8 tipů, kam na poslední chvíli na dovolenou v Čechách...

30. června 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Léto v plném proudu. Vybrali jsme pro Vás ta nejzajímavější a nejkouzelnější místa, kde seženete na poslední chvíli volné termíny. Nechte se inspirovat Amazing Places a prožijte naplno svou jedinečnou dovolenou, tentokrát v Čechách. Pro ty z Vás, kteří se chtějí inspirovat Moravou, odkazujeme na náš předchozí článek .

 

1. Erlebachova Bouda

Jedno z nejkrásnějších míst s úžasnými výhledy, které i ilustruje úvodní fotografie dnešního článku. Součástí hotelu je wellness s 9metrovým bazénem, brouzdalištěm pro děti, saunami, párou a nabídkou řady masáží. Děti si můžou zahrát stolní fotbálek, dospělí zase biliard nebo ve vedlejší budově bowling. K dispozici jsou zde tři výborné restaurace, jedna i s již zmiňovaným panoramatickým výhledem na Krkonoše. Můžete taky využít naplněný piknikový koš, půjčit si deku a užít si pohodu tam, kde se vám to právě bude líbit. To hlavní je poloha, turistické cesty všude okolo a výlety po nejznámějších místech v Krkonoších.  

 

2. Hotel Olympie

Nedaleko Erlebachovy Boudy ve Špindlerově Mlýně, v klidné části Svatého Petru, leží nádherný horský hotel Olympie. Nově otevřený luxusní panoramatický wellness s výhledy na okolní svahy, jež je na naše poměry více než velkoryse řešeno, Vás dostane, nás jednoznačně ano :). Nově jsou zrekonstruovány všechny pokoje a sluneční terasa u jedné z nejlepších restaurací ve Špindlu. Aktivit u hotelu a v okolí je nepočítaně, od lanového centra, bobové dráhy až po půjčovnu MTB či elektrokol. I zde platí, že největší devizou je lokalita, která přímo vybízí k horským výšlapům a procházkám.

 

3. Aparthotel Krásná Lípa

Jde o inovativní model ubytování, který v České republice poptává stále více klientů. V Evropě je běžné a patří ke standardu, že rekreační resorty disponují vedle klasického hotelového ubytování i aparthotely a depandancemi, které zajišťují, stejně jako Aparthotel Lípa, vhodné privátní ubytování s možností výběru doprovodných ubytovacích služeb. Dovolená v Krásné Lípě je jedinečná, tato lokalita patří k jedněm z top destinací v České republice a v regionu Českosaského Švýcarska. A my můžeme jenom doporučit.

 

4. Hotel Ostrov

Uprostřed lesů, skal a rybníků, v oblasti České Švýcarska nabízíme tento nadstandardní hotel, který nabízí kromě příjemného ubytování, výbornou moderní a oceňovanou restauraci, wellness s výhledem na skály, krytý bazén a vše, co by odpočinková zóna měla nabídnout. Z výletů po okolí doporučujeme procházky skalními městy Tisá, Ostrov a Rájec. 

 

5. Knížecí cesta - Aparthotel & Wellness Lipno

Letní dovolená na Knížecí cestě, kde zbývá pár posledních volných termínů, je jedním z nejkrásnějších míst, které na našich stránkách nabízíme a rozhodně doporučujeme. 

 

Vítejte v cyklistickém ráji. Rovnou z hotelu můžete vyrazit na příjemné procházky po okolí stejně jako na náročnější celodenní túry po horách. Z bývalé Schwarzenberské hájenky vytvořili unikátní místo a právě letos začínají svou první sezónu. Můžete si zde půjčit motorový člun na elektropohon, to nás baví. Stejně tak i “zelené” wellness, které se pomalu dotváří a postupně buduje.

 

6. Design Penzion Vejrovna 

Další originálně předělaná Schwarzenberská hájenka nedaleko Lipna nabízí, minimálně pro nás, nejkouzelnější okolí a přírodu. Samotu rozlehlých luk a lesů, které zaručují naprostý klid a soukromí. Nedávnou rekonstrukci, design interiérů a podobu střešních zahrad navrhl velmi umě ateliér Bambas. Z plánovaných sedmi apartmánů jsou zatím k dispozici čtyři. Procházky a výlety po okolí, pěšmo i na kole jsou prakticky nutností :-).

 

7. Mamma’s Boutique hotel  

Tím nejlepším v Poděbradech a okolí je pro nás tento nádherný nový malý hotel, který leží na lázeňské kolonádě, v samotném srdci města. Součástí je i nově vybudovaná wellness zóna s finskou saunou a masážemi. Za gastronomickým zážitkem nemusíte nikam daleko, neboť součástí rodinného hotelu je i vyhlášená restaurace 

 

La Mamma Cucina. Podrobnou reportáž z místa si díky naší návštěvě ve spolupráci s Bloges Robes můžete prohlédnout i zde.

 

8. Angusfarm 

Říká se, to nejlepší nakonec, zde to platí minimálně pro milovníky steaků a mas, neboť Angusfarm není jen příjemným penzionem s rozlehlou farmou, ale hlavně vynikající vyhlášenou restaurací, za kterou se hosté sjíždějí z celé republiky. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus Vám zde připraví steaky na přírodním grilu, a to i z méně známých partií jako je oponka, karabáček či pupek. A ještě si můžete naložit spoustu uzených dobrot a mas na cestu domů. Penzion je vybudován v půdních prostorách. Vůně dřeva, levandule, výhledy na lesy a střechy venkovských stavení vás naplní pocitem sounáležitosti s přírodou a krajinou. Podrobnou fotoreportáž z naší návštěvy také zde.

 

Pokud máte více zajímavých tipů, kam se vydat v nadcházejícím létě, zkušenosti z námi přestavených míst, budeme rádi, když nám je napíšete a pošlete na account@amazingplaces.cz. 

Krásné a kouzelné léto všem!

Podobné články