Top 10 Amazing míst v Praze, na které nezapomenete. Znáte je?

16. dubna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dovolená v Praze, to jsou památky, kultura, gastro zážitky, nákupy, romantické procházky i odpočinek ve wellness. Nabídka ubytování je v hlavním městě opravdu pestrá, ale my hledáme místa, která mají něco navíc. Přinášíme tipy na 10 Amazing Places v Praze, kde si užijete luxusu i mimořádné atmosféry. 
 

Monastery Garden Prague

Chcete si užít kouzlo staré Prahy? Ubytujte se v hotelu Monastery Garden Prague. Hotel, jehož historie sahá až do 13. století, sousedí s tisíc let starým klášterem svaté Anežky. Najdete ho nedaleko Karlova mostu i Staroměstského náměstí. Teprve tady poznáte, proč je naše metropole tak čarovná. Deluxe pokoje, Junior Suites i Apartmány pro pět hostů, jsou připraveny hýčkat své návštěvníky a dopřát jim luxus a hřejivý komfort. Těšte se na gastro zážitek v místní Monastery Garden Bistru. Skvělá jídla si můžete vychutnat v kvetoucí zahradě, kde úplně zapomenete na to, že jste v centru rušného města. Pro chvíle dokonalé romantiky lze využít privátní SPA, s postelí s nebesy, vinnými lázněmi a saunou. 


Vista Resort & Club

Nové místo, které navozuje pocit wellness hotelu v Rakousku, leží na sjezdu z Plzeňské. V centru dění, ale přesto v lese. Dominantou hotelu je nenápadné wellness, ukryté v zahradě u biotopového jezírka. Najdete tu několik druhů saun, vířivek a klidných zákoutí. Ke každému ubytování je nejen výborná snídaně, ale při příjezdu dostanete welcome drink, vstup do fitness, čaj o páté a Magu, což je pro příznivce kombuchy naprosto nejvíc. V rámci ubytování je i minigolf, a pokud byste se chtěli hýbat ještě více, navštivte tenisové kurty nebo zajděte na lekci jógy. Můžete si být jistí, že tady budete mít naprostý klid, hotel je totiž Adult Only. 


VIPLiving Houseboat

Hledáte netradiční zážitky? A co takhle přespat přímo na Vltavě? Poblíž Vyšehradu kotví 12 m dlouhý houseboat, připravený vás ubytovat. Je sice malý, ale najdete v něm vše, co budete potřebovat, včetně samostatné ložnice s manželskou postelí. Probuďte se s výhledem na řeku, připravte si v kuchyňce snídani a vychutnejte si každé sousto na terase při pohledu na plynoucí vodu. Pokud máte zájem okořenit si váš pobyt projížďkou po Vltavě, využijte služeb profesionálního kapitána. Dopraví vás z kotviště na nejkrásnější místa historické Prahy. Zažijte výhled na Pražský Hrad či Karlův most z úplně jiné perspektivy. A kdybyste chtěli uspořádat večírek, klidně pozvěte kamarády. V kajutě se sice vyspí jen 4 lidé, ale na sundeck se jich vejde klidně i 10. Na palubu si můžete přinést vlastní jídlo a pití a rozhodně se nebojte rozpálit gril.


The Emerald

Místo, kde design a umění hraje prim. Secesní budova s pěti unikátními designovými koncepty apartmánů, které vás vtáhnou do světa vyhledávaného předními módními časopisy a filmovými producenty. Každý apartmán je zařízen v úplně jiném stylu. Pronajmout si můžete třeba jednolůžkové apartmá nebo i dvouložnicový byt, kam se vejde až 10 osob. Emerald se nachází jen pár kroků od Staroměstského náměstí s legendárními orlojem. Rozhodně vyrazte na procházkou Prahou, ke všem památkám i vyhlášeným obchodům to je odtud kousek. 


Apartmány Salabka

Probouzet se uprostřed zeleně přímo na vinici, ale přitom neopustit centrum Prahy? Ne, to není oxymorón. Připravte se na dokonalý zážitek, spojený s vynikajícími víny. K dobrému vínu patří i dobré jídlo. Fine diningová restaurace, pod vedením kreativního šéfkuchaře Petra Kunce, klade důraz na lokální suroviny, kvalitní dodavatele a originální hru chutí, barev a prezentace. Ne náhodu je restaurace Salabka zařazena do prestižního průvodce Michelin. Apartmány ve francouzském stylu dýchají svěžestí bílých linií a provensálskou atmosférou. O program tady budete mít postaráno, když vyrazíte do nedaleké ZOO, podívat se na Trojský zámek, nebo na piknik do Stromovky. Nasedněte na rekola a projeďte se podél Vltavy. 


