5 kouzelných míst, kde je lenošení na peci povinnost

3. December 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Zalézt si za vyhřátá kamna, zakousnout se do čerstvé buchty a zapít ji horkým kakaem, to je lenošivá idyla, kterou si s námi můžete splnit. Představíme vám pět kouzelných chalup, kde „pecivál“ není hanlivé oslovení a kde pochopíte, proč se línému Honzovi do světa z pece nechtělo. 

Wellness Roubenka Křižánky

Když jsme odjížděli z více než 200 let staré roubenky v srdci Vysočiny, stále jsme se divili tomu, že můžeme na takovém místě zažít relaxaci jako v luxusním wellness hotelu. Po celodenním odpočívání v bazénu, vířivce a sauně, jsme ale vždycky skončili s šálkem čase nebo skleničkou dobrého vína zalezlí na opravdu rozměrné peci, protože právě takhle aktivita dodává pobytu v chalupě to pravé venkovské kouzlo. 

Roubenka Staňka

Tahle beskydská roubenka je provoněná smrkovým a dubovým dřevem. Těšit se můžete na velkorysé místnosti, vysoké stropy i vinotéku plnou jihomoravských vín. O relaxaci se postará vyhřívaný bazén či sauna a o zábavu domácí kino s projekčním plátnem. Nejraději tu však máme večery, kdy filmové příběhy nahradí naše vlastní. Místo na televizi se díváme jeden druhému do očí a gauč vyměníme za pohodlné poležení na matraci s horou polštářů přímo vedle krbových kamen. Válení na peci nebylo nikdy příjemnější. 

Chalupy Solanec

Skvělý majitelé Iva a Vašek vytvořili v Beskydech, hodinu cesty od Ostravy, opravdu kouzelné místo. Čeká vás terasa s nejkrásnějším výhledem, ticho a les na dosah ruky. Tahle chalupa je dokonalou kombinací příjemného designu, moderního vybavení, včetně vířivky, a klasické chalupářské atmosféry. V zimě je tu stejně krásně jako v létě. To, když se zachumláte do měkoučké kožešiny a polštářů hned vedle kamen, kde vás pohladí teplo a ukolíbá zvuk praskajícího ohně. O tenhle vyhřátý koutek se poperete.

Bukovanská chaloupka

Co takhle hovět si na moderní peci s neustálým přísunem toho nejlepšího moravského vína? Ideální dovolená, viďte? Tuto jedinečnou chaloupku najdete ve sklepní uličce v Bukovanech ve vinařském regionu jižní Moravy. Pec je tady tak pohodlná, že se tu nejeden host probudil až ráno a rovnou na ní i posnídal. Až tady pochopíte, jak mohl pohádkový Honza trávit na peci tolik času.  

Chalupa Tříč

Loni postavená luxusní chalupa ještě voní novotou. Situovaná v malebné vesničce Horní Tříč v Krkonoších nabízí všechny výhody pro milovníky přírody a sportu, je totiž v těsné blízkosti lesů i lyžařských areálů. Útulnou atmosféru a rodinné teplo umocňuje minimalistický krb s příjemným posezením, hned vedle plápolajícího ohně, kde se dá odpoledne příjemně natáhnout po dobrém obědě a večer se s nejbližšími podělit o zážitky z celého dne. 

Spát na peci byl vždycky náš sen. Je pro nás vyhřátou rozhlednou do veškerého dění v chalupě a lebedění na ní má neuvěřitelnou atmosféru. Dopřejte tento zážitek i svým nejbližším díky dárkovému poukazu.   


 

Similar articles