Oslavte konec roku na výjimečném místě. 10 tipů, kde si užít Silvestr po svém

9. listopadu 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Ať už preferujete rušnou zábavu, romantické prostředí nebo klidný odpočinek, určitě si mezi našimi tipy vyberete to správné kouzelné místo na Silvestra. Rozlučte se starým rokem a přivítejte ten nový na výjimečném místě se svými nejbližšími. 


APARTMÁNY

Města, sjezdovky, skvělé jídlo
 

Apartmány Na Vyhlídce

Chcete si Silvestr užít s celou rodinou na horách? Na Vyhlídce je několik apartmánů pro 4-6 osob. Výhodou je tady příjemné zázemí, vybavená kuchyně a terasa s výhledem do přírody. Potěší vás i milý přístup majitelů, kteří Vám vyjdou vstříc, jak budete potřebovat. Do apartmánů si dokonce můžete vzít domácího mazlíčkaNízký Jeseník je krásné místo, plné rozmanité přírody. Udělejte si výlet na nedaleký hrad Sovinec či Pasecký vodopád. Nebo vezměte lyže a vyrazte brázdit prašan na sjezdovky


Apartmán Sychrova

Oslavte konec roku spolu, v příjemné zázemí. Místa je tu dost pro dvě rodiny nebo partu 8 přátelVysočina byla vždy ke svým návštěvníkům štědrá. Tentokrát svou pohostinnost nabízí skrze dva nádherné apartmány na dohled krásné přírody Žďárských vrchů. Silvestrovský víkend si tady můžete užít i aktivně, třeba na běžkách, stopa je jen kousek od domu. Apartmány se nacházíte v historické části města Žďár nad Sázavou, v přímém sousedství žďárského zámku, Zelené hory, Konventského rybníka a Černého lesa. K památkám UNESCO, do muzea nové generace či zámku Kinských to máte, co by kamenem dohodil.


VONI 

Zážitkové ubytování VONI bude skvělým útočištěm pro partu 6 přátel, kteří ocení ekologická naturální vína a soukromou zábavu. Apartmán vlastní přátelský a usměvavý pár, který vytvořil odpočinkové místo pro všechny nadšence do vína a kvalitního jídla. Ve vybavení naleznete vše, na co si vzpomenete, co zpříjemní váš pobyt a udělá ho jedinečným. Od měkkých ručníků Lejaan přes veškerou potřebnou kosmetiku až po deštník, fén nebo reproduktor Bose. Ubytování je vybaveno také moderní technologií a nadstandardními službami. V celém objektu je také podlahové vytápění. Jednoduše si můžete regulovat teplotu v každém pokoji samostatně. Rádi zde uvítají také vaše čtyřnohé kamarády.


CHALEYOTT Mountain Apartments
Když tu napadne sníh, je to opravdová pohádka. Kouzelného Silvestra tu můžete oslavit romanticky ve dvou. Jsou tu jen 3 apartmány, takže vás nikdo nebude rušit. A jestli chcete celý víkend pojmout ve znamení zimních sportů, stačí se jen rozhodnout, zda na lyže nebo na běžky. Harrachov patří mezi hlavní lyžařská a běžkařská střediska v celé republice. Čertova hora nabízí 4 hlavní sjezdové tratě. A pokud byste chtěli zkusit i jiné sjezdovky, tak 40 minut autem můžete navštívit areály v Rokytnici nad Jizerou či tanvaldský Špičák. Pokud chcete dorazit na pokoj, kde na vás bude čekat lednice plná dobrot, stačí si ji objednat předem u majitelů. A s dobrotami ještě nekončíme, k snídani vám paní majitelka donese čerstvé, křupavé a ještě teplé pečivo až ke dveřím.


ROUBENKY

Dobrá parta, soukromí, příroda


Artur Štramberk

Vyberte si jednu z roztomilých roubenek v podhůří Beskyd podle toho, kolik vás na víkend bude. Na výběr jsou tu rovnou tři. Každá uvítá jiný počet nocležníků. Antik si užijete ve čtyřech, Becirk poskytne útočiště pro pět osob, navíc s vířivou vanou. V Orlím hnízdě se pohodlně vyspí dva páry a další dva hosté na rozkládacích pohovkách, a i zde najdete masážní vanu. Ve všech chalupách budete mít dostatek soukromí a prostoru i koupelen (v každém stavení dvě). Městečku Štramberk se pro jeho výjimečnou krásu říká Moravský Betlém. Trámy, dřevo, kostkované závěsy i ubrusy, ležení na peci, to všechno si zde užijete. Tady bude mít oslava konce roku opravdu speciální atmosféru.

