5 krásných chalup, které vás nadchnou

13. August 2017
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Přemýšlíte nad dovolenou nebo prodlouženým víkendem, ale nemáte vlastní chalupu? Půjčte si ji. Toto odvětví turismu se i v Česku rozmáhá a v nabídce jsou unikátní místa.

Když si chcete užít klidný čas v některém z krásných koutů Česka a nemáte vlastní chalupu, máte dnes mnoho možností, jak ji pronajmout. Chalupy k pronájmu se nabízejí na slevových portálech, jako je Slevomat, ale i samostatných webech určených k pronájmu podobných prostor (echalupy.cz, chatyachalupy.cz). Zde se ale ztratíte v nepřeberných záplavách nabídek, z nichž některé ani nejsou tím, čím se zdají být. Máme pro vás lepší tip.

Na webu amazingplaces.cz skupina amatérských cestovatelů představuje unikátní ubytovací místa, která sama vyzkoušela. Kromě velkých hotelů a rodinných penzionů tu najdete takové perličky jako ubytování ve středověké věži, přespání v dřevěné chatce uprostřed rybníka či chaloupky jako z pohádky. Pojďte je prozkoumat společně s námi, protože chalupy, které jsme pro vás vybrali společně s týmem Amazing places, nás okouzily.

 

U Vyšaty

Chalupu si manželé Vlkovi koupili z nutnosti, těsně sousedí s domem, ve kterém žijí, a nechtěli, aby měli nepříjemné sousedy. Protože šlo o rodný dům cestovatele Františka Čecha Vyšaty, jsou dominantním prvkem v chalupě právě vzpomínky na tohoto významného muže.

Skvěle se snoubí s interiérem vyvedeným v zemitých barvách, dlážděnou podlahou a velkými dřevěnými futry. Dřevo ostatně dominuje celému prostoru, návštěvníky jistě nadchne dřevěná linka nebo velký jídelní stůl.

Dva pokojíčky jsou vybaveny pohodlnými dřevěnými postelemi a kvalitním historickým nábytkem. Paní majitelka vás přivítá výborným chlebem od lokálního pekaře, v chalupě máte domácí marmelády a zavařeniny či plody z místní zahrady.

 

Domesi Concept House

Dřevostavby jsou v Česku čím dál populárnější a pokud přemýšlíte, že si také jednu pořídíte, můžete si bydlení v ní nejdříve vyzkoušet. U obce Pulečný na Liberecku na vás čeká dřevěný dům, do kterého se vejde pohodlně celá rodina. V přízemí je ložnice, dětský pokoj, obývací pokoj propojený s kuchyní a koupelna se sociálním zařízením. Patro je koncipováno jako open space, které pro děti představuje dostatečně velkou plochu na hraní. Kuchyně je dokonalou ukázkou toho, že bydlení v dřevostavbě nemusí být stejné jako někde ve srubu.

 

Chalupa nad Popelkou

Britsko-český pár se rozhodl odstěhovat z Prahy a splnit si svůj sen o rodinném penzionu v přírodě. Citlivě zrekonstruovali a nyní pronajímají 200 let starou chalupu v Nové vsi nad Popelkou. Na hosty zde čeká klid a pohoda, kterou nabízejí útulná stará stavení. Může za to umná kombinace historického a nového vybavení, která se objevuje například v kuchyni a jídelní části chalupy. Pokoje jsou vybavené jednoduchým přírodním dřevěným nábytkem a vyzařují dokonalý klid. 

 

Chalupa Brusírna

Design, netypický pro venkovská stavení, je zajímavý způsob, jak vytvořit jedinečný prostor. Majitelům chalupy Brusírna, která leží v v Krkonoších nedaleko lyžařského areálu Černý Důl, se to povedlo. Zatímco zvenku objekt připomíná roubenku, kterých v okolí najdete tisíce, uvnitř je naprosto jedinečná – interiér kromě dřeva z borovice douglasky tvoří žula, sklo a železo. Naprosto jedinečný je ale místní vinný sklípek a také koupelna. S volně stojící vanou, obrovským sprchovým koutem a také oknem, které navozuje pocit dokonalého propojení s přírodou.

 

Chalupa Pod Sviní horou

Chalupa jako vystřižená z lidové pohádky stojí na břehu řeky Moravy v Jeseníkách. Každý kus nábytku, světla, obklady, závěsy, veškeré vybavení a doplňky, každý detail včetně barev, jsou voleny tak, aby byly ve vzájemné harmonii jako celek, který neslouží pouze k ubytování, ale zaručuje jedinečný estetický zážitek. V kuchyňském koutě se snoubí komfort zajištěný moderními spotřebiči (vestavěná lednice, vařič, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice) se stylem v podobě chalupářského, malovaného nádobí.

 

Celý článek na living.iprima naleznete zde

Similar articles