10 míst, která vás ohromí dechberoucími výhledy

5. May 2021
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Krásný interiér je to, co dělá každé ubytování výjimečným, ale neméně důležitý je pohled z okna. Jaká místa v Česku, Rakousku a na Slovensku mají nejkrásnější výhledy do okolí, díky kterým budete na svůj pobyt ještě dlouho vzpomínat? Pojďme je společně prozkoumat, garantujeme vám, že se od nich nebudete moct odtrhnout.

 

Šumava jako na dlani

Pokud jste milovníci Šumavy a nedáte dopustit na tamní krajinu, měli byste si na list míst, které nesmíte minout, přidat Stodolu 9 - domácí atmosféra, avšak výhled nadpozemský. Chalupa, kam se pohodlně vejde až 16 osob, láká na známé prostředí, které je vítáno u každého dobrého hostitele. Kuchyně s pecí a velkým jídelním stolem je jen začátek, opravdový zážitek začne ve chvíli, kdy vstoupíte na terasu a z plných plic se nadechnete čerstvého vzduchu. Zavřete oči a představte si šumavské zalesněné krajiny. Co takhle s tímto výhledem strávit každé ráno?

 

Spaní nad propastí

Dokážete si představit pobyt na hřebenech hor těsně na okraji skalního výběžku s Dolomity na obzoru? Že ne? Potom vám rakouské ubytování Dolomitenhütte jednoduše vyrazí dech. Útulná chata, kterou vlastní majitelé ze Slovenska, se nachází 1 616 metrů nad mořem. Těm z vás, kteří máte strach z výšek, se teď dost možná zatočila hlava, ale věřte nám, že ten božský výhled stojí za to. Pokoje jsou umístěny nad 50 metrů hlubokou propastí a výhled z okna tak nabízí panoramata, která jakoby vypadla z reklamy na pozemský ráj.

 

Výhled z muřích nožek

Jedna z nejvyhledávanějších stavbiček ve východním Tyrolsku je zaručeně Ufogel. Stojí na dřevěných nožkách a shlíží do krásného údolí tvořeného majestátními horami. Moderní interiér z modřínového dřeva tvoří prostor pro pět hostů a až se jednou probudíte na posteli s tímto pohádkovým výhledem, už se nebudete chtít probouzet jinde. Projekt spadá do kategorie glampingu, což je, řečeno ve zkratce, kempování v luxusním stylu. A Ufogel by mu mohl bezpochyby kralovat.

 

Nejkrásnější výhled na Slovensku

Toužili jste se někdy dotknout oblohy? Tady budete mít pocit, že to možné je. Příznačný název Noc na Lomnickom štítě mluví naprosto za vše. Čeká na vás nekonečné množství úžasných výhledů na každý kousek slovenských velehor, absolutní ticho a magická atmosféra v nejvýše položeném pokoji ve střední Evropě. A s dalekohledem na pokoji můžete ve výšce 2 634 metrů nad mořem směle konkurovat novověkým hvězdářům.

 

Noc na pražské vlně

Když jsme byli malí, mnoho z nás snilo o tom, jaké by to bylo být pirátem. Žít život na vlnách a budit se s východem slunce na obzoru a třpytem vodní hladiny. Pirátskou loď pro vás sice nemáme, ale za to nabízíme vodní ubytování ve velkém stylu. VIPLiving Houseboat kotví pouhých 12 metrů od pražského Vyšehradu, a co víc, výhled na obzor je lemovaný panoramatem staré Prahy. Ubytují se zde až čtyři hosté a mezitím, co si přes den můžete vyprávět dlouhé historky s chodidly pod vodní hladinou a sklenkou vína v ruce, večer můžete využít služeb profesionálního kapitána a vydat se objevovat Prahu z nové perspektivy. Řeka vám totiž nabídne úplně jiné výhledy, než na které jste byli doposud zvyklí.

 

Přímo pod hvězdami

Vysokohorské výhledy na Slovensku jako kdyby nikdy nekončily. Ve výšce 2 004 metrů nad mořem na vrcholu Chopok si můžete žít v luxusu zenového klidu a ještě luxusnějších prostorách Hotelu Rotunda. Snídejte v panoramatické restauraci, spěte v nadýchaných peřinách, relaxujte pod slunečními paprsky nebo jen tak buďte. V těchto zapomenutých výšinách je to totiž až nebesky snadné. Ubytování se nachází v těsné blízkosti těch nejlepších sjezdovek, ale je možné, že se vám dolů vůbec chtít nebude. Život v oblacích je silně návyková záležitost a panorama Vysokých Tater vám zůstane v hlavě ještě dlouho poté.

 

Jizerky ve velkém měřítku

Pokud máte rádi starou českou klasiku a chybí vám trošku toho chalupaření a tuzemské krajiny, pak je pro vás Jizerská vyhlídka to pravé. Ve svahu v malebné obci Lázně Libverda najdete krajinu zalitou sluncem a především božský klid. Ať už jste cyklisté, milovníci adrenalinu, výletníci nebo se chcete jen tak povalovat pod slunečními paprsky, pět dvoulůžkových pokojů čeká třeba právě na vás. Vypněte, kochejte se výhledem, nasajte vůni čerstvě posečené trávy, zaposlouchejte se do zpěvu ptáků a zhluboka se nadechněte. Také cítíte, jak se vám najednou dobíjí baterky?

 

Nezapomenutelná klasika

Pokud chcete vyzkoušet naprostou klasiku a zároveň ojedinělý zážitek, zarezervujte si noc ve velkém apartmá nebo jednom z dvanácti pokojů Hotelu Ještěd. Jen si představte, že se probudíte a první, co uvidíte, je dechberoucí výhled do zalesněné krajiny a dost možná i moře z mraků. Ideální jako zážitkový dárek na jednu noc pro páry nebo zaryté turisty, kteří mají podobně výjimečná místa na svých bucket listech. V prostorách moderních pokojů se budete cítit jako na palubě vesmírné lodi a věřte nám, že snídaně s takovým výhledem bude chutnat stokrát lépe než obvykle. 

 

Za stěnami kláštera

Máme pro vás tip na pražské ubytování, které bychom doporučili i těm, co v hlavním městě žijí. Proč? Jednoznačná odpověď - dechberoucí prostory Augustiánského kláštera a stovky červených střech staré Prahy. To je Augustine Hotel Luxury Collection, kde najdete až 101 pokojů, který je každý naprosto jedinečný, ať už svým designem, tak výhledem z okna. Opravdovou bombou je ale Tower Suite přes tři patra s 360 stupňovým výhledem na město. Takovou atmosféru Prahy jste ještě nezažili!

 

Útěk do hor

Místo, kde se snoubí tradice s moderním designem a kde se můžete schovat před zbytkem světa na jak dlouho budete chtít - to je Resort Sv. František, Erlebachova bouda v Krkonošském národním parku. Zásadní je opět výhled - panorama zalesněných kopců, po kterých se z rána líně povaluje mlha je výjev, který pohladí každou alespoň trochu romantickou duši. Srdcem resortu je pak horská kaplička zasvěcená sv. Františku z Assisi, která dává název celému areálu. Ubytování je vhodné jak pro páry, které si chtějí užít wellness odpočinek, tak pro rodiny s dětmi. 

----

Úvodní foto: Mikita Karasiou / Unsplash

Similar articles