Kouzelná místa, kde si budete připadat jako u moře

20. června 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dopřejte si letos v létě dovolenou jako na slunné riviéře, za kterou však nemusíte nikam za hranice. Máme pro vás tipy na resorty, vinařské domy i zámky, které oplývají přímořskou atmosférou a zároveň jsou autem dosažitelné za pár hodin. Tak zabalte plavky a opalovací krém a užijte si tropické léto naplno!
 

Resort Dlouhá louka
Vyjít prosklenou stěnou z pokoje rovnou na prosluněnou terasu, v klidu si užít ranní kávu nebo rovnou skočit do pár metrů vzdáleného bazénu a protáhnout tělo. Takový je začátek dne v Resortu Dlouhá louka, který si zamilujete během prvních několika minut. Dominantou pozemku je velký bazén, kolem nějž jsou umístěny apartmány, každý s vlastními lehátky a posezením, kde si můžete třeba v klidu číst a slunit se. Pokud nejste úplně typ na opalování a hledáte naopak aktivnější způsob trávení času, zkuste místní posilovnu nebo hřiště na tenis a volejbal. Resort je opravdu skvěle vybavený, takže se nudit určitě nebudete.
 

Apartmány Ladná
Zažijte atmosféru přímořského resortu v samém srdci Moravy! Chybět nebudou palmy, bazén ani vaše vlastní relaxační zóna s houpací sítí, kde můžete proležet třeba celý den. Navečer potom naplánujte grilování venku u bazénu, pusťte si hudbu a vychutnejte si letní večer naplno. Třešničkou na dortu je navíc posezení přímo uprostřed venkovního bazénu, který večer září různými barvami a kde si budete připadat třeba jako v Miami nebo podobné dovolenkové destinaci. Místo tropických drinků však doporučujeme ochutnat víno – místní nabídka je totiž úctyhodná.
 

Vinařský dům Mařatice
Pokud vás láká něco historického, cihlového s vlastním vinným sklípkem, měla by vaše příští cesta vést do Uherského Hradiště. Tady totiž najdete apartmány a mezonetový dům, které oplývají tradicí a folklórem a které učarují každému milovníkovi vína. Až projdete do zahrady, budete mít pocit, že jste se přemístili mezi italské či francouzské vinice, Čeká tady na vás klid, soukromí, a navíc i bazén s lehátky, který během letních dnů rozhodně přijde vhod. Na večer si potom domluvte řízenou degustaci místního vína a zažijte atmosféru původního historického sklepa z roku 1739. Je to opravdu neopakovatelný zážitek.
 

Chateau Mcely
Vyzkoušejte fenomén Chateau Mcely na vlastní kůži a dopřejte si ten nejvyšší luxus ve spojení s voňavými lázněmi, špičkovou gastronomií a přírodním koupáním. Díky pokojům inspirovaným jednotlivými světadíly se můžete přenést kamkoliv na světě, a přitom vás budou všude provázet nadstandardní komfort a vskutku královské výhledy. Zámecký areál je velkorysý, takže se nemusíte bát, že byste si nenašli místečko jen pro sebe. Moře tady zastoupí přírodní jezírko s lehátky, kde můžete nerušeně odpočívat a zaposlouchat se do šumění stromů. K tomu si naordinujte třeba návštěvu saunového domečku nebo profesionální masáž a dokonalý zážitek je na světě.
 

Zámek Ratměřice
Jaké je asi léto v honosné středomořské vile? Usínáte v královské posteli pod vysokými stropy a po probuzení vedou vaše první kroky dvoukřídlými dveřmi na terasu, odkud je perfektní výhled do zahrady. Přesně takový zážitek si můžete dopřát i v Čechách, konkrétně v Ratměřicích. Místní zámecký hotel a resort uspokojí ta nejvyšší očekávání a přidá ještě skvělé odpočinkové wellness a nekonečný park, ve kterém můžete bloumat celé hodiny. U letní dovolené nesmí chybět koupání, které tady zajišťuje biobazén s elegantním dřevěným molem a plaveckou dráhou.
 

