Jeďte sem, pokud vás baví horská turistika a chcete odpočívat aktivně

23. dubna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Patříte mezi lidi, kteří umí odpočívat pouze aktivně? Chceme s vámi sdílet poklady, které jsme objevili v hustých lesích a na horách. Budou to vaše jedinečné základny pro dobývání vrcholů pěšky nebo na kole. Podívejte se na 8 míst v Čechách a 2 skryté perly v Tyrolsku. Zabalte sportovní výbavu a vydejte se do přírody v příjemných jarních teplotách. 



Javor 04

Už se nemůžete dočkat, až zabalíte batoh, pohorky, dobrou náladu a vyrazíte konečně do lesa? Pokud máte rádi Šumavu, stejně jako my, pak zaměřte svou pozornost na nový moderní apartmánový dům Javor 04. Stojí přímo v centru Železné Rudy, takže budete mít skvělý výchozí bod ke všem krásným turistickým stezkám i k Čertovu a Černému jezeru. Každé ze dvou ložnic apartmánu dominuje postel Javorina. V Zelené ložnici se můžete zašít a pracovat v útulném koutku se stolem. Šedá ložnice má zase navíc malou šatnu, tak se nebojte toho sbalit víc. Brzy přibyde v apartmánovém domě i wellness, a tak bude moci po náročném dni relaxovat.


Spaní na Medu

Jste duší tak trochu trampové a baví vás kempování? Glamping si užijete i s polovičkou, která stanům úplně neholduje. Spaní na Medu je jedinečným konceptem ubytování a včelí terapie v jednom. Na Medu je jedno z mála glampingových míst, které funguje celoročně bez jakýchkoliv kompromisů na pohodlí. Najdete tu i vybavení, které byste uprostřed horské divočiny rozhodně nečekali. Teplou sprchu, královsky velkou postel, nadýchané péřové duchny, Nespresso kávovar i gril. A to nejlepší je tady živá včelí televize. Když vám bude chladno, můžete si zapnout topení. Až načerpáte dostatek energie, nazujte pohorky a vydejte se na túru po Orlických horách. Medová chaloupka stojí na samotě, ve výšce 730 m. n. m., připravte se na nezapomenutelné východy i západy slunce. 


Skog Harrachov

Vyrážíte na dovolenou s dětmi a chcete se i s nimi vydat na nenáročnou turistiku? Doporučujeme zkusit jarní Harrachov. Před sezónou v lesích nepotkáte tolik lidí a vyberete si trasu, která bude vašemu tempu vyhovovat. Skog Harrachov najdete 10 minut pěšky lesem od Mumlavských vodopádů a zároveň v docházkové vzdálenosti do města. Vše se tady nese v příjemném skandinávském hygge stylu. Vejde se vás sem 5. V samostatné ložnici se vyspí rodiče a děti si pro sebe zaberou loftové podkroví. A kdybyste chtěli kromě turistiky dělat i něco jiného, můžete se na čas přesunou do wellness v sousední budově a třeba se vydat na prohlídku od Hornického muzea, které je jen 150 m od ubytování. 


Chata Hradečanka

Chata je součástí boutique hotelu v Horní Malé Úpě. Malebná krkonošská vesnice se stane vaší základnou pro výstup na Sněžku a procházky v hlubokých lesích. V nabídce Hradečanky jsou elegantně zařízené pokoje ve stylu alpských chaletů. Moderní horský design, masivní dřevo v kombinaci se světlými tóny, kvalitní nábytek, kožešinové přehozy, a v jednom z podkrovních apartmánů je dokonce i krb. Pokud sem vyrazíte v páru, užijete si pořádnou romantiku. Po celodenním výšlapu se běžte prohřát a protáhnout svaly do místní sauny. Údajně nejlepší pizzu v Krkonoších budete mít přímo pod střechou, tak si nechte na výletě pořádně vyhládnout. 


Hotel Olympie

Chcete vyrazit s celou partou do hor? Jeďte do Špindlu. Ubytujete se v jednom z 37 pokojů Hotelu Olympie, který disponuje moderními interiéry a panoramatickým wellness s bazénem, vířivkou a několika druhy saun. Místní restaurace se řadí mezi ty nejlepší ve Špindlu a vy budete mít možnost pochutnat si na jejich specialitách i na jedné z venkovních teras, přičemž budete mít údolí Svatého Petra jako na dlani. Místní příroda přímo vybízí k výšlapům. V hotelu vám zajistí vše - od půjčení kol až po různé indoorové a outdoorové aktivity. Lanové centrum, bobové dráhy nebo horolezení čeká jenom na vás. Hotel je vedený rodinnou firmou a díky přátelské atmosféře se zde budete cítit jako doma.


