Gurmánský letní víkend v Olomouci

18. July 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Vyčerpali jste už celou letní dovolenou? Nevadí, tady vám bude stačit víkend. Přinášíme tipy na letní gurmánské radovánky a amazing ubytování v Olomouci. Na těchto kouzelných místech prozkoumáte nové chuťové vjemy a k tomu si užijete romantickou architekturu a bohatou kulturu perly střední Moravy. Objevte zázemí mladých kreativních šéfkuchařů a prozkoumejte netradiční chuťové zážitky. 

Nezvalova Archa & Mušlárna

Unikátní stavba, která připomíná bájnou archu, vznikla v Nezvalově ulici. Je protkaná uměním a detaily, která vás budou překvapovat. Exteriér i interiér této neobvyklé stavby výtvarně řešil vizuální umělec Jiří David. Její unikátnost ale spočívá i v tom, že je zde dobře promyšlený self-servis. Nepotkáte tu žádné recepční. Nikoho, kdo by na vás dohlížel, ačkoli váš pokoj bude každý den čistý a uklizený. Chytrý apartmánový dům má plně vybavené pokoje, ve kterých se budete cítit příjemně domácky. Ve vlastní kuchyni si můžete připravit, co hrdlo ráčí. Suroviny od lokálních farmářů najdete v samoobslužné centrální kuchyni s jídelnou. Celý koncept je vhodný především pro páry, hledající soukromí a odreagování. K tomu vám dopomůže privátní intimní sauna, s uměleckými prvky od Jiřího Davida a třeba i smyslná masáž, završená sklenkou vína z vinařství Sonberk. 

Koncept Mušlárna aneb středomořská kuchyně na severu Moravy, je novým projektem Nezvalovy Archy. V prostorách Archy se ve vybrané pátky konají monotematické gastro večery se zaměřením na mušle slávky, které vozí do Olomouce dodavatelé ze severní Itálie nebo Belgie. Degustační menu připravuje šéfkuchař Roman Loubal a dává si záležet, aby hostům nabídl opravdu mimořádný zážitek. Termíny degustací Mušlárna vypisuje na webových stránkách a právě tam je také nutné si účast rezervovat. 


Theater Hotel & Entreé

Olomouc se v posledních letech stala modlou pro všechny milovníky vytříbené gastronomie. A narůstá i počet nově vzniklých amazing míst, která nabízejí unikátní ubytování. Pokud si pro svůj zážitkový prodloužený víkend vyberete Hotel Theater, neuděláte chybu. Nenechte se zmást prvním, možná nelibým dojmem z toho, že se v hotelu nachází casino a je tak trochu na okraji města. Budete překvapeni, jak vkusně zde zkombinovali luxus s tradiční hanáckou vřelostí. Elegantní promyšlené pokoje vás okouzlí. Vyberte si jeden ze standardních (avšak nadstandardně velkých) pokojů nebo z ještě větších apartmánů. V každém designovém pokoji na váš čeká kávovar, vana nebo sprcha a extra měkoučké ručníky. Hotel se nově rozšířil o několik dalších dvoulůžkových pokojů. Máte tedy možnost vyzkoušet je mezi prvními. Relax a odpočinek si dopřejte ve wellness centru Scene, které nabízí několik druhů saun, vířivek a páry. Zajděte si pak určitě i na masáž nebo nějaké zkrášlovací rituály. 

Až poprvé usednete do zážitkové restaurace Entrée, Přemka Forejta, užasnete. Ne nadarmo má restaurace status jedné z nejlepších v republice. Jejím poselstvím je „jedinečné menu, pro jedinečného hosta”. Unikátní koncept, ovlivněný přírodou, vás zavede na cestu netradičních chuťových vjemů. Prostor restaurace je amazing sám o sobě. Budete sedět a těšit na své chody v otevřeném prostoru kuchyně s živou zahradou. Do gastronomických výšin vás dostanou i dokonale napárované nápoje a ochotný personál, který vás tímto zážitkem provede. 


