Spřádáte plány na jarní prázdniny? Vyrazte na hory!

17. January 2022
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Jarní prázdniny pomalu ale jistě klepou na dveře. Děti se nemohou dočkat, co za tu půlroční snahu dostanou. Podle nás, není nic lepšího než darovat zážitek. Jestli stále nemáte žádné plány nebo nemáte tušení kam se vydat, my vám s tím mile rádi pomůžeme. Tentokrát jsme připravili pár tipů na rakouská ubytování, kde jarní prázdniny budou pro vás a vaše děti nezapomenutelné. Okouzlující příroda, čerstvý vzduch a taky sníh. To je jen pár věcí z mnoha, na které se můžete těšit.

 

Holzleb’n rodinná vesnička
Toto místo si zamilujete na první dobrou. Je to ráj nejen pro děti, ale i rodiče, kteří potřebují odpočinek jako sůl. Prázdninova vesnička Holzleb’n se nachází v údolí Großartal. Ubytovat se můžete v jedné z osmi dřevěných roubenek, které pojmou až 10 lidí. Zatímco pro děti je zde připravený program, rodiče si odpočinou ve wellness na zápraží. Popíjet sekt ve vířivce, vypotit toxiny z těla v sauně nebo si dopřát masáž, tomu říkáme pořádný relax. V areálu vesničky najdete i dětské herny nebo také zoo s domácími zvířaty. Nezapomeňte si vzít s sebou lyže. Stačí udělat pár kroků a ocitnete se na sjezdovce, což je pro rodiny s dětmi jako stvořené.

 

Luxuslodge Zeit zum Leben
Jak už sám název napovídá, zde budete mít čas, čas žít. Kvalitní čas s rodinou prožijete v jedné ze tří luxusních chat, kde vám nebude nic chybět. Plně vybavená kuchyň s plnou ledničkou, krb v obývacím pokoji a láhev sektu na uvítanou jsou další maličkosti, které dodají
vaší dovolené grády. Každá chata má svou soukromou saunu, relaxační místnost a venkovní vyhřívanou vanu. Zde se vyřádí všichni, kteří propadli zimním radovánkám. Přímo před chatami se rozprostírá lyžařský ráj, kde se vaše ratolesti přes den vyblbnou a v noci budou
spát jako andílci. A to je přece sen každého rodiče, nebo ne?

 

Rittis Alpin Chalets Dachstein
Dřevěný komplex Rittis Alpin Chalet vám poskytne moderní, a hlavně pohodlné útočiště pro vaši dovolenou uprostřed rakouských Alp na úpatí horského masivu Dachstein. Ať už jste aktivní sportovec nebo se na sport jen díváte z gauče, zde si vybere každý. Pro ty nejmenší a pro ty, kteří s lyžováním začínají, je tady lyžařský areál Rittisberg s pohádkovou sjezdovkou. Profi lyžaři a snowboardisti mohou vyzkoušet 123 kilometrů upravených sjezdovek. Ti, kteří mají raději pasivní sport, mohou na moderních stadionech fandit lyžařům nebo biatlonistům.

 

Landgut Moserhof
Na jihu Rakouska ve spolkové zemi Korutany vznikla chatová vesnička v nadmořské výšce 1600 metrů, kde vaše ratolesti prožijí nezapomenutelné jarní prázdniny a vy díky čerstvému vzduchu a tamějšímu wellness načerpáte síly přinejmenším do konce školního roku. Zde si vy i děti do sytosti užijete přírodu, farmářské prostředí a pohodlí chat. Tady až do května si můžete užít lyžovačku v horském středisku Hohe Tauern. To je asi 15 minut vzdálené autem, ale využít můžete i skibusy, které mají pravidelné intervaly. Pokud vám počasí nebude přát, jistě uvítáte teplo krbu, u kterého strávený čas s rodinou bude mít taky své kouzlo.

 

Ramenai
Pro dobrodruhy a milovníky přírody jsme na náš seznam museli dát i Ramenai. Už cesta sem bude sama o sobě dobrodružstvím. Povede vás přes klikaté cesty skrz malé vesničky, kopce a lesy a přivede vás na útulné místo obklopené lesem na hranicích s Bavorskem a Českem. Zde najdete radost v jednoduchosti ubytování, které je provoněno smrkovým dřevem. Chaty vybízejí k objevování šumavských lesů. Po procházce nebo túře každému vyhládne. V kuchyni si něco dobrého uvařte, sedněte si k velkému stolu a prožijte nezapomenutelné chvíle všichni pohromadě u dobrého jídla, plné smíchu a společenských her.

Similar articles