Letní novinky z Amazing Places

4. července 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Prázdniny začaly, a to je skvělá příležitost, abychom vám představili amazing místa, která jsme objevili teprve nedávno u nás a na Slovensku. Někdy není potřeba cestovat za nezapomenutelnými zážitky daleko za hranice domova. Budete mile překvapeni, jaké skvosty se nachází hned za humny. 
 

Bouda Budka

Nedaleko středočeského Benešova je v lesích plných hub ukryta nová Bouda Budka, kterou jsme přijali do naší glampingové rodiny. Klidná krása přírody vás sem přivábí alespoň na pár dní a dovolí vám zapomenout na všechny starosti. Na uvítanou na vás bude čekat láhev oblíbeného nápoje, kterou si můžete vychutnat třeba v křesle a koukat do plápolajícího ohně v krbových kamnech anebo na prostorné vyhlídkové terase. Z luxusně velké postele budete mít panoramatický výhled na les a louky kolem vás. Pokud jste milovníci grilování, na terase je připraveno ohniště, kde si můžete přichystat své oblíbené pochutiny. Pro váš pobyt je připravena řada společenských her a knih. Po celém dni se pak opláchnete ve vybavené koupelně – vodu stačí přihřát na kamnech podle potřeby. S elektřinou tu ale nepočítejte. O to větší romantiku a mindfulness si tu užijete. Při jasných nocích nezapomeňte využít hvězdářského dalekohledu na střešní terase. 


Maringotka Za Humny

Další roztomilá glampingová záležitost, díky které budete jen kousek od zajímavých akcí i centra dění (30 min autem od Olomouce). V malebné vesničce v srdci Střední Moravy Sabča a Petr opravili kouzelnou Maringotku s prostornou terasou, zahradou s ohništěm privátní saunou. Jen si to představte, probudíte se na posteli s pěnovou matrací, vyspaní do růžova, a na terase se s kávou v ruce probouzíte do letního rána. Krásný den před vámi a vy se jen rozhodujete, čím ho naplníte. Ale i kdybyste se rozhodli celé dny trávit jen v Maringotce, nudit se nebudete. Část maringotky je tvořena plně vybavenou kuchyní s kávovarem Nespresso, lednicí, dřezem, plynovou varnou deskou a spoustou příslušenství. V Maringotce je samozřejmě také tekoucí studená i teplá voda. Ke kuchyni neodmyslitelně patří i dominanta celé Maringotky - jídelní stůl ze stoletého ořechového dřeva. Malá koupelnička vám nabídne vše, co budete potřebovat. 


Na Lisu

Záhadná ruina s oprýskanou fasádou, která stojí sama v půvabné krajině, kousek od zurčícího Labe. Majitelé dali ruině nový život, a tak jeho záhadnost teď můžete přijet obdivovat i vy. A kromě vás i spousta členů rodiny a přátel. Je tu dost místa pro 14 osob. Citlivost a respekt k původním materiálům doprovázely celou rekonstrukci, kterou má na triku architekt Jan Veisser z ORA. Souzní tak s původním charakterem místa. V okolí zeleň, voda, modrá obloha, uvnitř zase design a dotažené detaily. Projděte se bosky po obrovské zahradě, nalijte si skleničku dobrého vína, vemte věčně nedočtenou knihu a vypněte. K večeru si rozdělejte oheň nebo rozpalte gril a těsně před spaním počítejte hvězdy nad hlavou. Pokud byste měli v plánu veselku, narozeninovou oslavu nebo jógový retreat, tohle místo je na to jako dělané. A pokud máte neodkladné pracovní úkoly, bez obav se tu do nich pusťte. Budete překvapeni, jak vám tu práce půjde od ruky.  


Penzion Walddorf 

Nové kouzelné místo jsme našli i na Slovensku. Na konci vesničky Nová Lesná, v klidné lokalitě s jedinečným výhledem na vrcholky Vysokých Tater, se nachází útulný penzion Walddorf. Ideální místo k odpočinku od ruchu velkoměsta a dobití sil v přírodě. Penzion disponuje jen 7 dvoulůžkovými pokoji a díky menší ubytovací kapacitě a tichému prostředí, dýchá toto místo rodinnou atmosférou. Děti jsou tu vítány a na pokoji vám pro ně rádi zajistí přistýlku. Na první pohled nenápadný penzion schovává krásnou zahradu. Prostor s venkovním posezením určeným ke grilování či odpočinku na lehátku s knížkou v ruce. Odtud to budete mít jen pár kroků k prostornému wellness s finskou a parní saunou či plaveckým bazénem s protiproudem. Za hranicemi penzionu na vás čekají přírodní krásy Slovenska s nekonečnými možnostmi aktivit. Za krásnými turistickými trasami do Tater to budete mít opravdu kousek. 


