Vyhlásili jsme Nejkouzelnější místa roku 2022

21. listopadu 2022
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

Je už tradicí, že koncem každého roku u nás v Amazing Places vyhlašujeme vítěze těch nejkouzelnějších míst, z nichž jedno se stává Absolutním vítězem. Letos toto ocenění získalo Chateau Mcely. Při této příležitosti vznikl i rozhovor s Vlastimilem Plchem, zakládajícím výkonným ředitelem Chateau Mcely, který byl publikován v naší ročence a který si můžete přečíst zde. Celkem se vyhlašovali vítězové v 18 kategoriích, z nichž čtyři byly speciální. A ty si teď představíme o něco podrobněji.

 

Absolutní vítěz Amazing Places 2022: Chateau Mcely  

Uvolněte se ve voňavých lázních, usínejte v těch nejlepších pokojích, vstupte do gastro nebe v restauraci Piano Nobile a nechte se hýčkat velmi přátelským personálem. Za tímto potěšením se do Chateau Mcely vrací hosté pravidelně. Styl a servis jedinečného zámku je známý po celé zemi.  Každý ze mcelských pokojů má vlastní styl i jméno. První patro je přehlídkou světadílů, ve druhém najdete pokoje pojmenované po jednotlivých měsících. Všechny mají krásný výhled do okolní přírody anglického parku a Svatojiřského lesa. V zámeckých lázní nás zaujala maková hypnóza, zřejmě jediná svého druhu na světě, která zanechá hladkou pleť a navodí hluboký spánek. Za bezchybnými službami stojí stejně perfektní personál, jež vám dá pocit, že jste nejdůležitějšími hosty. Zámeček obklopuje velký anglický park s dostatkem místa i pro malé sportovní turnaje. Okolní les přímo vyzývá k procházkám, běhání, projížďkám na kole nebo houbaření.

 

Design & Architektura 2022: Ambassador Wine Club ReBorn

Jsou místa, která vás okouzlí na první pohled a na která se rádi vracíte. A pak jsou místa, která si zamilujete natolik, že z nich už nikdy nechcete odjet. A přesně to je ReBorn. Místo, kde s každým novým ránem obdivujete vůli majitelů dát do něčeho celé své srdce. Tady se potkává cit pro design a kouzlo detailu s uměním se prvotřídně postarat o hosty. Tím vším aspiruje ReBorn na jedno z nejkrásnějších míst v Česku. Areál je hostům otevřený vždy od pondělí do čtvrtka a svou kapacitou 10 až 12 hostů bude nejvíce vyhovovat malým firemním setkáním nebo rodinným oslavám. Dorazit můžete třeba i ve dvou, ale o ceně se zde nesmlouvá, její minimální výše je daná. V šesti apartmánech bude mít každý z hostů dostatek osobního prostoru, ten společný si pak můžete užívat ve Stodole nebo na jedné ze dvou teras. Všude tu budete obklopeni zelení. Po probuzení se bosky projděte v bývalém zámeckém parku, zaběhněte si do sadu anebo se vykoupejte v rybníce. Jenom těch tu mají dvanáct. Cestou se pozdravíte s ovečkami, na pastvách uvidíte krávy a na rybnících labutě. Servis tu je prvotřídní a splní vám vše, co bude v jejich silách. Vy si tak naplno užijete pár dnů v ráji, odkud se vrátíte jako znovuzrození. A přesně o tom ReBorn je.

 

Svatební místo 2022: Statek Oblík

Hluboký nádech a výdech. Statek Oblík je oázou klidu uprostřed překrásné krajiny na samém úpatí stejnojmenné hory, jen hodinku a půl vzdálený od Prahy. Co takhle lelkovat u bazénu se sklenkou prosecca, načerpat sílu v okolních lesích nebo si užít chuť čerstvých domácích sýrů z místní sýrárny? Na statku na vás bude čekat sedm dvou až čtyřlůžkových apartmánů s výhledem na překrásnou přírodu Českého středohoří. Každý apartmán v sobě snoubí moderní a funkční design s prvky tradiční historické farmy z poloviny 17. století. V útulných pokojích najdete vše od vybavené kuchyně, přes prostornou obývací část s přírodními materiály, až po balkon, kde si můžete užívat ranní kávu i večerní sklenku. Ráno si skočte do posilovny, půjčte si kolo na celodenní projížďku nebo jen odpočívejte s oblíbenou knížkou u bazénu.

