AMAZING PLACES SLAVÍ PĚT LET

17. October 2019
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Chci vidět něco, co přede mnou nikdo neviděl! Víš co… žádný vylepšený airbnb nebo nějaká webovka, která ti jakýmsi algoritmem vygeneruje, že máš jet na Bali. Chci, aby mi někdo dal fakt osobní tip.

Hele a tobě je to jako jedno kam pojedeme? 

Vlastně jo.

Jakože ti na tom nezáleží?

Jakože mi na tom záleží! Ale vím, že i když to tam naklikáme naslepo, bude to super. Protože je úplně jedno co tam přesně bude, ale vždycky to bude zážitek!

Tak to se mi líbí. AMAZING BABY!

Chápeš, že už jsme spolu pět let? To musíme pořádně oslavit. Tak pětkrát na zdraví. 

CINK CINK CINK CINK CINK“ 

 

Ano, jsme tu s vámi a hlavně pro vás už neuvěřitelných PĚT let! V říjnu roku 2014 vznikl projekt, který v Česku a od letoška nově i na Slovensku neměl obdoby a vlastně skromnost stranou, nemá ani v současnosti. Za těch pět let se toho událo hodně. Něco dobrého, trocha i toho špatného, ale vše nás posunulo dál a víte, jak se to říká… vše špatné je pro něco dobré. A o tom, že je to dobré, svědčí i to, že jste tu s námi vy, naši fanoušci a s nadšením a veškerou vervou objíždíte naši krásnou zemi podle doporučení Amazing Places. 

Zapřemýšleli jsme v kanceláři, co se u nás stalo za dobu naší existence. Udělali jsme si interní průzkum a vznikla z toho taková menší statistika. A jaká jsou nejzásadnější čísla, která jsme za těch posledních (prvních) pět let nasbírali?

 

POČET LIDÍ PŘED PĚTI LETY: 1 

Před pěti lety vystoupil zakladatel projektu Petr Kotík ze tmy a založil Amazing Places. Pokud jste nečetli náš článek Nejkouzelnější místa 2019, tak Petrovy úmysly byly prosté. Popravdě neměl kam jezdit na dovolenou s rodinou. Portálů nabízejících ubytování tu byla celá spousta, ale žádný z nich mu nepřipadal důvěryhodný. Po zkušenostech, kdy se již několikrát spálil a nechal se nalákat upravenými fotkami hotelů zkrátka toužil podívat se do vyhledávače na jednu stránku, kde najde jen to nejlepší z nejlepšího. A tak jedno takové vytvořil. Na všechna místa začal sám jezdit, ale časem už na to nestačil, tak jsme se museli přidat my. My ostatní…

 

POČET LIDÍ DNES: 9 + 5 

V kanceláři nás momentálně sedí devět, občas přibudou jeden až dva psi. Většinou se tedy všichni nesejdeme, to musí být už velká slavnost, aby byla kancelář v plném počtu. Upřímně, ono je to občas lepší. Dalších pět lidí je stálých externích pracovníků, ale samozřejmě za projektem stojí ještě spousta dalších lidí. Třeba takoví influenceři tvoří samostatnou velkou bublinu, bez jejichž pomoci bychom se neobešli.

 

POČET STĚHOVÁNÍ: 2

Naštěstí jsme se prozatím stěhovali pouze dvakrát. Začínali jsme v hotelu Casa Marcello na Starém Městě v jedné místnosti. Lidé přibývali, práce jakbysmet, tak jsme se museli porozhlédnout po něčem větším. Ještě než jsme se zamilovali do karlínské Kotelny, kde sídlíme teď a jsme rozhodnuti, že nás odsud dostanou jedině buldozerem, úřadovali jsme asi deset dní v Holešovicích na Port X. Poznámka: zjistěte si dřív než se tam nastěhujete, jestli nemá někdo v kanceláři mořskou nemoc. Předejdete tak spoustě problémů.

 

POČET ZÁSNUB: (ZATÍM) 1

Naše kolegyně Hana se konečně letos po necelých osmi letech vztahu dočkala toho vysněného obrovského diamantu, který ji od léta září na její hubené ručce. Už bylo taky na čase! Jsou to (zatím) první zásnuby u nás v kanceláří, styďte se, chlapi! Každopádně už se všichni těšíme na tu pořádnou party příští rok, kdy Hanka vleze do chomoutu. Ale otázka je teď jasná. Kdo bude další? Co třeba naše Holka z onlinu?

