Putování za vínem

28. srpna 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

RENESANČNÍ DŮM MIKULOV

V Mikulově se ubytujte v domě ze 16. století, jemuž nedávná rekonstrukce vdechla neopakovatelnou atmosféru. Národní kulturní památku najdete přímo pod zámkem v jedné z nejatraktivnějších částí Mikulova – bývalé židovské čtvrti.

 

REZIDENCE ADALBERT

Rezidence z dílny rodinné firmy Domy s duší uspokojí nejnáročnější hosty toužící po soukromí a pohodlí. Záměrem rodiny Jílkových je revitalizace historických nemovitostí, kterým se snaží opět vdechnout život. Vkusně zařízený apartmán ve Valticích má vlastní vinný sklep, kde můžete do sytosti ochutnávat moravská, ale i třeba rakouská vína.

 

K BABIČCE

Němčičky – zdánlivě obyčejná jihomoravská vesnice a v ní zdánlivě obyčejný domek... Ovšem čeká tu na vás úplně neobyčejný zážitek a kopec pohostinnosti. Majitelka Marie Bláhová tady vytvořila naprostou oázu klidu. Můžete tu posedávat na dvorku, zajít si do sklípku a ochutnat víno od pana majitele nebo se natáhnout do houpací sítě pod vzrostlými stromy na kraji pozemku. Těšte se na domácí zavařeniny, koláče ze sezonních surovin a milé lidi všude kolem vás.

 

OPILÉ SKLEPY

Na svahu nad Velkými Pavlovicemi stojí v řadě 15 výrazných domů, které na první pohled vypadají, jako kdyby vypadly z pohádky. Hravě barevné sklípky vás mohou zmást, nejen ve chvíli, kdy se budete vracet zpět z ochutnávek vína. Nebojte se, nezdá se vám to, sklepy se doopravdy naklánějí. Ve třech domcích se můžete ubytovat, a užít si tak atmosféru netradičních moravských staveb.

 

VINAŘSTVÍ GOTBERG
Na stráni s výhledem na Novomlýnské nádrže stojí moderní vinařství Gotberg. Zavítejte sem hned z několika důvodů. Originální stavba získala řadu ocenění a její design vás uchvátí. Můžete sem zajet jen za ochutnávkou báječných vín, která tu vyrábějí z vlastních hroznů. Degustace probíhají v nádherných sklepích, ale můžete si se sklenkou sednout i na terasu obklopující vinařství a kochat se pohledem na Pálavu. Pokud si objednáte degustaci, můžete se tu i ubytovat, a tak to budete mít večer jen pár kroků ze sklepa do postele. V Gotbergu si to můžete užít opravdu se vším všudy, široko daleko vaše veselí nikdo neuslyší.

 

LA BOBUL APARTMENTS

Kouzlo Provence v jihomoravské obci Drnholec v sobě nesou apartmány La Bobul. Přivítají vás stylovou cihlovou zdí, za níž se nachází nádherná udržovaná zahrada plná levandule a růží. Majitelé nedávno dokončili vinotéku a bistro, a tak se nově můžou hosté těšit na snídaně, malé dobroty kdykoli během dne a samozřejmě skvělé víno od místních vinařů. V každém z apartmánů najdete i malou kuchyňku a venkovní posezení, a tak si ranní kávu nebo večerní skleničku můžete vychutnávat přímo na romantické zahradě.

 

Na celý článek se můžete podívat zde.

Podobné články