pro rodiny s dětmi. Netřeba balit lodní kufry, o špinavé oblečení se postará pračka a žehlící potřeby. Zdejší terasa přímo vybízí k nastavení tváře horskému sluníčku, které je i v zimní sezóně velmi silné. Můžete odtud třeba s teplým hrnkem čaje či svařákem dohlížet na vaše dítka, jak sáňkují na nekonečné louce pod chalupou. Na požádání vám majitelé připraví dětskou postýlku i židličku. Jestli jste lyžařská rodina, oceníte blízkost několika lyžařských středisek.

 

Stará Izba
Pokud si přejete, aby vaše děti poznaly kouzlo starých chalup z dob našich prababiček, pak je Stará Izba ideální volbou. Chaloupka jako z pohádky na polosamotě kousek od Oravské přehrady vykouzlí malým návštěvníkům nezapomenutelné zimní prázdniny. Rána budou trávit s kakaem ve vyhřátém pelíšku na peci plném polštářů a plyšových hraček. Hračky najdou i v herně včetně stolních her, puzzle, dětských knih, DVD, hudby i televizních programů pro nejmenší. Díky podlahovému topení je můžete nechat pobíhat bosky. Zatímco budou před chalupou dovádět na sněhu, naložte se do vytápěného venkovního sudu s neskutečným výhledem do údolí. A pokud ještě váháte, pak vás určitě přesvědčí možnost využít službu hlídání dětí.

 

Salamandra
Nechcete se na dovolené s dětmi vůbec o nic starat? Hotelový resort Salamandra byl koncipován tak, aby vám poskytl ten největší komfort a maximum zábavy, a to nejen ve speciálních rodinných balíčcích. Největší strašák rodičů, dětská nuda, se tu nekoná. O zábavu se postará herní koutek, nedaleké bánském muzeu plném zábavných aktivit, řemeslná dílna, zoopark nebo lyžařské středisko se ski školou i pro nejmenší. Místní wellness si užijete všichni, je totiž přizpůsobeno pro děti. Během pobytu vám nebudou chybět dětské postýlky, stupátka k umyvadlu, dětské židličky, přebalovací podložky, vaničky, nočníky či dětská prkýnka na toaletu. Více“ baby friendly“ hotel nenajdete široko daleko. 

Similar articles