Kam v létě vyrazit za golfem? Prohlédněte si naše tipy

1. června 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

I při dovolené můžete pracovat na svém golfovém handicapu. Víme o 10 kouzelných místech poblíž golfových hřišť, kde si odpočinete tak jak to máte nejraději. Až potrénujete odpaly u všech jamek, můžete si s klidným svědomím dopřát i trochu toho relaxu ve wellness. Tak vypadá příjemně vybalancovaná dovolená, na kterou budete rádi vzpomínat. 
 

La Familia Vila Konopiště

Chcete mít green hned za humny? Jeďte do La Familia. Golfový areál Konopiště budete mít přímo za domem. Mimochodem tohle místo je jen 45 minut jízdy autem z Prahy. Je dostatečně velké pro rodinnou dovolenou a třeba i partu přátel, kteří spolu chtějí natrénovat pál odpalů a provětrat golfové hole. Dočasný domov poskytne až 10 hostům ve čtyřech ložnicích. Vejdou se i dvě miminka, pro které jsou připravené dětské postýlky. Obývací prostor je spojen s jídelnou a kuchyní, takže tu vždy budete pospolu. Pod velkoryse zaskleným prostorem terasy se ukrývá letní kuchyně, kde můžete grilovat a večer společně usednout k otevřenému ohni a opékat špekáčky. Děti si vyhrají na malé zahrádce a dospělákům doporučujeme včas zapnout vířivku. Po delší lázni ve vířivce se můžete zchladit ve dvou biotopech. Relaxační rituál můžete zakončit v malé infrasauně


Panorama Golf Resort

Jen kousek od Prahy v nádherné přírodě Posázaví najdete resort, který kromě opakovaně oceněného golfového hřiště nabízí rozmanité sportovní vyžití a uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Na tomto místě můžete klidně každý den podnikat jinou sportovní aktivitu. Vyberte si, zda chcete bydlet v luxusních bungalovech, nebo vícelůžkových apartmánech. Pokud jste vedle sportu i milovníky architektury, vaše duše tady zaplesá. Designový achi kousek je kombinací dřeva, skla a dalších přírodních materiálů. Krom golfového hřiště tu najdete dva tenisové kurty, dva kurty na beach volleyball a multifunkční hřiště pro míčové hry. Veškeré sportovní vybavení si můžete vypůjčit. Lokalita je také ideální pro milovníky cyklistiky či vodních sportů.


Hausboaty Ypsilon Golf Liberec

Místo zaslíbené všem nadšeným golfistům! Sem můžete vyrazit klidně s celou rodinu. Nebudou se tu nudit ani ti, kdo nechtějí celý den běhat mezi jamkami. Budete ubytování přímo uprostřed golfového resortu, v malým hausbótech na vodní hladině. Každý disponuje čtyřmi lůžky, můžete si vybrat variantu s oddělenými ložnicemi, toaletou, sprchovým koutem a terasou s nádherným výhledem na vodní hladinu a golfové hřiště. Za vyzkoušení rozhodně stojí hotelová restaurace, kde vám šéfkuchař připraví převážně české speciality. Můžete využít i speciálních golfových balíčků spojených s ubytováním a hrou na hřišti. Posádka, které golfu neholduje, si můžete udělat krásný piknik na rozkvetlé zahradě. 


Cattaleya

Beskydská Čeladná je proslulá svými prvotřídními golfovými hřišti, a proto ji ani v tomto výčtu nemůžeme vynechat. Kromě blízkosti jamek máte v případě vily Cattaleya o zážitek postaráno už jen samotným příjezdem. Ocitnete se na magickém místě, s nádhernou zahradou a luxusním wellness. Nechte všechny starosti i ratolesti doma a vyrazte sem za aktivním odpočinkem. Jestli toužíte dovolenou spojit s dalšími sporty, ke kopcům Beskyd to nebudete mít daleko. Můžete kromě golfových holí provětrat i kolo. Jestli se rozhodnete strávit celý den ve vile, nudit se určitě nebudete. Tři druhy saun, vířivka, zahradní posezení s lehátky nebo kuželky, to vše je připraveno pro váš odpočinek. Rádi vám tu také přichystají piknikový koš plný dobrot.


Mezi plůtky

Dalším místem v Čeladné, kde si budete dosyta užívat golfu je boutique hotel Mezi plůtky. Tohle místo je ovšem výjimečné samo o sobě. Nejsou tu žádná pravidla a vše se bude odvíjet podle vašeho dovolenkového rytmu. Není tu klasická recepce, jenom čtyři originální pokoje, zařízené v moderním severském stylu. Snídaně nemají přesně určený čas, záleží na každém, kdy rád snídá. Nenajdete tu televizi ani další rozptylovače pozornosti. Tady se odpočívá jinak. Velká zahrada s mnoha zákoutími, včetně otevřené dřevěné stodoly, nebo soukromé knihovny zaručuje 100% soukromí a klid. Můžete jen ležet u jezírka, dát si limonádu a číst knížku. Jestli budete mít chuť pustit se i do dalších aktivit, najdete tu nespočet cyklotras i stezek pro pěší túry. A kuchyně? Ta je tady sama o sobě velkým zážitkem. 


