Odpočinek na horách bez dětí? Adult-friendly místa, která si zamilujete!

3. února 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Potřebujete na čas vyskočit z běžného kolotoče a načerpat sílu? Dejte na pár dní děti k babičkám a udělejte si nerušenou dovolenou jen ve dvou. Vytipovali jsme pro vás 8 hotelů pro dospělé, kde si užijete zimní sporty, skvělé jídlo i prvotřídní wellness.

 

Milla Montis

Zasloužený odpočinek na vás čeká v Jižním Tyrolsku v Adult Only hotelu Milla Montis. Černá perla, schovaná v údolí Pusteral, na vás udělá perfektní první dojem. Cílem majitelů Francisky & Rolanda bylo vytvořit místo, kde se budete cítit jako mezi přáteli. Proto zde najdete pouze 30 pokojů. Ať už se vydáte jakýmkoliv směrem, o zimní radovánky nebudete mít nouzi. Skialpy, běžky, lyže, využijete tu vše. Po aktivní části dne si dopřejte relax ve wellness s vyhřívaným venkovním bazénem, saunou a párou. A pokud se budete cítit na masáž, máte tu z čeho vybírat. 

 

La Cort My Dollhouse

Další skvost jen pro dospělé, který najdete v Jižním Tyrolsku. Na první pohled vypadá La Cort My Dollhouse jako malý hotel na úpatí tyrolských hor, ale nenechte se zmást. Hned, jak vstoupíte dovnitř, pochopíte, že tohle místo je jiné. A není to jen díky originálním panenkám z Val Gardeny, které dodaly hotelu tzv. signature look. Tady vás čas tlačit nebude. Snídaně tu podávají až do pozdních hodin a drink si večer namícháte klidně sami, v Honesty Baru. Vyberte si některý z místních kopců a vystoupejte čerstvě napadaným sněme na jeho vrchol. Odměnou vám pak bude odpočinek ve wellness s infinity bazénem a saunou. 

 

Goldstück Saalbach

Hotel Goldstück, v překladu kousek zlata, najdete v alpské vesnici Saalbach-Hinterglemm. Světem protřelí a zcestovalí majitelé Madlen a Andreas přetavilii své zážitky a zkušenosti z cest a vytvořili stylový boutique hotel. Odtud si odvezete nezapomenutelné zážitky. Nám se tu nejvíce líbila speciální snídaně - „Frühglück“, která nabízí čerstvé a regionální produkty, venkovní vyhřívaný bazén nebo knihovna, ve které se chcete uvelebit před hořícím krbem s jednou z knih, vybranou místním knihkupectvím. Oblast Saalbach-Hinterglemm je jednou z nejrozmanitějších a nejkrásnějších prázdninových oblastí Rakouska

 

Cattaleya

V beskydské Čeladné jsme našli přepychovou vilu, kde si každý den budete připadat jako ve snu. Nechte všechny starosti i ratolesti doma a vyrazte sem za odpočinkem. Jestli toužíte dovolenou spojit se sportem, ke kopcům Beskyd to nebudete mít daleko. K nejbližšímu lyžařskému areálu je to přesně 17 minut autem. Po celodenní lyžovačce se běžte odměnit gurmánským zážitkem do místní restaurace. Rádi pro vás připraví degustační menu

 

Mezi Plůtky

Další amazing nález v Čeladné je boutique hotel Mezi Plůtky. Hodně věcí vás tu překvapí. Není tu klasická recepce, jenom čtyři originální pokoje. Snídaně nemají přesně určený čas, záleží na každém, kdy rád snídá. V malé útulné kuchyni je společný jídelní stůl, kde už vzniklo nejedno přátelství. Nespěchejte, tady jste pánem času vy. Nadšení budete sdílet se všemi vyznavači severského designu i architektury. Odpoledne se můžete vydat na průzkum krásné beskydské přírody a večer si pochutnáte na delikatesách, které pro vás připraví Břéťa, autor projektu Ateliér jídla

 

Usedlost u Lípy Blatiny

Svůj aktivní životní styl milovat můžete, ale občas se potřebujete vzdálit – do klidu, ticha, soukromí. Ať už proto, že potřebujete najít múzu pro svou uměleckou tvorbu nebo vysoké soustředění na svůj nový projekt. Na Blatinách najdete pět samostatných apartmánů. Tohle místo je jako stvořené pro partnery, kteří sami na sebe už dlouho neměli čas. Objednejte si snídani do postele a pak spolu vyrazte objevovat místní běžkařský terén. Den pak můžete završit příjemnou atmosférou v místnosti s velkou kuchyní a krbem, a společně posedět u vína. Nebo se přesunout do venkovní sauny a zchladit v bio koupacím jezírku.

 

Statek Blatiny

Statek Blatiny, to je okouzlující ubytování s wellness, biotopem, zahradou, skvělým jídlem a výhledy za milion. Je to místo, kde najdete ztracenou energii a objevíte krásu v každém detailu. Pro hosty je připraveno 5 pokojů a 4 apartmány, v každém z nich se ubytují pohodlně čtyři osoby. Děti mladší 10 let nechte raději u babiček, v hotelu je zavedený klidový režim, který určitě oceníte.

 

Dvůr Haniš

Pokud je poklidná venkovská atmosféra, útulno a ochutnávání domácích dobrot to, co vás nejvíce láká na společném víkendu bez dětí, pak jste právě našli svůj ráj. Relaxujte spolu u kachlových kamen s dobrým knižním příběhem nebo v privátní sauně. Ať už si vyberete kterýkoli z 10 pokojů, spát se vám tu bude jako v bavlnce. Pokoje jsou sice vybavené malou kuchyňkou, ale neměli byste se ochudit o gurmánské místní domácí kuchyně.








 

Podobné články