Písník
Dovolená na soukromém ostrově? Za tou nemusíte do Karibiku! Stačí se vydat nedaleko Hradce Králové, kde vás čeká unikátní ubytování jménem Písník. Tady si nepronajímáte pokoj, ale rovnou celý ostrov se vším, co k němu patří. Bydlet budete v útulné dřevostavbě, kterou obklopuje dvanáct hektarů vodní plochy, což je samo o sobě rájem pro veškeré vodní aktivity od koupání po paddle-boarding. Majitelé Písník vybavili do posledního detailu, takže si tady můžete půjčit třeba pramici a vyjet na romantickou projížďku. Nechybí samozřejmě ani molo s lehátky, kde můžete chytat bronz a venkovní kuchyň s grilem, kde vyčarujete něco dobrého na teplé letní večery.
 

VIPLiving Houseboat
Probouzet se přímo na vodní hladině, užívat si soukromí a komfortu a večer si s bublinkami připít na západ slunce nad Prahou. To je nabídka luxusního houseboatu na Vltavě, která se neodmítá! Na terase v patře najdete spoustu místa na opalování, dole zase příjemné sezení i ve stínu, kde si vychutnáte dobroty z grilu nebo třeba ranní kávu. Houseboat je zároveň skvělým místem pro menší, ale o to exkluzivnější party, na které bez problému vykouzlíte atmosféru jako na jachtě ve středomoří. Pokud byste chtěli přidat ještě něco extra, využijte služeb profesionálního kapitána, který vás vezme na projížďku po Vltavě a ukáže vám kouzlo hlavního města zase z jiného úhlu pohledu.
 

Hotel Resort Relax
Co umí navodit přímořskou atmosféru lépe než největší vodní plocha u nás v kombinaci s ubytováním laděným do námořnicka? Na to lákají nové apartmánové domy u Lipna, které jsou navíc vybaveny luxusním wellness a soukromou pláží. Ať už přijedete s rodinou, partou přátel nebo vaší drahou polovičkou, bude na vás čekat moderně řešený apartmán s detaily, které připomínají interiér kajuty. Ke každému apartmánu navíc patří i balkón nebo terasa, samozřejmě s výhledem na nekonečnou přehradu. Až vás přestane bavit plavání a opalování se, půjčte si přímo v resortu motorový člun a užijte si vodních radovánek naplno.
 

Prosecco Residence Marko

Valtice jsou samy o sobě perfektní dovolenkovou destinací, v Prosecco Residenci Marko to ale dotáhli k dokonalosti a vy si tady budete připadat jako v Toskánsku. Zaplavte si v bazénu, zrelaxujte ve vířivce a pak se hned přesuňte na venkovní terasu s lehátky a nachytejte bronz. V restauraci si potom vychutnejte jídla z lokálních a sezónních surovin spolu s vybranou nabídkou místního vína. A jak už název místa napovídá, dojde i na bublinky! Přímo v objektu se totiž nachází moderně vybavená „prosekárna“, kde si vyberete z třiceti druhů prosecca.
 

Chata Libeč
Lákají vás pobyty u vody, ale hledáte víc soukromí, než vám mohou nabídnout resorty? Potom je luxusní Chata Libeč u Trutnova přesně tím, co hledáte! Disponuje dřevěnou terasou, která si vybavením ani výhledem nezadá s ledajakým přímořským hotelem. Ať už se uvelebíte na lehátko, do houpačky nebo do stínu na lavičku, budete si užívat ticho a naprosté soukromí. Chata je zároveň perfektní i pro rodinný pobyt – vaše děti si zamilují rozsáhlou zahradu a během teplých dní je budete z bazénu dostávat jen těžko. Přímo na pozemku budete mít i soukromou vířivku, která přímo vybízí k romantickému pozorování hvězd.

Podobné články