Miura hotel

Další kouzelné místo v kraji zaslíbeném golfu! V Čeladné najdete spoustu Upper Class hotelů a Miura je rozhodně jeden z těch nejpozoruhodnějších. Architektura celé budovy je drsná jako okolní hory, ale zároveň útulná tam, kde má být. Pokoje jsou umístěny v krajních křídlech hotelu. Jejich okna hledí na jih ke golfovému hřišti. Ač některé postrádají balkón, ze všech je neuvěřitelný pohled na okolní hory. Apartmány mají navíc prosklené stěny s výhledem na Lysou horu a Ondřejník. Hotel leží na jednom z nejlepších českých golfových hřišť, byl by hřích nechat doma hole. Pokud jste golf nikdy předtím nezkoušeli, rádi vám zde vybavení zapůjčí. Kromě golfu můžete krásy místní krajiny objevovat z cyklistického sedla a třeba i z terénní koloběžky. Místní vymazlené SPA budete zbožňovat. Čeká na vás venkovní i vnitřní relaxační bazén s hydromasáží a velký výběr procedur.


Manta Log Cabin

Tady si užijete nejen golfu, ale i krásné přírody jižních Čech, vyjížďky na kolech a třeba i výlety za hrady a zámky. V dojezdu 20-30 min najdou milovníci golfu tři hřiště: Hlubokou, Písek-Kestřany a Bechyně. Za necelou půlhodinu se dostanete na tři krásné zámky: Orlík, Hlubokou a Zvíkov. A pokud jste si vždy chtěli vyzkoušet bydlení ve srubu, splníte si i tohle přání. Manta Cabin neustále voní dřevem a poskytne vám skvělé zázemí pro nerušenou dovolenou. Kapacitně pojme dvě rodiny s dětmi nebo partu přátel. V patře jsou tři ložnice a v přízemí rozkládací gauč. Na prostorné terase můžete grilovat a pozorovat západy slunce nad pastvinou. Často tu zahlédnete koně. Místní lesy jsou plné hub, tak si nezapomeňte doma košíky! 


Penzion Roubenka

Tady si užijete nejen golf, ale hlavně příjemný nostalgický pocit. Roubenka totiž vypadá jako z Ladových obrázků a vy v ní budete vzpomínat na dětství strávené na chalupě s prarodiči. Ostatně, doporučujeme vzít sem celou rodinu. Děti to tu budou zbožňovat, je tu pro ně nachystaný celý pokoj se spoustou hraček. V prostorné hlavní ložnici v přízemí pohodlně přenocuje celá rodina. V zatepleném podkroví jsou ještě dvě menší ložnice. Barva, vzor i materiál textilií se skvěle doplňují se zbytkem chalupy a dotváří absolutně pohádkový dojem. Můžete tu holdovat golfu, vyrazit si na projížďku na koních, kole či koloběžkách. Majitelé vám poradí i s dalšími tipy.


Chaloupka, která existuje V horách

Chaloupka, která existuje v horách patří do rodiny tří chaloupek, které patří jednomu majiteli. Najdete ji také v Čeladné, to znamená, že to budete mít opravdu co by kamenem dohodil, k nejlepším golfovým hřištím v republice. V téhle chaloupce budete mít naprosté soukromí, protože je ukryta na samotě v lesích. Zázemí v ní najde 6 nocležníků, takže klidně udělejte pánskou golfovou jízdu nebo vyrazte na letní prázdniny v rodinou. Jen pro vás tady bude luxusní terasa s vířivkou a letním kinem. Nečekejte žádnou starou chalupu, ale moderní design, přírodní materiály a co nás hodně baví, je mechová stěna ve spojení s krbem.


Hotel Petrus 

Hotel, který dělá nenápadný první dojem, ale uvnitř vás neustále překvapuje. Leží přímo pod kopcem vyhlášeného lyžařského střediska Kronplatz v Itálii. Hned na úvod bychom chtěli říct, že místní wellness patří k těm nejlepším, které jsme měli možnost při objevování amazing places vyzkoušet. Golfový areál Pustertal najdete necelý kilometr od hotelu. Majitel hotelu je dokonce jeho zakládající člen. Čeká tu na vás devítijamkové hřiště. A když zrovna nebudete na golfu, můžete si půjčit trekové hole a vyrazit vstříc místním kopcům. Odpočinek ve wellnessu pak jistě uvítáte. Výhled z venkovního bazénu na zelené kopečky a hory je tu prostě nepřekonatelný. 



 

Podobné články