Zimní Amazing novinky

1. prosince 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Objevili jsme další kouzelná místa. Chalupy, glampingy, hotely i krásné apartmány. Pojďte je s námi prozkoumat.
 

Chalupa v polích 

Tuhle chaloupku jsme objevili na úpatí Nízkého Jeseníku. Stojí na polosamotě pod lesem a stále voní dřevem a novotou. Právě dřevo tu vytváří velmi příjemnou a útulnou atmosféru. A protože jste v chalupě v polích, nechybí ani okna a okénka do krajiny. U nich se ráno skvěle pije káva a vymýšlejí se velké plány. Chalupa pojme až osm hostů a pro tu správnou pohodu tu nic nechybí. Ve skvěle vybavené kuchyni vám chystání jídla pro vaše nejmilejší půjde od ruky a možností, kde spolu posedět, je taky spousta. Třeba u masivního dubového stolu nebo u ohniště na zahradě. No a večer na terase u grilu nebo v bublinkách ve vířivce. Z čeho budete určitě nadšení je možnost objednat si piknikový koš plný tapas, brunch nebo sushi. A co se týče možností výletů v okolí, tak těch je požehnaně. Jesenická krajina je plná možností a na vás budou v chalupě čekat i tipy a doporučení, ze kterých můžete čerpat. 


ForRest Glamping

Celoroční glampingová záležitost v podobě luxusních stanů. Ty jsme našli na Slovensku, kousek od Banskej Štiavnice. Zvenku byste nedokázali odhadnou, kolik se toho do takových stanů skutečně vejde. Zvolit si můžete různé luxusní stany, a to od stanu Couple až po Exclusive. Takže pokud se rozhodnete pro romantický pobyt jen pro dva, je jasné, který ze stanů se nabízí. A naopak, pokud vyjedete s rodinou či přáteli, ve stanu Exclusive či Family se pohodlně ubytuje až 6 osob. A poslední možnost - stan Comfort je zas ideální pro čtyři výletníky. Stany jsou plně vybavené, od vlastní koupelny, kuchyně, až po venkovní terásku. Nemusíte se bát, že byste tu v zimě klepali kosu. Všechny stany mají podlahové vytápění. Areál má skvělou výchozí polohu pro objevování okolní přírody i kultury nedalekého města Banské Štiavnice, které je zapsáno do seznamu UNESCO. Glamping leží zároveň kousek od Počúvadlianského jezera, kde se v horkých dnech můžete pořádně osvěžit.


Tři domky

Vyhlídka, Hruška a Ateliér, to jsou tři boží dřevěné domky na úpatí Šumavy, kde se odpočívá a dobíjí energie jedna báseň. Tři domky se tu opírají do divokých kopců blízko obce Děpoltice. Útulné dřevostavby jsou skvělým zázemím pro vás i celou rodinu. Do Ateliéru a Vyhlídky se vejdete ve třech a Hruška nabízí prostor až pro 5 nocležníků. Každý z domků, vypadá uvnitř trochu jinak, ale díky důmyslně řešeným dispozicím nabízí soukromí pro páry i pohodlí pro menší rodinu. Objekty mají perfektně vybavené kuchyně, koupelny se sprchou, ale devizou každého z nich jsou terasy a velká okna. Nejlepší podívaná se tu odehrává hned po ránu, když ve zvlněné krajině sedí ranní mlha. Okolí vybízí k objevování. Hluboké lesy CHKO Šumava vám teď v zimě nabídnou nespočet stop pro běžkaře. A pokud holdujete raději rychlosti na svahu, ke sjezdovkám to také není daleko. 


Glamping Tříska

Glamping Tříska je tu nově pro dvě zamilované duše. Případně pro dva skvělé kamarády/kamarádky. A opět na Šumavě. Co nás na první pohled zaujalo je důmyslný design, který vyžadoval velkou dávku dobrého vkusu a stylu majitelů. Místo je zásobováno energií ze solárních panelů, zatopit si můžete v kamínkách a dokonce si tady i pohodlně uvaříte oblíbenou večeři. Je to místo zaslíbené digitálním detoxům. Přivezte si knihy, deskové hry a prostě buďte teď a tady. Prostoru vládne minimalismus, ale nemusíte se bát, že by vám tu něco chybělo. Najdete tady vše od ručníků, ranní kávy, ručně sbíraných bylinek na čaj nebo přezůvek. Zajímavostí je spalovací toaleta, se kterou se jen tak nesetkáte. Jedná se o ekologickou a elegantní zero waste vymoženost ze skandinávie, se kterou se v Česku zatím moc nesetkáte. Těšit se můžete také na příjemnou sprchu, ale s teplou vodou raději šetřete, chaloupka jí nabízí jen omezené množství.


Hotel Stages

Chystáte se na společenskou nebo kulturní akci do Prahy? V blízkosti O2 areny otevřel své brány Stages Hotel Prague, který vám zpříjemní čas před i po vašem eventu. Nabízí stylové ubytování, skvělou kuchyni a velkorysé zázemí pro vás, vaši partu kámošů nebo firemní teambuilding. Pokoje jsou světlé, prostorné a najdete v nich i gramofony a reproduktory Marshall, vše se točí kolem hudby a kulturního zážitku. V hotelu nechybí skvěle zařízené fitko, na chodbě si zahrajete na bicí a ve venkovním atriu hotelu si na zahrádce dáte druhý den snídani a proberete s kamarády zážitky předešlé noci. Přijeďte s partou na mejdan do Prahy, bydlet tady je praktické, jídlo skvěle chutná a drinky mají ty správné grády