 

HOTELY

Pohodlí, wellness, Silvestr ve vaší režii

Villa Resort****

Divokým oslavám na Silvestra moc neholdujete a chcete si užít spíše klid v atmosféře, kde o vás bude postaráno? Zkuste Villa Resort v Budějovicích. Ač takřka uprostřed města, cítit se tu budete spíše jako někde v tyrolských horách. Jakmile projedete bránou hotelového areálu a minete menší budovu recepce, otevře se před vámi velkorysý prostor, kde kromě zmíněných apartmánů uvidíte i 6 luxusních samostatných chaletů, kam se pohodlně vejde celá rodina. Každý apartmán i chalet je zařízený v rakouském stylu a má vlastní terasu. Všudypřítomné stromy, vesměs akáty, břízy a smrky, dodávají celému prostoru nerušený klid. Další výhodou je, že můžete využívat pohostinnosti zdejší restaurace a bistra. A pokud nechcete jen odpočívat, můžete zavítat do místní kardio posilovny a unavené svaly pak prohřát v sauně


Hotel PECR DEEP

Hotel najdete v centru Pece pod Sněžkou, která se v posledních letech mění v moderní lyžařské středisko. Do toho se majitelům podařilo zasadit architektonicky zajímavé stavby, nabízející plně vybavené apartmány a vynikající gastronomii. Ubytovat se můžete v luxusních a prostorných apartmánech s plně vybavenou kuchyní. Téměř všechny typy apartmánů tvoří dvě obytné místnosti, ložnice s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací sedačkou. Pochutnáte si tady ve vyhlášené restauraci. My doporučujeme z menu zkusit skvělé ryby, ale třeba i dokonalý telecí řízek. V srdci lyžařského centra Pec pod Sněžkou máte perfektní výchozí bod jak pro výlet na Sněžku, tak skvělou lyžovačku.


Bouda Helena

V nadmořské výšce 1115 m.n.m., v úchvatném prostředí východních Krkonoš se nachází butikový hotel, který byste tu nečekali. Najdete tu panenský klid, nekonečné běžkařské stopy a dechberoucí výhledy. Pec pod Sněžkou získává čím dál tím víc na oblibě a z Boudy Helena budete mít na tento lyžařský resort nejlepší výhled. Večery se tu nejlépe tráví u velkého krbu se sklenkou dobrého vína v ruce. Ve skvělé restauraci můžete oslavit Silvestra jen ve dvou nebo s celou partou. Na silvestrovský víkend je ještě volný pokoj pro dva a větší pokoj pro 3. Určitě vezměte z domova celou výbavu na sníh, na všechny strany jsou tu sjezdovky a stopy.


Resort Český les 

Jestli vás nelákají divoké oslavy Silvestra a chcete se svou polovičkou nebo klidně s celou rodinou prožít konec roku poblíž přírody, vydejte se do Českého lesa. Přivítá vás zvlněná krajina, zimní příroda, nekonečné louky a hluboké lesy. V Resortu nechybí vynikající restaurace se sezónními a lokálními specialitami, příjemný wellness s párou a saunou a možností si odpočinout i na krystalicky čistém vzduchu. Příjemně vás překvapí Bar Kotelna s výraznými designovými prvky bývalé kotelny s ambientními světly a útulnou atmosférou. Na čepu co jiného než Plzeň, bar je také oficiální Champagne De Venoge Point. Jako sportovní zpestření víkendu se tu samozřejmě nabízejí běžky. Stopy se nachází všude kolem. 


Wellness resort po.spolu

Mezi brdskými lesy, kopci a pouhých 30 min od Prahy leží kouzelné místo, zasvěcené relaxaci. Chcete-li konec roku pojmout jako digitální detox, odpočinek pro tělo i mysl, jste na správném místě. Jedinečný příběh majitelů Hany a Vládi se začal psát díky buddhistickému učiteli, jehož slova, filosofie a hluboká realizace dokázaly jak otevřít jejich srdce, tak změnit jejich životy. Proto vznikl tento projekt - místo, kde je duše i tělo v rovnováze. Zrelaxujte v sauně nebo vířivce, po kterých se můžete zchladit v živé vodě biotopového jezírka. A pokud se vám bude chtít opustit brány této zenové oázy, můžete vyrazit na výlet na vyhlídku Máj. Když se vydaří počasí, je to opravdová podívaná. 


* Všechna zmíněná kouzelná místa měla volné kapacity v termínu 30. 12. - 1. 1. v době zveřejnění článku. Pro aktuální informace zkontrolujte dostupnost v kalendáři nebo na webu konkrétního místa. Sledujte náš Instagram, ať vám nic neunikne a podívejte se na celý výběr kouzelných míst.





 

Podobné články