 

Nejkrásnější prázdninový resort v Česku: Hotel Královka

Stačí pouze vyjít na jeden z kopců Jizerských hor a objevíte tenhle poklad. Okouzlí vás 3 dominantní budovy s obklady ze starého kartáčovaného dřeva a husté lesy všude kolem. Už při příjezdu vám budou děti chtít vyskočit z auta, protože obrovské dětské hřiště si zamilují na první pohled. A jsme si jistí, že vy si Královku zamilujete také. Klid, příroda, odpočinek a skvělý servis. To je jenom malá ochutnávka toho, co zde zažijete. Spát budete v útulných a moderně zařízených pokojích nebo apartmánech, jejichž hlavním prvkem je dřevo. Některé z pokojů nabízej kouzelné pohledy do hlubokých lesů a pocit, že ta krása je na dosah ruky. Privátní venkovní vířivka či terasa? Své ubytování si tady najdou i ti nejnáročnější. Ve všech apartmánech si také uvaříte, avšak nuceni určitě nebudete. S menu šéfkuchaře Patrika Bečváře nešlápnete vedle. Propojení Česka, Itálie nebo Asie. Výzev se tady nebojí a v každém ročním období si pochutnáte na moderním sezónnim menu. Rozpálený gril venkovní terasy se v létě pořádně nezastaví. A ta vůně! Výhledy na panenské jizerskohorské lesy a do údolí si nejvíc užijete z kamenné rozhledny či z wellness na střeše hlavní budovy. Jenom se tak zadívat na hvězdy z venkovní jacuzzi, nebo prohřát se v některé ze saun. Za nás je to skvělé zakončení dne stráveném na kole či ve stopě.

 

Nejkrásnější prázdninový resort na Slovensku: Salamandra resort & hotel

Hluboko v srdci Štiavnických vrchů daleko od velkoměsta najdete hotel Salamandra, jako stvořený pro rodiny s dětmi, i dokonalý odpočinek ve dvou. Baví vás objevovat a zažívat něco nového? Pak je pro vás toto kouzelné místo tím pravým útočištěm. Standardních dvoulůžkové nebo rodinné pokoje pro čtyři až šest osob s oddělenými ložnicemi jsou útulnou variantou. Ale pokud byste uvítali více prostoru, zvolte apartmány taktéž pro šest hostů. Všechny jsou vybaveny kuchyňskou linkou a prostorným obývákem s posezením a vybavenou koupelnou, která je také součástí všech pokojů. Vaše chuťové buňky si tu též přijdou na své. V místní restauraci vaří především slovenské klasiky obohacené o sezónní suroviny z lokálních farem, bylinky z vlastní zahrádky a domácí med. Vezměte kola a vyrazte na projížďku, ulovte si rybu v jezírku, sbírejte houby nebo se nechte rozmazlovat v novém wellness centru. Salamandra je a vždy bude synonymem pro perfektní pobyt plný odpočinku a zážitků.

 

VÍTĚZOVÉ V DALŠÍCH KATEGORIÍCH JSOU:

Kouzelná novinka

V Bezovém údolí

Silverstone Living

Chata Hejlovka

Apartmány

BOMMA Atelier

Lichtenštejnská stodola

Domeček Krumlov

Trio Tatry Starý Smokovec - SK

All Suite Ötztal - RAK

Boutique Hotely

Chata Hradečanka

Vila Čapek

Kovárna Frýdštejn

Baske Villa - SK

Goldstück Saalbach - RAK

Hotely

Wellness Hotel Volarik

Theatre Hotel

PECR

Art Hotel Palace Pezinok - SK

Das Edelweiss - RAK

Chalupy

Chata Libeč

Chalupa Tříč

Na Škole

Nebo nad Štiavnicou - SK

Roubenky

Cimra Bude

Roubenka Štěpánka

Roubenka U babi

Stará Izba - SK

Chalet Brandleit - RAK

Glamping

Hidden Retreat

Útulnoff

Písník

Stromdom Dva Duby - SK

Baumkronenweg - RAK

Malé penziony

Apartmány Kocourek

Bohemian Cottage

U Květů

Penziony

Na Kmíně

Zikmundov

Statek Salajna

Sad nad Klingerom - SK

Holzleb'n rodinná vesnička - RAK 

Upper Class

Grandhotel Pupp

Augustiniánský dům

Aria hotel

Grand Hotel Kempinski High Tatras - SK

Golden Hill Country Chalets & Suites - RAK

Spa & Wellness

Panorama Golf resort

Aparthotel Svatý Vavřinec

Villa Regenhart

Itálie

My Arbor

Milla Montis

Hotel Petrus

Podobné články