Velikonoční svátky jako romantika ve dvou?

23. března 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Během Velikonoc nás čekají čtyři dny volna, a to už si říká o zajímavý program. Vyrazíte za aktivním dobrodružstvím, nebo chcete spíše odpočívat ve wellness? Vybrali jsme 10 míst, kde si se svou drahou polovičkou užijete romantiku, pohodu i nevšední zážitky.  

 

Hide in City

Vaše duše se smyslem pro unikátní architekturu a design zaplesá, až uvidí neobyčejný domek se zahradou, dýchající klidem a harmonií. V Hide in City se dokonale napojíte jeden na druhého. Tady se naplní vaše představy o romantickém úniku ve dvou, až se budete dlouho do noci koupat ve vyhřívaném sudu a sledovat hvězdy, plující na obloze. Když nebudete mít náladu nic dělat, můžete se spolu klidně celý den jen válet na obří posteli. Nenechte si ujít západ slunce se sklenkou v ruce. Boží výhled budete mít hned z terasy na zahradě. Pokud by se vám přece jen zachtělo podniknout něco akčnějšího, vyrazte prozkoumat okolí, které je plné historických i kulturních památek.

 

Hotel Freud

Za krásnou přírodou spolu vyrazte do Beskyd. Hotel, který nese jméno významného psychologa, je z konce 20. století. Prošel citlivou rekonstrukcí a nyní se pyšní moderním interiérem a velmi milou atmosférou. I jmenovaný slavný psycholog by uznal, že zdejší pobyt je ta nejlepší terapie. Začněte ji výběrem ideálního pokoje. Pokojíčky s výhledem do zahrady mají roztomilý balkón s posezením. Pokud však chcete opravdový zážitek, zvolte kategorii LUX s krásnou zlatou koupelnou a vanou. Čas se tu tráví příjemně, ať už v krásné zahradě, na tenisových kurtech, beachvolejbalovém hřišti, nebo klubu Freud. Večerní sauna vás příjemně uvolní. Zní to jako perfektní velikonoční volno? 

 

Hotel Central Park

Prodloužený velikonoční víkend spolu můžete strávit v lázeňském městě. V samém srdci Poděbrad najdete designový skvost, za kterým stojí bratři Fialovi. Bude se vám tady líbit, pokud toužíte přes den brouzdat po kolonádě nebo si užívat procházky kolem Labe a večer si odpočinout ve wellness. Jestli to s odpočinkem během velikonočních svátků myslíte vážně, doporučujeme zvolit wellness balíček, který je s polopenzí ve skvělé hotelové restauraci. Když se zrovna nebudete věnovat wellness procedurám, vyrazte objevit, co Poděbrady nabízejí. Na Jiřího náměstí v centru můžete navštívit oblíbené velikonoční trhy, které se konají od 7. - 9. dubna.

 

Hotel Aplaus

Víme o hotelu, kde se budete cítit jako hvězdy. Ale důvodů, proč zamířit do Hotelu Aplaus, máme mnohem více. Jedním z nich je třeba samotná Litomyšl, kde se hotel nachází. Jestli chcete uniknout do jiného města, ale zároveň nechcete přijít o velikonoční tradicekulturní akce, jste tu správně. Historická Litomyšl patří mezi památky UNESCO a rozhodně stojí za to se tady porozhlédnout. V hotelu na vás čeká útulné malé wellness se saunou a vířivkou. Dopřejte si péči zkušených masérů, nebo si vyberte z řady dalších relaxačních procedur. Součástí hotelu je skvělá restaurace Bohém, café-bar Muuza i venkovní posezení na terase u Klášterních zahrad, s nimiž Hotel Aplaus sousedí.

 

Wellness Hotel Volarik

A co takhle na Moravu? Vinohrady se pomalu začínají zelenat a sem tam už potkáte i pár otevřených sklepů, lákajících na košty. Velikonoce tady zažijete se vší parádou, a pokud dostanete chuť oslavit tento svátek tradičně, určitě budete mít možnost. Hotel stojí v samém centru dění, kousek od náměstí. Budete tu mít naprosto bezkonkurenční výhled. Nejvíc si ho užijete z krásného SKY wellnessNavštivte spolu lázně s atmosférou vinného sklípku. Rituál tu začíná nahřátím pokožky a celotělovým peelingem z červených hroznů a je zakončen masáží. Za skvělou gastronomií nemusíte chodit daleko. Doporučujeme nově otevřenou restauraci Crop, kterou najdete přímo v hotelu. Pokud se chystáte volno trávit aktivně, doporučujeme vzít s sebou kola. V okolí hotelu najdete nespočet cyklostezek. 

