Kouzelné wellness chaloupky pro váš odpočinek

5. dubna 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Hledáte roztomilé chaloupky, velkorysé sruby nebo rodinné chaty, kde se můžete na chvíli schovat před každodenním stereotypem? Vybírejte z míst, jimž majitelé vdechli nový život i z těch nedávno postavených, která ale co do autentičnosti nijak nezaostávají. Ať už preferujete úplnou samotu nebo vyrazíte do vesnického stavení, máme pro vás výběr kouzelných chalup, které kromě pomalých rán a bezprostředního kontaktu s přírodou mají i skvěle zařízený wellness, aby váš odpočinek skutečně nabyl nových rozměrů.

 

Na Potok
Spousta světla, dřeva a klidu. Tak by se dala popsat atmosféra horské chaloupky Na Potok, nedávno opraveného stavení, jež obklopují staleté lípy. Kromě aktivního odpočinku na jesenických kopcích tady můžete relaxovat u krbu, poslouchat zvuky přírody na krytém posezení na dvoře a položit se do houpací sítě s knížkou nebo třeba skleničkou vína z místního sklípku. Absolutním unikátem je prosklená sauna, ze které si můžete užívat nádherné výhledy, a zchladit se potom můžete v koupacím jezírku, jímž protéká potůček pramenící přímo před chalupou. Na kráse tomuto stavení přidává i fakt, že bylo zrekonstruováno s respektem k přírodě a původním materiálům, takže všechny nádherné kusy skal, které tady uvidíte, na pozemku již byly a majitelé se je snažili znovu využít, jak nejlépe to šlo.

 

Chata pod hvězdami
Velký vůz, Polárka, Malý medvěd, Orion. Poznáte je na noční obloze? V jesenické Chatě pod hvězdami pod těmito souhvězdími dokonce budete usínat. Každá ložnice totiž nese název hvězdy nebo souhvězdí a jejich příběhy si můžete před spaním v každém z pokojů přečíst. Světelné znečištění je tady navíc minimální, takže skutečné hvězdy můžete snadno pozorovat třeba z terasy. Prim společného života tady hraje prostorná světnice s masivním stolem, kachlovými kamny a kuchyní, kde se vám bude vařit jedna báseň. Kromě toho budete ubytování na místě, které je ideálním startovním bodem pro výlety do hor a okolních lesů. Po nich se k odpočinku nabízí wellness zóna s vířivkou, saunou, a venkovním bazénem se slanou vodou.

 

Chalupa Tříč
Nechte se obklopit luxusním moderním interiérem v kombinaci s tradicemi a masivním dřevem. Takovou nabídkou se pyšní nedávno dokončená Chalupa Tříč v Krkonoších, která disponuje velkorysými prostory a do detailu promyšleným interiérem i exteriérem. Všimněte si třeba dřevěné terasy, která přímo objímá kmen stromu nebo kamenného ohniště za domem. Spát budete ve třech oddělených ložnicích a přijet můžete klidně i v deseti lidech. Pokud se sem vydáte s dětmi, určitě vám přijde vhod plně vybavená herna, kde si ale na své přijdou i soutěživí dospělí. Majitelé tady mysleli opravdu na všechno a vy si tak můžete užít večer v sauně nebo se ráno otužovat v ochlazovací kádi.

 

Luxusní srub Líny

Vydejte se na Mladoboleslavsko a vyzkoušejte, jak se žije ve srubu podle těch nejdivočejších představ. Budete se tady cítit jako v jiném světě, tvořeném masivním dřevem a vzrostlými stromy. Velkolepému a precizně zařízenému obývacímu pokoji vévodí krbová kamna a volně na něj navazuje i kompletně dřevěná kuchyň. Najdete tady ale i kulečníkový stůl nebo sadu na nekonečné šachové partie. Interiér pokojů je světlý, plný francouzských oken vedoucích do zahrady, a především na soukromou terasu s dřevěnou vířivkou. Kromě toho nabízí místní wellness také vyhřívaný bazén, infrasaunu nebo solárium a pokud patříte mezi milovníky aktivnější dovolené, čeká na vás běžící pás i spinningové kolo.