Resort Český les

Mezi naše další zimní novinky patří Resort v Českém lese. Už na první pohled je znát velkorysý záměr majitelů, rodiny Karhanových. Projekt se bude v dalších letech zásadně rozvíjet, ale už teď se můžete těšit na velmi příjemné zázemí hotelu s wellness, kde nechybí sauna i pára. K výběru máte krásná, prostorná studia v několika kategoriích.  Resort má i díky konferenčnímu zázemí ty nejlepší parametry pro firemní akce. Srdcem hotelu je restaurace Hvozd s venkovní terasou, grilem OFYR a barem pod širým nebem. Příjemně nás překvapil Bar Kotelna s výraznými designovými prvky bývalé kotelny s ambientními světly a útulnou atmosférou. Největší přidanou hodnotou je okolní krajina, je pestrá, čistá a dostupná na kole, pěšky, či běžkách. V zimě je to dokonalé místo pro prohánění v běžkařských stopách a v létě si tu užijete pohodovou turistiku s celou rodinou. 


Hotel Perk

Milovníci kvalitní architektury a světového designu si tu přijdou na své. Zejména, pokud obdivujete funkcionalismus. Svébytný, zásadní i uhrančivý. Přesně takový je prostor nově zrekonstruovaného městského hotelu Perk v centru Šumperka. Tvary, barvy, struktury, světla a celkový estetický koncept dělá Perk jedinečným místem na mapě českého hoteliérství. Pokud plánujete velkolepý teambuilding, Hotel Perk byste měli mít v hledáčku. Najdete tu 34 pokojů se 70 lůžky. Moderní konferenční prostory, včetně terasy pro 50 osob s vlastní kuchyní. Potěšit by vás tu měla i přítomnost finské sauny a možnost masáží. Jestli od této dovolené očekáváte odpočinek, jste na tom nejlepší místě. Nadechněte se, cítíte to? Tak voní nejčistší vzduch v Česku. Vyrazte do Jeseníků, v Perku už se na vás těší.


Casa Eva

Pro tenhle úlovek jsme vyrazili až na jižní pobřeží Kostariky! Vítejte v Porto Viejo de Talamanca, jedinečném glampingu v deštném prasele. Zenově kulatý dřevěný bungalov je postavený v duchu feng-šuej tak, aby jeho tvar podporoval cirkulaci životních energií v domě. Najdete jej obklopený džunglí, v bezpečné čtvrti. Ve velké tropické zahradě můžete pozorovat opice, lenochody, papoušky, tukany, kolibříky, leguány, vzácné modré motýly rodu Morpho a další obyvatele džungle. Bohatou faunu doprovází i voňavá flora, která bude také jen kousek od vašeho příbytku. V zahradě najdete plody čokoládovníku i ananasu. Jen pár minut pěšky najdete romantickou pláž s bílým pískem - Playa Chiquita. Domek je připraven pro 4–5 osob, má dvě ložnice s moskytiérou a další samostatný pokoj. Je vybaven ventilátory, trezorem, bezplatnou wi-fi, plně vybavenou kuchyní a terasou s výhledem do zahrady a koupelnou s toaletními potřebami. K dispozici vám bude pračka i sušička. V místě najdete bezplatné parkoviště. Obchod s potravinami nebo restaurace jsou vzdálené jen několik set metrů. 


RabbitHut 

Tam, kde lišky, ale také králíci dávají dobrou noc. Tak přesně tam zažijete to nejvěrnější napojení na přírodu a vytoužený klid. RabittHut je místo bez světelného smogu s tím nejkrásnějším hvězdným nebem, které jsme kdy viděli. Zaječí boudu najdete v srdci Českého středohoří, jeho konkrétní polohu vám však pošleme po rezervaci, abychom zachovali vaše soukromí. RabbitHut je kompletně soběstačný. Není napojen na sítě. Čerstvou vodu tady pro vás vždy přivezou, světlo vám bude svítít díky slunci. Dopřejte si teplou koupel pod hvězdným nebem. Přímo před chatičkou na vás bude čekat finská lázeň v dřevěném sudu. Tohle místo je tak kouzelné, že vás ani nenapadne vzít do ruky telefon, teda pokud zrovna nebudete dělat pár fotek. Dopřejte si tu volno plné nicnedělání. Čtěte si, hrajte si, povídejte. Pokud přece jen zatoužíte po nějaké aktivitě, pak je tu pro vás připravený výletník nabitý zajímavými tipy. 


Imperial Apartments

Na pomezí lázeňské zóny a centra města jsme pro vás objevily prostorné apartmány, které vám poskytnou komfort k objevování karlovarska. Nachází se v historickém domě Císařský dvůr (Kaiserhof), který byl postaven v roce 1890 na břehu řeky Teplé, jen kousek od známých lázní a kolonád. Rodinné, stylové, moderní a plně vybavené ubytování až pro 16 hostů najdete přímo v srdci Karlových Varů na dohled od hotelu Thermal. V nejbližším okolí najdete vše, co potřebujete, od obchodů, hospod, restaurací, až po kina. Majitelé vám rádi pomohou s parkováním a s orientací již při příjezdu. Každý apartmán je vybaven kompletní kuchyní a koupelnou s vanou či sprchou. Velkorysost vybavení oceníte především, když přijedete s rodinou nebo ve skupině. Karlovy Vary už dlouho nejsou jen lázeňským místem, za 20 minut autem nasedáte na lanovku směr Klínovec, v zimě si užijete sjezdy v jednom z největších lyžařských centrech u nás a desítky kilometrů bílých stop v případě, že holdujete běžkám. 

Podobné články