Winternitzova vila

Zajímá vás architektura? Winternitzova vila je poslední navržená stavba věhlasného architekta Adolfa Loose. Estetika funkcionalismu 30. let. Světlo dokonale pracující s prostorem. Rozlehlá zahrada, tři patra a dvě terasy k tomu. Ložnice s pohledem přímo na západ slunce z terasy. Potřebujete další důvody, proč si pro svůj pobyt v Praze vybrat právě tohle místo? Budov s podobným nábojem na světě příliš není, využijte toho a načerpejte tu inspiraci. Jako třešničku na dortu máte možnost nechat si uvařit a naservírovat večeři přímo v historické hale. Vstřícní majitelé vám rádi prozradí víc.


Port X

Další česká perla mezi glampingy, kterou najdete na Vltavě v pražských Holešovicích. Stavbu navrhli architekti z Atelieru SAD, kteří dbají na spojení designu a moderní architektury. Apartmán je vybaven designovým nábytkem top značek, kvalitní audio soupravou a speakery Bang Olufsen, luxusním koupelnovým koutem od Axor a projektorem na promítání vašich oblíbených filmů. Port X neslouží jen k ubytování hostů. Tento modul si můžete pořídit jako samostatný dům pro rodinu či firmu, který zakotvíte na vodní hladině, nebo postavíte na louku. Využijte skvělé lokality a vyrazte objevovat kavárenskou pražskou kulturu, nebo se stavte v centru moderního umění DOX. 


Augustine

Jeden z nejkrásnějších hotelů, ve kterém můžete v Praze bydlet, je tvořen sedmi historickými budovami včetně Augustiniánského kláštera, kde stále žijí praktikující mniši. Ocitnete se v samém srdci Malé Strany, v sousedství Valdštejnské zahrady a Senátu, přesto v oáze klidu a ticha. Všechny pokoje oplývají luxusem italského designu. Mimořádným zážitkem je noc strávená v Tower Suit, který tvoří tři patra a jeho 360 stupňový výhled na celou Prahu vám vezme dech. Až se nabažíte krás svého pokoje, navlečte župan a vstupte do další úrovně luxusního pobytu. V Augustine Spa jsou nejvýznamnější jeho „Signature“ procedury, jako je Monastery Spa Ritual, celkový očistný rituál a Augustine Time, léčebná cesta zaměřená pro individuální potřeby.


Design Hotel Neruda

Ideální místo pro líbánky, oslavu výročí i romantický víkend! Designový hotel Neruda najdete v úplném centru, hned pod Pražským hradem. Váš kouzelný výchozí bod ke všem pamětihodnostem, skvělým restauracím a kavárnám. Po dlouhém dni ve víru velkoměsta moc rádi využijete soukromé SPA, kde si odpočinete ve vířivce, prohřejete se v sauně a užijete si skvělé masáže. Patříte k lidem, kteří milují umění? V tom případě zvolte jeden z designových pokojů. Čekají na vás krásné interiéry s malovanými dlaždicemi, vany uprostřed pokojů a zvláště ručně tvořené skleněné lampičky a světla z dílny architekta Šípka. 


Art Hotel Praha

V pražském Art hotelu se bude líbit všem milovníkům designu. Šest pater hotelu je vyzdobeno výtvarnými originály slavné umělecké rodiny Kotíků. Jestli tu chcete zažít pobyt ve velkém styl, vyberte si ubytování v apartmá. Najdete v něm zázemí s kuchyňkou a terasou s výhledem na město a jeho dominanty. Doporučujeme posezení v klidné hotelové zahrádce. Do několika minut se dostanete pěšky ke všem známým památkám. Za 15 minut dojdete na Pražský hrad i na Staroměstské náměstí. V okruhu jednoho kilometru máte pak krásný park Stromovka, Křižíkovu fontánu nebo pražské Výstaviště či Národní galerii.


Chcete se podívat, co nabízejí další česká velkoměsta? Vše jsme pro vás přehledně seřadili do Inspirace s názvem - Ve víru města



 

 

Podobné články