Kam vyrazit na glamping s dětmi?

30. dubna 2023
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Chcete vyrazit s dětmi na dovolenou, ale klasické hotelové ubytování už vás nudí? Vyzkoušejte glamping s celou rodinou. Víme o místech, kde budete mít stejně pohodlné zázemí jako v penzionu, a přitom budete na dosah přírody. Netradičně pojatá dovolená bude jistě nezapomenutelným zážitkem pro všechny členy rodiny.  


Bohemian Homes

Tento glampingový skvost si užije celá rodina! Tři domečky, které nesou společný název Bohemian Homes, najdete na rozhraní Lužických hor a Českého Švýcarska. Majitelé jsou vášniví cestovatelé, kteří zhmotnili veškerou svou inspiraci z cest do této glampingové oázy klidu. Dva kouzelné domečky poskytnou dočasný domov až šesti hostům, ten třetí je ideální pro romantické pobyty ve dvou. Kromě dětí jsou tu vítání i pejsci, tak je klidně vezměte s sebou. Zabalte svačinky, nazujte pohorky a vyrazte do přírody. Okolní krajina rozhodně má co nabídnou. Nemusíte se bát, že byste bloudili, všude jsou přehledně značené turistické trasy a na tipy před cestou se můžete zeptat i milých majitelů, Vlaďky a Ashe. K dispozici je tu velké ohniště i gril a v každém domečku je perfektně vybavená kuchyň. Až dáte večer děti spát, udělejte si romantiku jen ve dvou v sauně a ve vířivce


Rezidence Malše

Potřebujete si odpočinout a chcete vyrazit na dovolenou s celou rodinou? Víme o místě, kde můžete doslova nechat všechny starosti odplout. Ema & Marta jsou dva moderně vybavené a prostorné hausbóty s chytře navrženým interiérem i venkovní terasou s posezením a výhledy na řeku Malši, za které by se nemusel stydět luxusní resort. Každý z hausbótů má dvě samostatné ložnice s dvoulůžkem včetně úložného prostoru a televize. Samozřejmostí je koupelna s elektrickým WC, umyvadlem a sprchovým koutem. Kotvit budete u historického centra Českých Budějovic, takže si každé ráno můžete skočit do města na skvělou snídani, nebo si do kajuty donést čerstvé pečivo a udělat si nějakou domácí dobrotu. Majitelé nabízejí hned několik pobytových balíčků. Potěší třeba i milovníky piva, které čeká návštěva a prohlídka pivovaru. A pokud byste se nechtěli zdržovat vařením, majitelé vám zajistí prvotřídní catering


V Bublině

Pravděpodobně u nás neexistuje glamping, který by byl více zaměřený na zábavu dětí, než je právě ten V Bublině. Tady se postarají o nevšední zážitek každého člena rodiny. Na rozlehlém pozemku kousek od Aše najdete unikátní objekt s dětským hřištěm, kuchyní, grilem i saunou. Vaše ratolesti se tu dokonale vyřádí. Přes den se vyblbnou na hřišti nebo v krásném zahradním domečku, v bublině je pak čeká kouzelná skříň plná hraček a her. Usínat budete v luxusní posteli s hvězdnou oblohou nad hlavou, na míle daleko od světelného smogu. Místo je uzpůsobené pro 4 dospělé hosty, ideálně ale pro dva rodiče a dvě děti. Nemusíte se bát, že byste byli rušeni nebo byste někoho rušili vy. Bublina stojí v malé vesničce na polosamotě. 


Chata v lese

Na dobrodružnou dovolenou s rodinou vyrazte do Chaty v lese. Všechno je tu přizpůsobené pro dokonalé pohodlí dospělých i zábavu dětí. Chatu najdete doslova ukrytou v lese, na břehu rybníka v Jižních Čechách. Na první pohled se zdá chalupa malá, ale nenechte se mýlit. V centrální části najdete plně vybavenou kuchyň se základními surovinami a prostornou obývací část. Pohodlně se tu vyspíte ve čtyřech. Rodiče v samostatné ložnici s manželskou postelí a štědrým odkládacím prostorem. Dětem ustelete na rozkládací pohovce v obýváku. Jako program se tu nabízí lesní procházky, při kterých mohou děti stavět obydlí z šišek, sbírat lesní plody nebo hledat houby. V chatě si pak můžete zahrát deskovky. Zážitek budete mít i z privátní lesní sauny, ze které můžete vyběhnout a zchladit se rovnou v rybníku. 


Hausboaty Ypsilon Golf Liberec

Vezměte rodinu na tak trochu netradiční dovolenou! Vydejte se směrem k Jizerským horám, do golfového resortu, kde budete ubytováni přímo na vodní hladině. Ypsilon Golf Liberec nabízí netradiční ubytování v obytných hausbótech. Každý disponuje čtyřmi lůžky, můžete si vybrat variantu s oddělenými ložnicemi, toaletou, sprchovým koutem a terasou s nádherným výhledem na vodní hladinu a golfové hřiště. Nemusíte se tu zabývat vařením, protože jen pár kroků od domečku na vodě máte skvělou hotelovou restauraci. A jestli sem přijíždíte i za sportem a chcete oprášit golfové hole, budete tu mít možnost. Můžete využít i speciálních golfových balíčků spojených s ubytováním a hrou na hřišti. Posádka, které golfu neholduje, si můžete udělat krásný piknik na rozkvetlé zahradě. 


