Vyberte si romantické místo na prodloužený májový víkend

20. dubna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

První Máj letos vychází na pondělí, máte tedy ideální příležitost přichystat pro své milované nezapomenutelný prodloužený víkend. Známe 10 romantických míst, kde se stane vyznání lásky, pod rozkvetlým stromem, zážitkem, na který se jen tak nezapomíná.  
 

Krumlovský Mlýn

Chcete si se svou polovičkou udělat odpočinkový výlet bez dětí? Krumlovský mlýn bychom s klidným srdcem doporučili jako perfektní hnízdečko lásky. Prostory starého mlýna přestavěl majitel Marek Šimon na tři luxusní apartmány plné masivního dřeva, designových doplňků a postelí, zavěšených na řetězech. Tohle místo je doslova jako z pohádky, a to i díky krumlovským dominantám, na které budete koukat z okna. Toužíte-li kromě pořádné dávky romantiky také po troše relaxu ve wellness, domluvte se s majitelem na koupeli pod hvězdnou oblohou ve venkovním vyhřívaném sudu, nebo rovnou sáhněte po apartmánu IV., který má vlastní vířivku. Na něco dobrého k snědku vyrazte do města. Láska přece prochází i žaludkem. Cestou se pokochejte hradbami a krásným krumlovským zámkem, a pokud nikam nespěcháte, ztraťte se spolu na chvíli v křivolakých uličkách.


V Bezovém údolí

Bezové údolí rozhodně patří na seznam našich oblíbených romantických míst. Tady nebudete muset dlouze hledat ideální místo na dokonalý prvomájový polibek. Stačí jen vyjít ze dveří. Ojedinělý butikový hotel, dohromady se zážitkovou restaurací a pekárnou, přesně to na vás čeká v údolí říčky Rokytky. Navíc je tu naprosto úžasný tým lidí, který se celou dobu stará jen o to, aby vám nic nechybělo. Najdete tu 5 minimalistických pokojů, protkaných dubovými trámy a decentní květinovou výzdobou. Atmosféru doplňuje krásné jezírko a hluboký les obklopující tento architektonický klenot, jehož historie sahá až do doby předbělohorské. Estetika a smyslnost se tady krásně doplňuje s rukodělností a tradicí. Očekávejte ultimátní zážitek a kouzelné místo, kam se budete rádi vracet.


Wellness Hotel Fénix

Chcete-li si během prodlouženého májového víkendu dopřát velkou porci relaxu, pak jste právě našli svou oázu klidu a odpočinku. S největší pravděpodobností se budete chtít ubytovat v jednom ze dvou SPA apartmánů Harmony a King, kde na vás bude čekat obří vířivka, sauna a terasa s překrásným výhledem na Ještěd a jeho okolí. I v dalších apartmánech najdete vířivou vanu, kde vás od zbytku pokoje bude dělit pouze prosklená stěna. Až vám z lenošení ve wellness vyhládne, nebudete to mít daleko ke gastro zážitkům. Jen 250 m od hotelu se nachází tři skvělé restaurace, takže máte z čeho vybírat. Velmi příjemným benefitem je i nonstop otevřená samoobslužná kavárna přímo v hotelu. Do přírody to budete mít opravdu kousek, takže najít kvetoucí třešeň na vyznání lásky, by neměl být problém. 


Knížecí cesta

Jestli hledáte pro romantický únik z města něco mimořádného, jeďte na Knížecí cestu. V těsné blízkosti našeho největšího národního parku, a jen pár desítek metrů od Lipenské přehrady, leží historické budovy schwarzenberské lesní správy. Objekt, původně postavený v polovině 18. století, byl v roce 2014 pečlivě zrekonstruován. V pěti budovách jsou vám k dispozici různě velké apartmány, kde na vás dýchne unikátní atmosféra. Pokud byste sem chtěli vyrazit i s dětmi, máte na výběr z několika vícelůžkových apartmánů. Apartmány jsou plně vybavené všemi potřebnými spotřebiči, nic vám nebude chybět ani v kuchyňce. Pro relax těla a odpočinek mysli je tu wellness s krásnými výhledy do šumavské přírody. V nabídce je finská-infra-parní sauna, whirlpool, masáže či horké koupele. Na dosah to budete mít parádní cyklostezky, takže pokud máte rádi terén i asfaltky, nezapomeňte doma výbavu. 


Hide in City

Hide in City je nevšedním architektonickým dílem, které nasbíralo několik cen za architekturu. Tady si 1. Máj i prodloužené volno užijete naplno. Unikátní prostor, jako stvořený pro romantické chvíle, vznikl citlivou rekonstrukcí likérky z roku 1840. Ocitnete se v podhůří Orlických hor, a přitom kousek od města. V tajuplné zahradě, kde je každý detail zpracovaný s obrovskou péčí a smyslem pro preciznost a krásu. Prostor na spaní je tu opravdu štědrý, na celém prvním patře se vedle sebe vyspí klidně i tři osoby, a pokud přijedete s dětmi, i ony se mezi vás pohodlně vmísí. Připravte si večeři na grilu, nebo v plně vybavené kuchyni. Po ní můžete odpočívat v koupacím vyhřívaném sudu se sklenkou vína. Západ slunce si vychutnejte z lavičky v zahradě, s výhledem na ruiny, lemující část pozemku.


