5 míst, kam vyrazit do Beskyd aneb toulky nejen po Valašsku

16. května 2017
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Podle nás je stejně důležitým rozhodnutím nejen do jakého koutu naší země vyrazit, ale také vybrat si to správné místo, nejlépe kouzelné, kde se budete opravdu cítit dobře. 

Zalesněné horské hřbety a hluboká údolí, zelené stráně a staré roubené chalupy, lidové tradice a taky báječná kuchyně. To je Valašsko, jaké jej známe a máme rádi. Až zase příště budete plánovat svou dovolenou, zkuste si vyrazit třeba sem. Máme pro vás 5 míst, která osobně známe a ze kterých rozhodně nebudete zklamaní.

 

Penzion Jurášek 

Jedná se o novinku loňského podzimu. Nádherně navržený a nově postavený penzion zasazený v podhůří Beskyd obklopují dvě golfová hřiště, Čeladná a Ostravice. Za nás je Penzion Jurášek rozhodně jedno z nejmilejších překvapení v posledním roce. A co tam můžete dělat? Chytat pstruhy v jejich chovném rybníce, koupat se v přírodním biotopovém jezírku, užít si sportovních radovánek na multifunkčním hřišti, zapůjčit si elektrokola, anebo při špatném počasí využít vnitřní bazén včetně několika saun a soukromé střešní vířivky. Samozřejmě, že se nabízí výlety pěšmo do okolí, anebo již zmiňovaný golf. Pokud patříte ke gastroturistům, čeká tu na vás kromě místních specialit, jako je valašská kyselica, spousta dalších dobrot a laskomin.

 

Hotel Miura 

Jestli je Jurášek symbolem luxusního ubytování, tak Miura je ještě “o půl hvězdičky” výše. Leží na okraji obce Čeladná, na dosah stejnojmenného golfového hřiště. Výzdobu Miury tvoří nejenom typické plastiky Davida Černého, ale pro milovníky umění jsou zde další neuvěřitelné skvosty, které nemají  srovnání nikde jinde u nás.

 

Umění je víceméně pro fajnšmekry, ale mnohem větší počet lidí potěší jedno z nejlépe vybavených hotelových wellness v Česku s množstvím různých druhů masáží. V restauraci, která díky šéfkuchaři Michalu Göthovi aspiruje na michelinské ocenění, se výborně najíte. Doporučujeme vyzkoušet netradičně představované delikatesy regionální beskydské kuchyně. Sice si trochu připlatíte, ale rozhodně je to v tomto případě oprávněné. Sedět se dá na terase s výhledy na okolní kopce a krajinu. Pokud nejste golfisty, jsou pro vás v okolí ideální terény na kola, horské túry či projížďky po krajině v koňském sedle. Využít můžete rovněž tenisový kurt, nebo nedaleký Horský lanový park Tarzanie.


Chalupy U Pařízků 

Teď se přesouváme na druhý konec Beskyd, přesněji do Velkých Karlovic. Místo přípitku na vás bude při příjezdu čekat čerstvě napečený frgál. K pronájmu jsou zde dvě různě velké chaloupky s veškerým komfortem a zázemím, které potřebujete pro svůj odpočinek. Každá chaloupka má svoji saunu, saunový domeček včetně možnosti vnitřního grilování a rozlehlou zahradu s vymoženostmi pro vaše ratolesti. Každý host může zdarma využívat i zázemí a wellness nedalekého horského hotelu Horal. Kola, turistika, procházky po okolí, to je základ zdejších aktivit, které si můžete rozšířit i o ostatní sporty různě nabízené v okolí. Více jsme také psali v samostatném článku, který vyšel v časopise Bydlení.

 

Penzion Roubenka 

Sice se náš následující tip jmenuje Penzion Roubenka, ale jedná se o kouzelnou pitoreskní chaloupku, která je určena pro přátele či jednu dvě rodiny, jež se rozhodnou spolu strávit nějaký čas. Majitelé jsou velmi příjemní milí lidé, kteří bydlí v sousedství. Také zde provozují soukromé golfové hřiště Hukvaldy, v jehož klubovně si můžete v sezóně posedět na terásce a vychutnávat si klid, pohodu a dobrou kávu.

 

V roubence máte k dispozici plně vybavenou kuchyni, obývací místnost s krbem, velkou zahradu, tři ložnice, dětskou hrací místnost a také zajímavě provedenou saunu s venkovním koupacím bazénkem, jezírkem. Paní majitelka se sama stará o vybavení interiérů a smysl pro zajímavý detail tu je znát na každém metru. Nám se tu moc líbilo. 

 

Hotel Freud 

Moderní hotel Freud se nachází v Ostravici, v bráně do Beskyd. Najdete tu veškerý komfort a pohodlí, které pro svou dovolenou potřebujete. Několik tenisových kurtů, beachvolejbalové hřiště, luxusní klubovnu, kde můžete během svých sportovních výkonů nabrat síly. V blízkosti jsou turistické cesty, které vedou všemi směry k zajímavým cílům v Beskydech. V hotelu je výborná restaurace a vlastní cukrárna. Určitě využijete též malé wellness. Malým minusem je přilehlá frekventovaná silnice, ale v poměru cena/výkon nemá hotel Freud konkurenci. My jsme si to tu užili už několikrát a vždy k plné spokojenosti.

Podobné články