Podkrovný apartmán vo Vysokých Tatrách 

Tatrách se nachází náš další vzácný objev! Uvažujete o dovolené v horách? Chcete se vydat s batohem na delší treky a užít si tak přírodu plnými doušky? Tohle místo pro vás bude ideální základnou. Útulný horský apartmán v moderním stylu ubytuje až čtyři osoby. Díky jeho prostornosti a skvělé vybavenosti se tu budete cítit jako doma. Tím spíš, že je tu i pračka, takže klidně můžete zůstat se vším komfortem déle. V areálu, ve kterém se apartmán nachází naleznete také wellness, dětské hřiště, tenisový kurt či prostor pro grilování. Tohle místo má skvělou polohu a většina turistických atrakcí vám bude ležet u nohou. Majitel Richard si pro vás v apartmánu připravil doporučení co vidět, kde se najíst a kde si odpočinout. Nezapomeňte zabalit plavky i pohorky! 


GURDAU vinařství

Další kouzelné místo a zároveň architektonický skvost jsme přidali do kategorie Upper Class. Vinařství Gurdau vzniklo propojením skvělého designu a výborného vína, které si tady můžete užívat celý den. Díky pouhým dvěma luxusně vybaveným pokojům tady člověk najde klid a příjemnou atmosféru Jižní Moravy, kterou můžete nasávat z terasy s výhledem do vinice. Krom vína si tu užijete i vyladěné gastro zážitky. Konají se zde různé degustační eventy plné kvalitních surovin a pečlivě vybraného vína. Zůstat celý den jen v krásných pokojích je sice lákavé, ale byla by škoda neprozkoumat okolí. Projděte se mezi řádky ve vinicích a užijte si spolu trochu romantiky. Nebo si rovnou domluvte soukromou degustaci se sommeliérem, který vám poradí s výběrem těch správných lahví podle vaší chuti. Děti tentokrát nechte na starost babičkám a jeďte si sem užít sebe navzájem. 


Tiny house Na Liptove

Kouzelná glampingová dřevostavba ve stylu severského minimalismu, s jedinečnými výhledy na hory Nízkých Tater a prostornou zahradou, kde konečně v klidu dočtete tu knihu, co pořád odkládate. Po ránu vás bude probouzet kokrhání kohouta, pro vajíčka si zajdete do kurníku a kávu si vypijete ve společnosti sousedových oveček. Vaší jedinou starostí bude rozhodnout se, zda si zajdete za aktivním odpočinkem do přírody nebo si zdřímnete v houpací síti na zahradě. Přijeďte sem s celou rodinou, vejdete se tu pohodlně ve čtyřech. Zažijete tu vesnickou pohodu a pomalé tempo, které od dovolené nejspíš očekáváte. Útulný domek je zařízen tak, aby vám během pobytu nic nechybělo. Pohodlná manželská postel, prostorná koupelna či vybavená kuchyň jsou samozřejmostí. Děti se vyspí na rozkládacím gauči. Aby se vám vstávalo ještě snáze, přiobjednat si budete moci i sladký či slaný snídaňový koš vyskládaný z lokálních surovin. Čerstvý kváskový chléb s domácím máslem je za nás nepřekonatelná kombinace. 


Boutique HOTEL 11

Zážitkové ubytování u našich sousedů na Slovensku poznáte v historickém centru Nitry. Tento skvostný útulný butikový hotel je jen kousíček od Nitranského hradu. V hotelu budete vybírat z 40 pokojů různých kategorií zařízených v tlumených tónech a velmi elegantním stylu. Do čeho jsme se na tomto místě zamilovali nejvíc, je jedinečné Rooftop SPA. Finská či infra sauna, vířivka, vnější káď a hlavně celé město jako na dlani. Každé dovolenkové ráno tu začnete vyhlášenou snídaní. Pak už se můžete vydat do kulturního centra Nitry. Nachází se tady řada muzeí, galerií, divadel či jeden z největších amfiteátrů na Slovensku. Město a jeho okolí je také protkáno turistickými trasami a přírodními stezkami. V prostorách hotelu se pravidelně konají hudební či jiné kulturní akce. O ničím nerušený pobyt se ovšem nemusíte bát, v dané termíny je možnost ubytovat se pouze s potvrzenou účastí na akci. 


Burina

V Liptovském Mikuláši jsme objevili krásný penzion Burina, kde se pod jednou střechou snoubí útulné ubytování, skvělá veganská gastronomie a cit pro ekologii a udržitelnost. Jednoduchý a čistý design, kvalitní materiály a přírodou inspirované interiéry. Filozofie udržitelného ubytování šetrného k přírodě je cítit na každém kroku a jsme si jisti, že se vám bude líbit tak, jako nám. Velikost apartmánu si vyberete podle potřeby, ale pokud cestujete s dětmi, rádi bychom vyzdvihli apartmán Divozel, který disponuje dětským pokojíčkem, kde se na prostorné matraci spí v indiánském stanu. Dovolenou si zde navíc můžete užít i s domácím mazlíčkem. Necháte tady vydatně odpočinout mysli i tělo v soukromém wellness s vířivkou, parní lázní i finskou saunou. Zážitků a dobrodružství budete mít v okolí hned několik. Vodní nádrž Liptovská Mara či centrum města je jen 15 minut chůze. Nízké Tatry jsou také na dosah a vy si můžete vybrat, na jakou túru se zrovna budete cítit. 



 

Podobné články