 

POČET SVATEB: 1

Amazing svatbu měla zatím jen jedna z nás, a to naše bývalá kolegyně Jana. Svůj velký den už má sice nějaký ten rok za sebou, ale kde jinde se mohla vdávat, než na jednom z našich amazing míst, v penzionu V Polích nedaleko Prahy. Mimochodem sepsali jsme pro vás první díl svatebních tipů. Už jste se jimi nechali inspirovat? 

 

POČET NAROZENÝCH DĚTÍ: 3,5

Nemáme mezi sebou sice moc rodiček, ale pár dětí se už holkám z Amazing Places narodilo. První mimčo u nás na svět přivedla právě Jana, protože děti se rodí jak jinak, než po svatbě! Přírůstky do rodiny také přivítali naše bývalé kolegyně Duong a Helča Kreuzová. A co znamená ta půlka? Protože to další, druhé, je zatím na cestě. Za nedlouho tu u nás bude v kanceláři pobíhat (i když nejdříve vlastně batolit se) další posila týmu v podobě malého influencera od naší milované Kačí z MyCooking Diary. Všichni jsme v očekávání a držíme Kačce palce, ať porod proběhne hladce. Je skoro stoprocentně jasné, že při pohledu na nově příchozí miminko nejedné z nás v kanceláři začnou tikat biologické hodiny. Tak se třeba můžeme těšit další půlky v blízké budoucnosti.

 

POČET SANITEK: 2

Ano, čtete správně. Počet sanitek. Už tu pro některé z nás také přijeli se zapnutou houkačkou. A ne, nebylo to kvůli tomu, že bychom se tu vzájemně bili kvůli nesplněným deadlinům, ani kvůli tomu, že nám Honza snědl pracně nachystanou svačinu z domova, protože ano, chápeme, že musí jíst za dva, když je tak vysoký, proč ale jí i za tři? 

První sanitka přijela pro kolegyni Týnu. Sice naše práce vypadá jako dream job, že si stále někde cestujeme a občas vám o tom dáme vědět, ale zákulisí je trochu o něčem jiném. I Týnka se „jednou“ přepracovala, tak skončila na Bulovce na kapačkách. Naštěstí se rychle oklepala a už nám opět pravidelně předvádí své okouzlující tanečky v kanceláři. A druhý případ? Ten mají na svědomí deseticentimetrové podpatky Hanky a naše neoblíbené schody vedoucí do kanceláře. Vypadalo to děsivě, ale skončilo to „jen“ zašitým kolenem a pořádnou jizvou, která jí stále připomíná, že tenisky jsou pohodlnější a na požárním schodišti především jistější obuv než lodičky.

 

POČET SNĚDENÉ ČOKOLÁDY NA NERVY: ???

No takhle… snažili jsme se to nějak sesumírovat a spočítat. Došli jsme ale ke strašnému, až alarmujícímu číslu. Upřímně doufáme, že to teď žádní výživoví poradci nečtou. Tak jsme se shodli na tom, že si raději počet necháme pro sebe a budeme se tvářit, že všichni jíme eko, bio, vege stravu a chodíme pětkrát týdně do fitka. I když to samozřejmě taky občas zajdeme. Většinou se tam všichni extrémně namotivovaní sejdeme 2. ledna (1. ledna samozřejmě dospáváme silvestrovský mejdan) a po týdnu se potkáváme před cukrárnou s plnou pusou šlehačky a vzájemně předstíráme, že jsme se tam všichni nepotkali se stejným účelem.

 

POČET VYPITÝCH KAFÍ ZA DEN: 5

Pět kafí není na celou kancelář, to bychom asi v tomto nastaveném rytmu moc dlouho nevydrželi. Shodli jsme se, že pět šálků kávy je takový náš denní průměr na osobu. Ráno je potřeba nastartovat den, jedno rychlé espresso před obědem, našlehané cappuccino po obědě na slehnutí (a k tomu ta čokoláda) a odpoledne je třeba doplnit hladinu kofeinu v krvi, abychom kolem čtvrté hodiny nezačali usínat. 

 

Samozřejmě že se toho za těch pět let událo mnohem a mnohem víc, ale sepsat to všechno by snad bylo i na knihu. I když kdo ví? Třeba na to taky někdy přijde. Děkujeme že tu jste s námi a my díky práci můžeme sbírat další materiál, třeba do příští statistiky. 

A pokud se vám líbil úvodní text, pusťte si v originále celou audio verzi, kterou jsme pro vás připravili společně s Adamem Vodičkou z Anybody hotelu a jeho týmem. Speciální dík patří mimo Adama Lidem z baru, a to jmenovitě Honzovi Vlachynskému, scénáristovi Honzovi Smutnému, hercům Báře Goldmannové a Jirkovi Miroslavu Valůškovi. DÍKY!

AMAZING BABY!

Similar articles