Amazing road-show na kolech

31. August 2023
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Díky spolupráci se Specialized jsme během road-show vyzkoušeli jejich perfektní elektrická kola a v rámci našeho putování navštívili Nové Město na Moravě, vydali se do Rychlebských hor a celou road-show zakončili v Beskydech.

 

Naší první zastávkou byla Vila NMNM v Nové Městě na Moravě, které je skutečně rájem pro cyklisty. Všude v okolí na vás čeká nádherná krajina, vybízející k projížďce přírodou. Rozmanité scenérie jako kopcovité lesy, údolí, a jezera nás lákaly tak, že jsme vyrazili na cyklistický výlet hned po příjezdu. Majitelé nám doporučili nenáročnou stezku z vesnice Blatiny, kterou jsme si na elektrokole hodně užili. Mohli jsme otestovat programy pohonu kola a najít si ten, který nám nejvíc vyhovoval. Po výletě jsme si dali na doporučení zastávku v místní kavárně a byla opravdu skvělá! Všechny podniky, co stojí za návštěvu, vám doporučí přímo ve vile NMNM. Najdete je u nich znázorněné na praktické mapce, takže vás ani nečeká žádné bloudění. Když jsme neseděli na kolech, tak jsme trávili čas hlavně odpočinkem. Natrhali jsme si bylinky ze zahrádky a udělali si z nich čaj, četli si na zahradě a užívali si klid tohoto místa.

 

Druhou zastávkou byl Fajn TAJM v Rychlebských horách, které jsou také proslaveny svými stezkami pro cyklistiky. Ty jsou oblíbeným cílem nejen pro české, ale i zahraniční cyklisty. Jirka, majitel penzionu, nás na cyklistickém výletě doprovázel a ukázal nám okolí. Tady nám elektrická kola hodně pomohla a předvedla svůj výkon při jízdě do kopců. Při režimu Turbo kolo do prudkého kopce doslova fičelo. Nakonec nám ale nejvíce vyhovovaly režimy Eco a Trail, hlavně při jízdě po stezkách. Co se týče nabíjení kol, překvapilo nás, jak bylo jednoduché. Baterku z kola jsme mohli jednoduše vyjmout a nabít přímo na našem pokoji, stačilo ji pouze připojit do elektrické zásuvky a nechat nabíjet. Tahle možnost nabíjení byla praktická, nemuseli jsme hledat zvláštní nabíječky nebo zásuvky. I když jsme na kolech byli delší dobu, nemuseli jsme je často nabíjet. Baterie se vybíjela velmi pomalu, a my tak mohli bez obav zdolávat dlouhé trasy.

 

Úplně poslední zastávkou naší road-show byl Grandhotel Tatra v Beskydech s luxusním wellness. Elektrická kola nám opět pomohla překonávat místní horské terény a hned po túře jsme nejvíc času trávili v bazénu. Vyzkoušeli jsme sauny a zašli si na masáž. Byl to zasloužený relax!

Jsme rádi, že jsme měli jsme možnost vyzkoušet elektro kola od Specialized, jejich výkon a užít si jízdu po různých terénech. Kola byla vítanými parťáky při zdolávání kopců a jízdě po cyklistických stezkách. Shodli jsme se, že poznávání nových míst je s takovým kolem hodně zábavnější, více jsme si výlety užívali a mohli si vychutnat krásy krajiny.

Autor: Julie Havlická / Foto: Ondřej Šustík

Similar articles