Chalupa Sklářská

Přijměte naše pozvání do tradiční chalupy v srdci Jizerských hor, která byla vybudována roku 1876 a po více jak 100 let ji obývala rodina sklářů. V roce 2020 prošla kompletní rekonstrukcí, za použití původních materiálů, kdy byl kladen důraz na každý detail. Bude vám tu dobře s dětmi, ale i ve větší partě kamarádů. Kapacitně chalupa pojme 13 osob. Během procházek horskou přírodou můžete navštívit čtyři rozhledny v okolí a kochat se výhledy na Jizerské hory a Krkonoše. Před chalupou jemně hučí horská říčka Bílá Desná, kde se můžete na jaře otužovat. Desná a její okolí je ideálním místem jak pro pěší turistiku, tak pro horskou cyklistiku. Televizi tady nehledejte. Není tu záměrně, abyste se věnovali jen sobě navzájem. 


Na Krásné

Úplná samota a parta přátel, tvořící společné zážitky. Idylka, která se odehrává v Beskydech, v naprostém soukromí mezi lesy a uvnitř dvou kouzelných chaloupek. Místo, do kterého se zamilujete a které vám na pár dní bude dělat domov. Chalupy zde stojí od roku 1863 a majitelka Eliška s manželem pracovali tři roky na jejich rekonstrukci, za cílem navrátit usedlosti jeho původní podobu. Čekají na vás dvě plně vybavené chalupy, jedna pro 5, druhá pro 9 osob. Nehledejte tu televizi ani wifi. Hlavní myšlenkou majitelů je, že méně je častokrát více a že společný čas je to nejcennější, co máme. V jabloňovém sadu si můžete každý den udělat společný piknik na dece a plánovat si program dalšího dne. Chalupy jsou ideálním výchozím bodem na túry a výlety po okolních beskydských kopcích.


Endemit Boutique Hotel & Spa

Za sportem a aktivní dovolenou můžete vyrazit také do Horní Bečvy, kde nad přehradou stojí moderní boutique hotel, s jedinečnými výhledy do údolí. O krásách Beskyd vás asi nemusíme dlouze přesvědčovat. Pokud jste tyto hory ve východním cípu naší země ještě neměli tu čest navštívit, změňte to letos na jaře! V pokojích i apartmánech vás obklopí moderní prvky a teplé tóny textilií a dřeva. Po celodenním výletění oceníte pohodlí v postelích King Koil. Chcete-li tu zažít opravdový luxus, vyberte si mezonetové apartmá ENDEMIT nebo BESKYDY. Zdobí je dvě koupelny, privátní sauna a prostorná obývací část s jídelnou. Energii dobijete v krásném wellness, kde o sebe můžete nechat pečovat pomocí nejrůznějších procedur


Hotel Simpaty

A co takhle delší dovolená v Itálii? Máme pro vás na seznamu pár míst, která vám putování po horách ještě více zpříjemní. Hotel Simpaty leží ve středu městečka Toblach, italsky Dobbiaco. Skrytý poklad Jižního Tyrolska je ideálním výchozím bodem pro objevování místních přírodních krás. Na své si tu přijdou zdatní cyklisté, ale i trekaři, kteří se nezaleknou vysokých vrcholů. V rodinném hotelu Simpaty najdete 10 prostorných a útulně zařízených pokojů. V chladnějších dnech se zahřejete u rozpáleného krbu nebo ve finské sauně a večer si můžete sednou na koktejl do hotelové restaurace. Pro gurmánské zážitky vyrazte do zdejších pekáren a sýráren. Je to zážitek! O hotel se stará sympatický majitel Luca se svými dcerami, které pravděpodobně během svého pobytu potkáte. Miluje hory, po kterých se toulá se svými pejsky - zeptejte se ho na tipy na výlet, určitě vám rád poradí.


Liondes Chalets

Další na našem italském seznamu kouzelných míst je Liondes, v malebném městečku San Vigilio di Marebbe. Prožijete tu nádhernou dovolenou jak ve dvou, tak s celou rodinou. Pod názvem Liondes Chalets se skrývá pět moderních chat a jeden apartmán - všechny jako stvořené pro odpočinek v srdci Jižního Tyrolska. Během pobytu vás bude obklopovat stylový nábytek, designové vybavení a všudypřítomná vůně dřeva. Apartmán a tři chalety jsou až pro sedm hostů, jeden pro osm a jeden dokonce pro deset. Doporučujeme vzít s sebou, nebo zapůjčit horská elektrokola. Celý den pak můžete brázdit dechberoucí tyrolskou krajinu. Až se vrátíte z výletu, naordinujte si trochu klidu v místním wellnessSauna a vířivka určitě přijdou unaveným končetinám vhod. 



 

Podobné články