10 kouzelných chaloupek na českých horách

22. prosince 2020
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Dát na kamna ohřát čaj a pak studenýma rukama držet hrneček, abyste rozmrzli. Uvařit večeři, děti nechat ještě chvíli venku a pak si u velkého stolu společně pochutnávat, než se vrhnete na Člověče, nezlob se. To jsou ty chvíle, které si na chaloupkách užíváme nejvíc. Být spolu na čerstvém vzduchu a pak si na chaloupce povídat, hrát a odpočívat. 

Od Jizerek, přes Krkonoše, Orlické Hory, Jeseníky až do Beskyd - tam všude najdete chaloupky tak kouzelné, že se vám nebude chtít domů a rádi se budete vracet. Tady je náš výběr deseti z nich, ale nebojte, najdete jich u nás na webu mnohem víc. Stačí se podívat na kategorie Kouzelné chaloupky nebo Kouzelné roubenky a rázem vás bude přecházet zrak a pravděpodobně nebudete vědět, kam se vydat dřív.

 

Konopindova chata

Nenápadná horská chata umístěná vysoko nad Pecí pod Sněžkou se pronajímá pouze celá, takže soukromí budete mít stoprocentně zajištěno. V přízemí máte k dispozici moderní kuchyni včetně trouby, kávovaru a všeho potřebného pro přípravu vašich pokrmů. Ty si můžete vychutnat u velkého stolu, kam se vejde všech dvanáct hostů, pro které je chata určena. Majitelé mysleli i na snadnější přípravu snídaně. Abyste nemuseli do města pro čerstvé pečivo, najdete na chalupě domácí pekárnu, v které si večer připravíte již hotovou směs a ráno máte křupavý chléb.

 

Jizerská vyhlídka

Nově postavenou poloroubenou chatu najdete na svahu v malebné obci Lázně Libverda. Chalupa je ideální pro rodinu nebo partu přátel - k dispozici máte 5 dvoulůžkových stylově zařízenýchi a moderně vybavených pokojů, dvě koupelny a plně vybavenou kuchyň se společenskou místností. Pokud se sem vydáte v zimě, můžete využít řady běžeckých tratí, zalyžovat si na Tanvaldském Špičáku nebo kousek za hranicemi v Świeradów-Zdrój, ležícím na severním úpatí polské části Jizerských hor, které bylo donedávna známé hlavně jako lázeňské středisko.

 

Chalet Bedřichov

Moderní design v kombinaci dřeva a celoprosklených zdí náramně pasuje do oblíbené lyžařské a běžkařské obce Bedřichov. Horská chata po vzoru alpských rekreačních středisek poskytne zázemí jak pro celou rodinu, tak pro partu kamarádů. Chalet se pronajímá jako celý objekt, ideálně pro 12 osob a my se tam zamilovali do ložnice v podkroví, kde je postel na míru až pro šest lidí.

 

Kozí Chlívek

Pokud chcete zažít atmosféru chaloupky, ale moc se vám nechce do vaření, tak vřele doporučujeme rodinný penzion Kozí chlívek, který najdete v Deštné v Orlických horách. Jeho součástí je i krásná restaurace s celodenním provozem, kde si pochutnáte na české a staročeské domácí kuchyni. Penzion nabízí 10 pokojů - všechny jsou vyvedené ve dřevě s pohodlnými postelemi a vlastním sociálním zařízením. V Kozím chlívku si můžete také dopřát relaxaci, ať už v sauně, na masáži, v aromatické koupeli v dřevěné vaně se směsí bylinek nebo ve vířivce. 

 

Srub Midla

Prostředí Orlických hor, lesy, lyžařské sjezdovky a dokonalý klid. To je Srub Midla v Čenkovicích. Aby se mohla scházet celá vaše parta, v přízemí srubu máte k dispozici prostornou společenskou místnost s kuchyní. Večer si tak připravte vaše oblíbené dobroty a zahrajte si u toho člověče, nezlob se. Ač se může zdát, že srub je umístěn v „centru“ dění, nemusíte se obávat, že by vás rušili sousedé a vy tak neměli své soukromí. Celková kapacita srubu je patnáct lůžek ve třech pokojích.

 

Roubenka Oliver

Loučná nad Desnou je během všech ročních období výborným místem pro zahájení putování po Jeseníkách a horských krásách. Roubenka vás nadchne svým příjemným vzhledem, dřevěná stavba je vhodně kombinována s kamennými prvky a dalšími doplňky tak, aby se zde hosté cítili jako doma. Nábytek je jednoduchý, ale dostačující, vše je čisté a milé. Chalupa je rozdělena na dvě stejně velké, jen zrcadlově otočené poloviny. Každá z nich má samostatný vchod a vejde se do ní osm lidí, kteří mohou přespat ve těch ložnicích.

 

Roubenky Annaberg

Hledáte unikátní ubytování v Jeseníkách s dostatkem soukromí a pohodlí? V tom případě pro vás máme skvělý tip – roubenky Annaberg jsou umístěny v klidné části obce a jejich součástí je mimo jiné také mini skiareál pro děti. Čeká na vás krásná příroda, drsná krajina a čistý horský vzduch. Roubenky jsou nejvhodnější pro rodiny s dětmi, do každé chalupy se vejde až 16 lidí. Každá z nich má obývací pokoj s krbem a velkou kuchyní. Útulně zařízené pokoje jsou v podkroví.

 

Roubenka Na stráni

Stojí na stráni, citlivě zasazené do okolní přírody a vypadá, jako by tam stála odjakživa. Ráno vyjděte na terasu a užijte si nekonečné výhledy do okolí Beskyd. Toho se jen tak nenabažíte. V přízemí se vyspí dva lidi v soukromé ložnici, další pár případně v obýváku na rozkládací pohovce. Po trochu strmějších dřevěných schodech přijdete do pokoje v patře, kam se pohodlně vejdou další čtyři nocležníci. V zimě je možné lyžování v několika ski areálech v okolí, zrelaxujete pak na chaloupce ve finské sauně.

 

Artur Štramberk

V podhůří Beskyd se nachází malebné městečko Štramberk, kterému se pro jeho výjimečnou krásu říká Moravský Betlém. Majitelé vám nabízejí zázemí svých tří malebných chalup. V nich se vyspíte ve čtyřech až šesti lidech, záleží kterou si pro svůj pobyt vyberete. V Antiku najdete dvě ložnice s velkými manželskými postelemi a dvěma přistýlkami. Becirk poskytne útočiště pro pět osob celkem ve třech ložnicích a nově s vířivou vanou. V Orlím hnízdě se pohodlně vyspí dva páry v oddělených pokojích, případně další dvě osoby na rozkládacích pohovkách.

 

Roubenky Pod Oborou

Roubenky pod Oborou se nacházejí v obci Loučná nad Desnou v Jeseníkách. Jedná se o dvě roubené chalupy. Každá je rozdělená na dva dvoupatrové apartmány se samostatným vchodem a parkovacím místem. Přestože jsou apartmány vedle sebe, nemusíte se obávat, že byste neměli dostatečné soukromí. V přízemí každého apartmánu je obývací pokoj s plně vybaveným kuchyňským koutem a sociálním zařízení. V patře jsou dvě oddělené ložnice s manželskými postelemi a druhá koupelna se sprchovým koutem a toaletou. Z každého apartmánu je přístup na venkovní terasu.

Podobné články