6 míst v rakouských horách s dechberoucím wellness

8. December 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

V zimě, kdy dny jsou krátké a večery se zdají být nekonečné, přijdou wellness a spa hotely rozhodně vhod. Asi každý z nás si rád dopřeje chvilku pohody a sladkého nicnedělání, kdy si jen tak vědomě užívá každé minuty. U nás v Česku najdeme nespočet nádherných a kvalitních wellness míst, ale pojďte s námi posunout laťku o kousek výš k našim jižním sousedům do Rakouska. Ukážeme vám pár tipů na opravdu luxusní wellness, která stojí na vlastní kůži vyzkoušet. Tady celý den strávený v županu bude to pravé pohlazení pro tělo i duši.

DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort


Rodinný hotel Das Edelweiss v Großarl nabízí jedinečné wellness, který je rozdělen na část pro rodiny s dětmi a na část určenou výhradně jen pro dospělé. V části určené jen pro dospělé si můžete vybrat mezi saunou finskou nebo bio a taky zde nechybí aroma parní lázeň. Venkovním bazén poslouží těm, kteří si rádi zaplavou a protáhnou své tělo. Třešničkou na dortu je zde celoročně vyhřívaný infinity bazén s výhledem na dechberoucí hory. Pro ty, kteří si chtějí užit soukromí, hotel nabízí apartmá v osmém patře s vlastní finskou saunu a bazénem na terase.

 

Goldstück


Ve spolkové zemi Salzbursko, kousek od známého Zell am See najdete kus zlata, moderní hotel Goldstück v Saalbachu. Výhledy, které vám tento hotel nabídne, vás odzbrojí; horská kulisa, pasoucí se krávy na pastvinách a mnoho dalšího. Pro vás, kteří máte sportovního ducha a ležet na lehátkách se sklenkou Aperolu v ruce vás nebaví, si můžete střihnout pár kilometrů v bazénu, který má protiproud. Pokud jste milovníci saun, ale zároveň toužíte po soukromí, pokoje Grand Madl a Andi’s Loft mají své vlastní. Po saunování, ale jen pro ty odvážné, je tady potok, pár kroků od hotelu. Jeho horská ledová voda vás zaručeně probere.

 

Das Kohlmayr


V lyžařské oblasti Obertauern, v nadmořské výšce 1750 metrů si můžete užít wellness, na které jen tak nezapomenete. Hotel Das Kohlmayr je sám o sobě luxusní a jeho wellness taktéž. Jak už to v alpském regionu bývá výhledy vás tady rozhodně nezklamou, ba naopak. Ty si můžete užít plnými doušky při plavání v infinity bazénu nebo v saunách a obdivovat zasněžené vrcholky hor.

 

Sonnenhof Genusshotel


U Tyrolského moře, jak se Achensee často přezdívá si můžete odpočinout v Natur Spa v hotelu Sonnenhof s rodinnou atmosférou. Zažijete zde na vlastní kůži sílu tyrolské vody, saunový ceremoniál Aufguss s tradičními alpskými bylinkami nebo relaxační místnost s vodními postelemi a nezaměnitelnou vůni borovice. Pokud vám budou docházet síly, můžete se občerstvit ovocem, oříšky a vychutnat si šálek lahodného čaje.

 

Luxuslodge – Zeit zum Leben


V prázdninovém středisku Schladming-Dachstein máte v komplexu Luxuslodge na výběr ze tří nádherných chat, ve kterých budete mít soukromí a zároveň pocit hotelového pohodlí. V každé chatě najdete venkovní vyhřívanou lázeň, kde si po celodenním lyžování nebo výletě odpočinete se sklenkou dobrého vína. V chatách Mahdalm a Bishofsmütze si užijete i soukromé sauny. Pokud toužíte po individuálním kurzu jógy nebo individuálním tréninku, tady vám to rádi zařídí.

 

Mari Pop


V oblíbeném Zillertalu, konkrétně v Ried im Zillertal, se nachází elegantní boutique hotel Mari Pop. Díky své skvělé poloze můžete objevovat krásy okolí, chodit po horách nebo si jednoduše užít den v hotelovém Mari Spa. Udělejte si pár temp v krytém nebo venkovním bazénu nebo si užijte střešní spa s různými saunami a parní lázní, které jsou určené jen pro dospělé. Hýčkat se zde můžete při relaxačních masážích nebo kosmetických procedurách.

 

Nenašli jste, co jste hledali? Na našich stránkách najdete i další tipy na místa, kde můžete strávit celý den v županu. Stačí se podívat do této sekce v rámci Inspirace a vybrat to pravé ořechové.

Similar articles