 

Bukovanská chaloupka

Jakmile se za vámi zavřou vrátka romantické Bukovanské chaloupky, ocitnete se na místě s duší, kde se chcete schovat před světem a užívat si ničím nerušené chvilky se svými blízkými. Obytný prostor s krbem je vyloženě designovým zážitkem, kávu si tady navíc vychutnáte s uklidňujícím výhledem na dvorek. V horním patře zase můžete odpočívat na terase s bazénkem a vlastní saunou a užívat si výhled do korun stromů. Mezi detaily, které interiér dovádí k dokonalosti, patří třeba elegantní vana v prostorné koupelně nebo rafinovaně řešené schodiště do prvního patra. Tahle chaloupka je zkrátka po stránce designu a relaxace opravdovým rájem na zemi.

 

Chata Libeč
V nenápadné vesnici Libeč u Trutnova najdete chatu, na kterou by spíš sedělo označení „rodinné sídlo“. Pojme až šestnáct lidí a kombinuje detaily horské chaty s moderním vybavením, které uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky. Chata je opravdu rozlehlá a nudit se tady nebudete ať už přijedete s přáteli nebo dětmi. Pro ně bude připravená samostatná herna, která splní všechna dětská přání a samozřejmě rozlehlá zahrada, vhodná ke všemožným aktivitám. Na zahradě najdete mimo jiné i luxusní wellness, takže plavky rozhodně s sebou! Vydechněte si na terase se sklenkou dobrého vína z místní vinotéky, zrelaxujte se v sauně a užívejte si krásné
výhledy přímo z vířivky.

 

Riverside Cabin
Úplná samota, ticho a šumění lesa. Tím se chlubí unikátní dřevostavba Riverside Cabin v jižních Čechách, která doslova oplývá přírodou. Uvnitř na vás bude čekat vzdušný obývací pokoj s kuchyní a ložnice, které poskytnou zázemí až šestičlenné skupině. Všechna jídla dne rozhodně doporučujeme vychutnat na terase, kde budete mít pocit, že jste se stali součástí přírody. Tenhle pocit ještě posílíte během relaxace ve finské sauně, z níž opět sledujete jen stromy a nebe. Zchladit se pak můžete v řece, která je od chaty vzdálená jen 50 metrů. Klidné večery si zpříjemněte sledováním západu slunce, ke kterému se bude skvěle hodit nějaká dobrota z grilu nebo třeba
sklenička bublinek.

 

Chalupa Svébohy
Pokud hledáte perfektní místo pro teambuildingové akce nebo zázemí pro několik rodin s dětmi, zkuste zbrusu novou Chalupu Svébohy v Novohradských horách. Dřevěnou útulnost tady najdete v každém detailu, navíc podtrženou výhledy do poklidné zahrady. Sejděte se po snídani ve společenské místnosti s krbovými kamny a naplánujte si program na celý den. Nezapomínejte ale na odpočinek! Majitelé tady pro tyto účely vybudovali finskou saunu a jezírko, u něhož můžete vydechnout na dřevěných lehátkách. Po aktivním dni zase oceníte prohřátí celého těla v horkém koupacím sudu přímo pod hvězdami nebo lahvinku z vinotéky, se kterou můžete sledovat usínající
zahradu, louku a les.

 

Vlčí doupě
Nedaleko Frýdku-Místku se v lesích na polosamotě ukrývá Vlčí doupě. Vlky tady sice nepotkáte, útulnost doupěte je však zaručena. Čekat na vás bude skvěle vybavená kuchyň, vinný sklípek i krb, který dotváří domácí atmosféru. Vhod vám přijde taky kombinovaná sauna, kde si užijete páru, infravlny a teplo finských saun. Na zahradě navíc najdete kouzelný venkovní altánek s velkým kamenným otevřeným krbem, kde se bude vařit jedna báseň. V chaloupce se pohodlně ubytuje osm lidí a na děti čeká i jejich vlastní herna. Doupě se nachází v opravdu bezprostředním kontaktu s přírodou, takže milovníci venkovních aktivit jistě ocení brouzdání místními lesy a
procházky na čerstvém vzduchu.

 

Chata Davidka
Uprostřed sázavských lesů najdete luxusně vybavenou chatu, ničím nerušený odpočinek, a především žádný spěch a limity. Chata Davidka je moderní dřevostavbou se vším všudy včetně útulného, a hlavně funkčního interiéru, designových prvků i vnitřního krbu pro dokonalou atmosféru. Užijte si pomalá rána, snídani na terase nebo se projděte bosi po trávníku a vnímejte přítomný okamžik. Další level odpočinku potom zaručí prosklená cedrová sauna nebo osvěžující káď pro šest lidí, kde si můžete vychutnat třeba skleničku něčeho dobrého. Po dokonalém relaxu se stačí přesunout do houpací sítě a nebe na zemi je realitou.

Podobné články