Neposeda

Pokud hledáte absolutní svobodu i na dovolené s dětmi, nekonečné louky a podmanivé výhledy, je Neposeda místo, které nesmíte minout. Uvnitř vás čeká maximální pohodlí s moderním vybavením a útulné teplo z malých kamínek. Nechte čas volně plynout, hrajte si  s dětmi a relaxujte. Neposeda je fortelně vyrobená glampingová chatka ležící na pomezí Jizerek a Krkonoš, která pojme 4 nocležníky. Uvnitř nechybí sociální zařízení a kuchyňka s ledničkou, venku si na ohništi opečete buřty nebo skočíte do lesa na houby. Z velkého okna můžete pozorovat pasoucí se zvěř nebo hvězdnou oblohu, která je tady na samotě až mysticky jasná. Pokud máte rádi vyjížďky na kolech, rozhodně je vezměte s sebou. Okolní přírodní trasy jsou opravdovým zážitkem. 


Treehouse Zvičina

Chcete dětem udělat radost pohádkovým obydlím? Zavezte je do Treehousu! Nemusíte se bát o jejich bezpečí, všechno je tu kompletně připravené pro pobyt rodin s dětmi. Stromový domek je umístěn ve starém smíšeném lese kousek pod vrcholem Zvičina. Už samotná cesta na tohle kouzelné místo bude vaším prvním velkým zážitkem. Auto necháte zaparkované před lesní cestou, po které se vydáte k domku. S sebou si nemusíte brát kromě oblečení vůbec nic. Treehouse je vybavený do posledního detailu. K dispozici jsou základní ingredience na vaření, za příplatek i něco na gril. Do wellness zóny tu máte připraveny pantofle i župany. V obytné části najdete manželskou postel, kuchyňku, záchod a posezení v podobě rozkládacího gauče, který zároveň slouží jako přistýlka pro děti. Výhled do lesa si pak můžete užívat z tepla, skrze panoramatické okno, nebo na venkovních terasách. Užijte si kvetoucí zahrádku u domečku, opečte si venku špekáčky na ohni a buďte tu jeden pro druhého. 


Forest Garden Family

Dovolená v glampingu s dětmi může být skvělou kombinací úniku do přírody, ale s veškerým zázemím, které byste měli i v penzionu. Takový glamping vznikl u hotelu Kouty. Dřevěný domeček, určený pro rodinu, má opravdu pohodlné zázemí, kde vám nebude nic chybět. Třeba i takový luxus, jako je podlahové topení, plně vybavená kuchyně, krb a designová koupelna. Zabalte to nejnutnější, nepotřebné zanechte doma a vydejte se do čisté přírody s příchutí tajemna a dobrodružství. Díky servisu hotelu Kouty si nemusíte dělat ani starosti s vařením, mají tu skvělou restauraci. Navíc je tu i sportovní a relaxační areál. Nám vyrazila dech cedrová finská sauna, plující na vodě. Připravte se na čerstvý vzduch, usínání s pohledem na hvězdy a dokonalé rodinné zážitky, které si odtud dozajista odvezete.  


Treehouse Amálka

Další dobrodružství v korunách stromů na vás čeká kousek od Ještědu. Treehouse Amálka je postavený na absolutní samotě, na sluncem vyhřáté lesní mýtině. Ohromí vás dechberoucím výhledy, a to třeba i vleže z hamaky přímo na terase v korunách stromů. Interiér lesního domku je vymazlený do posledního detailu. Rodiče se pohodlně vyspí na manželském lůžku a na rozkládací gauč se bez problémů vejdou dvě děti. Treehouse je vybaven kuchyňským koutkem s jednoplotýnkovým vařičem, plnohodnotnou lednicí, krbem s automatickou funkcí bez nutnosti přikládat. Krom toho vás tu čekají vychytávky jako třeba chodící spací pytle. Až uspíte děti, večer si užijete v privátní sudové sauně, kterou krásně provoní a vytopí malá kamínka na dřevo. Za příplatek si můžete od majitelky nechat připravit domácí snídaňový košík. 


Malešov Glamour Camp

Kempování s dětmi? Spaní ve stanu nebylo nikdy větší zábavou a dobrodružstvím. Zapomeňte na usínání ve spacáku na zemi a mytí v rybníce. Malešov kemp vám poskytne  komfort a pohodlí, které byste nečekali. Navíc s dotekem historie. Kousek od Kutné Hory, v zahradě na břehu rybníka pod středověkou tvrzí, najdete originální kemp s osmi stany. Do každého se pohodlně vejdete ve čtyřech. Sloužit vám k tomu bude manželská postel a dvě samostatná lůžka. Je to až neuvěřitelné, jak jsou stany nadstandardně vybavené. Najdete v nich i soukromou koupelnu se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou. A nemusíte se bát, neteče jen studená voda. Jestli máte rádi historii, budete to tu zbožňovat. Zážitkem je rozhodně i místní Krčma, kde kuchaři denně připravují klasické recepty z 15. a 16. století, obohacené o moderní chutě. Starší děti i dospělí se zabaví při únikovce, která je tu inspirovaná PC hrou Kingdom Come: Deliverance.


Nenašli jste pro rodinnou dovolenou to pravé ořechové? Podívejte se na další kouzelná ubytování, kde se zabaví jak děti, tak dospělí, do naší Inspirace - tady



 

Podobné články