Vyhlásili jsme Nejkouzelnější místa roku 2022

21. November 2022
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Je už tradicí, že koncem každého roku u nás v Amazing Places vyhlašujeme vítěze těch nejkouzelnějších míst, z nichž jedno se stává Absolutním vítězem. Letos toto ocenění získalo Chateau Mcely. Při této příležitosti vznikl i rozhovor s Vlastimilem Plchem, zakládajícím výkonným ředitelem Chateau Mcely, který byl publikován v naší ročence a který si můžete přečíst zde. Celkem se vyhlašovali vítězové v 18 kategoriích, z nichž čtyři byly speciální. A ty si teď představíme o něco podrobněji.

 

Absolutní vítěz Amazing Places 2022: Chateau Mcely  

Uvolněte se ve voňavých lázních, usínejte v těch nejlepších pokojích, vstupte do gastro nebe v restauraci Piano Nobile a nechte se hýčkat velmi přátelským personálem. Za tímto potěšením se do Chateau Mcely vrací hosté pravidelně. Styl a servis jedinečného zámku je známý po celé zemi.  Každý ze mcelských pokojů má vlastní styl i jméno. První patro je přehlídkou světadílů, ve druhém najdete pokoje pojmenované po jednotlivých měsících. Všechny mají krásný výhled do okolní přírody anglického parku a Svatojiřského lesa. V zámeckých lázní nás zaujala maková hypnóza, zřejmě jediná svého druhu na světě, která zanechá hladkou pleť a navodí hluboký spánek. Za bezchybnými službami stojí stejně perfektní personál, jež vám dá pocit, že jste nejdůležitějšími hosty. Zámeček obklopuje velký anglický park s dostatkem místa i pro malé sportovní turnaje. Okolní les přímo vyzývá k procházkám, běhání, projížďkám na kole nebo houbaření.

 

Design & Architektura 2022: Ambassador Wine Club ReBorn

Jsou místa, která vás okouzlí na první pohled a na která se rádi vracíte. A pak jsou místa, která si zamilujete natolik, že z nich už nikdy nechcete odjet. A přesně to je ReBorn. Místo, kde s každým novým ránem obdivujete vůli majitelů dát do něčeho celé své srdce. Tady se potkává cit pro design a kouzlo detailu s uměním se prvotřídně postarat o hosty. Tím vším aspiruje ReBorn na jedno z nejkrásnějších míst v Česku. Areál je hostům otevřený vždy od pondělí do čtvrtka a svou kapacitou 10 až 12 hostů bude nejvíce vyhovovat malým firemním setkáním nebo rodinným oslavám. Dorazit můžete třeba i ve dvou, ale o ceně se zde nesmlouvá, její minimální výše je daná. V šesti apartmánech bude mít každý z hostů dostatek osobního prostoru, ten společný si pak můžete užívat ve Stodole nebo na jedné ze dvou teras. Všude tu budete obklopeni zelení. Po probuzení se bosky projděte v bývalém zámeckém parku, zaběhněte si do sadu anebo se vykoupejte v rybníce. Jenom těch tu mají dvanáct. Cestou se pozdravíte s ovečkami, na pastvách uvidíte krávy a na rybnících labutě. Servis tu je prvotřídní a splní vám vše, co bude v jejich silách. Vy si tak naplno užijete pár dnů v ráji, odkud se vrátíte jako znovuzrození. A přesně o tom ReBorn je.

 

Svatební místo 2022: Statek Oblík

Hluboký nádech a výdech. Statek Oblík je oázou klidu uprostřed překrásné krajiny na samém úpatí stejnojmenné hory, jen hodinku a půl vzdálený od Prahy. Co takhle lelkovat u bazénu se sklenkou prosecca, načerpat sílu v okolních lesích nebo si užít chuť čerstvých domácích sýrů z místní sýrárny? Na statku na vás bude čekat sedm dvou až čtyřlůžkových apartmánů s výhledem na překrásnou přírodu Českého středohoří. Každý apartmán v sobě snoubí moderní a funkční design s prvky tradiční historické farmy z poloviny 17. století. V útulných pokojích najdete vše od vybavené kuchyně, přes prostornou obývací část s přírodními materiály, až po balkon, kde si můžete užívat ranní kávu i večerní sklenku. Ráno si skočte do posilovny, půjčte si kolo na celodenní projížďku nebo jen odpočívejte s oblíbenou knížkou u bazénu.