Long Story Short Hostel & Café

Pokud si troufáte jet do Olomouce za trochu divočejším zážitkem, máme tu pro vás jedno kreativní místo, kde je neustále živo. V Long Story Short najdete rozmanitost všeho druhu. Je to sice hostel, ale v tomto případě zapomeňte na všechno, co se vám s tímto slovem pojí. Není to jen jednoduché místo pro přespání. Naopak, na design a kvalitu všech materiálů je zde kladen nejvyšší důraz. Pokud nechcete sdílet prostor ve vícelůžkovém pokoji, máte na výběr ze 4 různě velkých dvoulůžkových pokojů a několik pokojů jen pro 4, či pro 6 hostů. Pokud zvažujete delší pobyt, najdete tu dokonce k pronájmu plně vybavený 2kk byt. Co se nám vybaví, když se řekne Long Story Short? Místo, které přeje seznamování a kde zábava nikdy nekončí. Přisedněte si k zahraničním turistům u dlouhému stolu během snídaně nebo se seznamte s novou partou u večerního grilování. Pokud milujete architekturu, design a krásu, tady se vám bude moc líbit. Těžko byste hledali fotogeničtější prostory. Všechno je tu čisté, minimalistické a stylové. Terasa je tu také středobodem setkávání. Odpoledne se sem chodí na kávu, večer na drink a v noci se divoce tancuje. Můžete tu prožít víkend jako kavárenští povaleči, nebo pobyt turisticky okořenit návštěvou památek jako například Dóm sv. Václava, Sloup Nejsvětější trojice nebo Kostel sv. Gorazda. 

Co vás spolehlivě dostane do kolen je místní Eatery & Bakery. Sdílí se zde vynikající jídlo, dobré příběhy a veselá nálada. Budete tu objevovat chutě ze všech koutů světa v uvolněné, neformální atmosféře se správnou dávkou elegance. Menu se zde připravuje podle sezónních surovin od farem a dodavatelů z moravského regionu. V Cooking Bar & Café na vás během celého dne bude čekat skvělá káva z malé brněnské pražírny a božské domácí zákusky i voňavé čerstvé pečivo. Obědy a večeře podléhají sympatickému konceptu sdílení, které zachovává tradici rodinného stolování. Je to tu zkrátka jedna velká oslava jídla a života. To musíte zažít. 


NUTREND World

Pokud se rádi staráte o svůj wellbeing a nechcete ze svých pravidelných rituálů slevit ani během dovolené, přijeďte si užít volno podle svého do butikového hotelu Nutrend. Ráj všech, kteří ocení krásný design, moderní a funkční prostory a dokonalou péči o tělo i duši. Můžete zde volno pojmout jako sportovně-relaxační-gastro zážitek ve dvou, ale i s rodinou. Hotel stojí na okraji Olomouce, odkud je krásný výhled na Svatý kopeček. Pokoje s velkými loftovými okny vám nabízejí ručně vyráběné postele, na kterých se spí jako na obláčku. Na Nespresso kávovaru si během dne můžete připravit voňavou kávu a den zakončit masážní sprchou v luxusní koupelně, kde najdete také aromaterapeutickou kosmetiku. Ve dvoupatrovém fitku nebudete vědět, kam dříve skočit. Po vydatném tréninku si dejte místní proteinové smoothies nebo speciální drink s kolagenem. Co se týče wellness, máte bohatou nabídku možností, od privátního SPA, až po ajurvédskou párovou masáž. 

Místní restaurace vaří z čerstvých a kvalitních surovin a vyberou si zde jak profesionální sportovci, hosti, kteří si hlídají linii, tak opravdoví gurmáni nebo děti. Vše si tu vyrábějí sami - těstoviny, chleba, pěstují bylinky. Koncept self-service a open kitchen nabízí téměř nepřeberné množství variant. Užijete si tu bohaté snídaně, brunch i soukromou oslavu s vlastním menu. Pokud sportem a zdravým životním stylem žijete, určitě vám udělá radost i zdejší NUTREND Shop, kde si můžete doplnit zásoby potravinových doplňků, proteinů, ionťáků a dalších sportovních nezbytností. 




 

Similar articles