 

Wellness Hotel Fénix

Tento hotel je unikátní svými wellness apartmány. Chcete-li si během Velikonoc dopřát opravdu luxusní odpočinek, neváhejte a vyrazte směrem k Ještědu. Ve SPA apartmánech Harmony a King budete mít jen pro sebe obří vířivku, saunu a terasu s božím výhledem na dominanty Jizerských hor. Až vám z lenošení ve wellness vyhládne, nebudete to mít daleko ke gastro zážitkům. Jen 250 m od hotelu se nachází tři skvělé restaurace, takže máte z čeho vybírat. Velmi příjemným benefitem je i nonstop otevřená samoobslužná kavárna přímo v hotelu, kde si můžete vybrat z alko i nealko drinků a malých snacků i dezertů. 

 

Chateau Mcely

Chateau Mcely vám nejspíš nemusíme dlouze představovat. Styl a servis jedinečného zámku je známý po celé zemi. Ve Mcelích letos na Velikonoce plánují opravdu krásný program. Ochutnejte místního beránka nebo voňavou nádivku. Berete s sebou děti? Povozte je na oslíkovi nebo si vyzkoušejte zdobení vajíček. Uvolněte se ve voňavých lázních, usínejte v těch nejlepších pokojích, vstupte do gastro nebe v restauraci Piano Nobile a nechte se hýčkat přátelským personálem. Zámeček obklopuje velký anglický park s dostatkem místa i pro malé sportovní turnaje. Okolní les přímo vyzývá k procházkám, běhání, projížďkám na kole nebo k houbaření. V místních bylinných lázních si můžete užít nejen masáže, ale také saunu, vířivku a koupací biotop

 

Mezi Plůtky

Mezi Plůtky budete pány svého času jen vy dva. Boutique hotel v Čeladné vás překvapí hned na první pohled. Není tu klasická recepce, jenom čtyři originální pokoje, zařízené v moderním severském stylu. Snídaně nemají přesně určený čas, záleží na každém, kdy rád snídá. Nenajdete tu televizi ani další rozptylovače pozornosti. Tady se odpočívá jinak. Velká zahrada s mnoha zákoutími, včetně otevřené dřevěné stodoly nebo soukromé knihovny zaručuje 100% soukromí a klid. Můžete jen ležet u jezírka, dát si limonádu a číst celý den knížku. Pro aktivnější jsou v těsném okolí známé golfové resorty a nespočet cyklotras i stezek pro pěší túry. A kuchyně? Ta je tady sama o sobě velkým zážitkem. 

 

Zámek Žďár nad Sázavou

Doslova pohádkové Velikonoce zažijete na Zámku ve ŽďáruUbytovat se můžete ve věži, bývalé zvonici cisterciáckého kláštera, starého více než 700 let, v klášterním mlýně ze 17. století, kde se vařilo pivo, nebo v domku z 18. století, který sloužil k ustájení koní. Na zámku najdete 11 opravdu útulných designových pokojů. Dobová atmosféra na vás dýchne už po výstupu po točitém dřevěném schodišti. Dekorace jsou inspirovány regionem i tvaroslovím žďárského zámku, použity jsou přírodní materiály jako je dřevo, kov nebo len. Nadchne vás také světlost a prostornost pokojů. Pokud chcete své drahé polovičce udělat na velikonoční volno radost něčím opravdu nevšedním, milým a extrémně romantickým, ubytování na zámku je trefou do černého.

 

La Cort My Dollhouse

Jestli máte chuť vyrazit za humna a strávit prodloužený velikonoční víkend na horách, pak víme přesně, kam vás pošleme. Stylový butikový hotel pro dospělé, La Cort My Dollhouse, najdete uprostřed dechberoucí přírody Jižního Tyrolska. Věřte nám, tohle místo je naprosto famózní. Místní posilovna s příznačným názvem Gym & Tonic je sice malá, ale naprosto dostačující pro protažení těla. Zrelaxovat pak můžete ve wellness, kde na vás kromě sauny čeká nádherný infinity bazén s neskutečnými výhledy. Tady vás nečekají davy, hotel má jen 26 pokojů a navíc je Adult-Only. Díky tomu si může dovolit i takovou službu, jako je honesty bar, ve kterém si můžete namíchat svoje drinky kdykoli po „večerce“. Nadšenci horské turistiky, nezapomeňte zabalit pohorky! 


Nenašli jste to pravé ořechové? Podívejte se do naší inspirace a prožijte spolu Velikonoce na místě, které bude přesně podle vašich představ. 

 

 

Podobné články