Villa Memories

V malebné oblasti Hostýnských vrchů zažijte nezapomenutelný pobyt ve Wellness & Spa Boutique Hotelu Villa Memories, který získal celosvětově uznávané ocenění za nejlepší rodinný boutique hotel v Evropě. Pronajmout si můžete celou vilu, nebo jen jeden pokoj. Unikátní koncept ubytovacích služeb pojí luxus a servis pětihvězdičkových hotelů s atmosférou rodinného prostředí. Jestli hledáte místo, kde zapomenete na všední starosti, tady se vám to povede. Udělejte pár temp ve vyhřívaném bazénu s protiproudem a minerální vodou, a pak si dopřejte odpočinek v bylinkové sauně. V zahradě si můžete zacvičit jógu, protáhnout se a večer třeba rozpálit gril. Určitě si k večeři běžte do vinotéky vybrat ze široké nabídky jihoafrických u moravských vín. Mimochodem, tohle místo je skvělé i pro firemní oslavy a teambuilding.   


Mezi lukami

Další mimořádné místo na našem seznamu se nachází v Čeladné. Pokud je přírodaUpper Class komfort to, po čem toužíte, už dál hledat nemusíte. Mezi lukami je dechberoucí roubenka z 19. století,  která byla kompletně zrestaurována a kterou s láskou opečovávali nejen stávající majitelé, manželé Hradilovi, ale také tesaři, truhláři a kameníci dlouhé tři roky. Celý tento architektonický počin budete mít pouze sami pro sebe a budete uchváceni velkolepostí prostoru. V kuchyni najdete kvalitní základní suroviny, dřevo do kamen i skvělou kávu. V přízemí domu najdete dvě ložnice pro čtyři hosty, takže na prodloužený víkend vyrazte klidně s dalším párem, nebo celou rodinou. Kromě ložnic tu najdete v podkroví ještě další útulny pro denní lenošení. Na dosah máte cyklostezky, turistické trasy Beskyd, známá golfová hřiště i skvělé restaurace. 


Ráj na zemi

Název tu mluví sám za sebe. O tom se přesvědčíte, jen co dorazíte do cíle. Ráj na zemi je nezapomenutelné místo, s vřelou rodinnou atmosférou a krásnou beskydskou přírodou všude kolem. Představte si typický starý venkovský dům s notnou dávkou historie. Majitelé tento dům zrekonstruovali a vytvořili naprosto jedinečný hotel s milou a útulnou kavárnou, romantickým venkovním posezením se spoustou hygge světýlek a čtyřmi pokoji, které voní dřevem a lučním kvítím. Vybrat si můžete pokoj s vůní máty, heřmánku, pomněnek nebo šafránu. V každém z nich na vás čeká čerstvě natrhaná kytice, ručně tkané koberce a stylové, pohodlné postele. Tady se romantika hlásí o slovo úplně přirozeně. Ať už sem přijedete jen odpočívat v zahradě, číst si a labužnicky ochutnávat domácí dobroty, nebo se pustíte do horské turistiky, odvezete si odtud nádherné zážitky. 


Usedlost U lípy Blatiny

Retreat U lípy Blatiny leží v samém srdci panenské přírody Vysočiny v oblasti Žďárských vrchů a je skvělý pro zamilované páry, které chtějí na krátko, nebo i na delší dobu, utéct z ruchu města. Původní zchátralý dům proměnili architekti v usedlost v minimalistickém stylu s čistým designem. Na Blatinách najdete pět samostatných apartmánů. Do každého z nich se dostanete rovnou z garáže, aniž by o vás kdokoliv věděl. Když budete chtít, zažijete tu úplné odpojení od vnějšího světa. Žádná elektronika, wifi a ani pouliční lampy vás nebudou rušit. Když si k tomu všemu objednáte ještě snídani do postele, nemusíte celý den už vůbec nic - jen užívat soukromí a klidu, za kterým jste sem dorazili. Součástí vašeho odpočinkového programu může být venkovní sauna a následné ochlazení v biotopu. 


Suite Grand Jardin

Chcete oslavit lásku, výročí, nebo si zopakovat svatební noc? Kousek od Prahy, v malé vesničce jménem Trpísty, si můžete vyzkoušet útěk do skutečného zámeckého života. Pohltí vás tu atmosféra aristokratického venkova a budete si připadat jako na jihu Francie. Odpočívejte na posteli s nebesy, pod štukovanými stropy, s výhledem na svěží a pečlivě upravovanou zahradu, která volně přechází do klidného parku. Intimní prostředí a romantika umělecky i stylově typická pro století osvícenství je patrná v každičkém detailu. Jak vypadá ideální 1. Máj? Ráno si přivstaňte, otevřete mohutné dveře do zámecké zahrady, popadněte deku a naservírovanou snídani si vychutnejte pod hřejivým sluncem. A po snídani se ještě na chvíli zachumlejte do velkých peřin.


Mrkněte se na další místa, která jsou vhodná pro prodloužené volno ve dvou. Všechna je najdete v naší inspiraci. 



 



 

Podobné články