 

Nejkrásnější prázdninový resort v Česku: Hotel Královka

Stačí pouze vyjít na jeden z kopců Jizerských hor a objevíte tenhle poklad. Okouzlí vás 3 dominantní budovy s obklady ze starého kartáčovaného dřeva a husté lesy všude kolem. Už při příjezdu vám budou děti chtít vyskočit z auta, protože obrovské dětské hřiště si zamilují na první pohled. A jsme si jistí, že vy si Královku zamilujete také. Klid, příroda, odpočinek a skvělý servis. To je jenom malá ochutnávka toho, co zde zažijete. Spát budete v útulných a moderně zařízených pokojích nebo apartmánech, jejichž hlavním prvkem je dřevo. Některé z pokojů nabízej kouzelné pohledy do hlubokých lesů a pocit, že ta krása je na dosah ruky. Privátní venkovní vířivka či terasa? Své ubytování si tady najdou i ti nejnáročnější. Ve všech apartmánech si také uvaříte, avšak nuceni určitě nebudete. S menu šéfkuchaře Patrika Bečváře nešlápnete vedle. Propojení Česka, Itálie nebo Asie. Výzev se tady nebojí a v každém ročním období si pochutnáte na moderním sezónnim menu. Rozpálený gril venkovní terasy se v létě pořádně nezastaví. A ta vůně! Výhledy na panenské jizerskohorské lesy a do údolí si nejvíc užijete z kamenné rozhledny či z wellness na střeše hlavní budovy. Jenom se tak zadívat na hvězdy z venkovní jacuzzi, nebo prohřát se v některé ze saun. Za nás je to skvělé zakončení dne stráveném na kole či ve stopě.

 

Nejkrásnější prázdninový resort na Slovensku: Salamandra resort & hotel

Hluboko v srdci Štiavnických vrchů daleko od velkoměsta najdete hotel Salamandra, jako stvořený pro rodiny s dětmi, i dokonalý odpočinek ve dvou. Baví vás objevovat a zažívat něco nového? Pak je pro vás toto kouzelné místo tím pravým útočištěm. Standardních dvoulůžkové nebo rodinné pokoje pro čtyři až šest osob s oddělenými ložnicemi jsou útulnou variantou. Ale pokud byste uvítali více prostoru, zvolte apartmány taktéž pro šest hostů. Všechny jsou vybaveny kuchyňskou linkou a prostorným obývákem s posezením a vybavenou koupelnou, která je také součástí všech pokojů. Vaše chuťové buňky si tu též přijdou na své. V místní restauraci vaří především slovenské klasiky obohacené o sezónní suroviny z lokálních farem, bylinky z vlastní zahrádky a domácí med. Vezměte kola a vyrazte na projížďku, ulovte si rybu v jezírku, sbírejte houby nebo se nechte rozmazlovat v novém wellness centru. Salamandra je a vždy bude synonymem pro perfektní pobyt plný odpočinku a zážitků.

 

VÍTĚZOVÉ V DALŠÍCH KATEGORIÍCH JSOU:

Kouzelná novinka

V Bezovém údolí

Silverstone Living

Chata Hejlovka

Apartmány

BOMMA Atelier

Lichtenštejnská stodola

Domeček Krumlov

Trio Tatry Starý Smokovec - SK

All Suite Ötztal - RAK

Boutique Hotely

Chata Hradečanka

Vila Čapek

Kovárna Frýdštejn

Baske Villa - SK

Goldstück Saalbach - RAK

Hotely

Wellness Hotel Volarik

Theatre Hotel

PECR

Art Hotel Palace Pezinok - SK

Das Edelweiss - RAK

Chalupy

Chata Libeč

Chalupa Tříč

Na Škole

Nebo nad Štiavnicou - SK

Roubenky

Cimra Bude

Roubenka Štěpánka

Roubenka U babi

Stará Izba - SK

Chalet Brandleit - RAK

Glamping

Hidden Retreat

Útulnoff

Písník

Stromdom Dva Duby - SK

Baumkronenweg - RAK

Malé penziony

Apartmány Kocourek

Bohemian Cottage

U Květů

Penziony

Na Kmíně

Zikmundov

Statek Salajna

Sad nad Klingerom - SK

Holzleb'n rodinná vesnička - RAK 

Upper Class

Grandhotel Pupp

Augustiniánský dům

Aria hotel

Grand Hotel Kempinski High Tatras - SK

Golden Hill Country Chalets & Suites - RAK

Spa & Wellness

Panorama Golf resort

Aparthotel Svatý Vavřinec

Villa Regenhart

Itálie

My Arbor

Milla Montis

Hotel Petrus

Similar articles