Snová svatba za hubičku

30. října 2019
Náhledová fotografie v záhlaví stránky. Obrázek je součástí struktury webu a může se vázat k obsahu.

V předešlém článku jste se mohli nechat inspirovat první várkou tipů na svatební místa,  která můžete hledat především na zámcích. Je nám jasné, že ne každý si může dovolit zaplatit velkou svatební hostinu pro 150 lidí včetně pronájmu svatebního místa, který mnohdy vyjde až na několik stovek tisíc korun. A především, ne každá nevěsta chce mít svatbu na zámku nebo v pětihvězdičkovém hotelu. Udělali jsme si průzkum a vybrali pár  vhodných míst pro svatbu i na venkově nebo na samotě. Zkrátka něco nenásilného, originálního, hezkého. Mrkněte na naše další tipy, kde uspořádat příští  rok svatbu.

 

V Polích

Penzion V Polích je skvělé místo, pokud hledáte prostory na svatbu v dojezdové vzdálenosti Prahy. Lidé sem nejezdí jen za špičkovou gastronomií (i když za tou se sem rozhodně vyplatí vyrazit) a kouzelným ubytováním ve venkovském stylu,  ale také za účelem svateb. Bývalý jezuitský statek majitelé zrekonstruovali  do rodinného penzionu  ve venkovském stylu. Budova je obklopena menší, přesto prostornou zahrádkou a romantickou terasou. O kus dál najdete i bazén, kde se mohou svatebčané vyblbnout po čas vašeho focení, a především pergolu s grilem na večerní raut. Personál vám dokáže zařídit  svatbu přesně na míru včetně již zmíněné gastronomie. V klidu si dovedu představit, že tady by se najedl i můj otec, který zastává názor, že pokud v restauraci nenabízejí knedlíky a starou  dobrou klasiku, nebude to asi dobrý podnik. A právě knedlíky tu mají vyhlášené  široko  daleko. Penzion  je umístěn na konci vesnice, což vám zařídí dostatek soukromí jak pro obřad, tak pro následnou party. A na tu můžete pozvat opravdu velké množství lidí, večírek dokáží v penzionu připravit až pro 120 lidí. Celý obřad vám personál nachystá na romantické zahradě nebo pokud byste chtěli, tak v barokní kapličce opodál penzionu. Již mnoho lidí se tu chtělo rozvést, aby se následně mohli v penzionu V Polích znovu vzít.

 

Dvůr Perlová voda

Prostorný penzion Dvůr Perlová voda jako stvořený pro svatby a všemožné oslavy najdete severně od Prahy. Tady se nemusíte bát pozvat všechny své přátele, do Perlové vody se vejde na sto hostů, a to včetně ubytování. Nějakou tu svatbu jsme tu zažili, tak můžeme s klidem říct, že nejen prostředí je tu opravdu kouzelné a romantické, ale i veškerý personál se o novopečený manželský pár a veškeré svatebčany stará od počátečního příjezdu v den konání svatby, až po nachystaný bohatý brunch druhý den po této velké události. Tím, že je místo trochu bokem od města, budete mít naprosté soukromí a party můžete protáhnout do pozdních nočních hodin. Svatební obřad si  zařiďte za penzionem, vzadu u rybníka pod nazdobeným altánem. Hostina bude následně perfektní ve staré rustikální stodole, která se po setmění promění v romantické místo s tisícem malým světýlek. Celý penzion je obklopen rozlehlou zahradou včetně bazénu, tak nezapomeňte případně připomenout hostům, ať si s sebou zabalí plavky. Mimo to je vedle i biotopické jezírko, kde se dá samozřejmě také  koupat, ale především mohou svatebčané nasednout do loďky se sklenkou vína a nechat se unášet romantickou atmosférou. Po čas svatby se zabaví i děti, a to třeba při míčových hrách na zahradě. Nedílnou součástí svatby na Perlovce je i výborná gastronomie, kterou vám „uvaří“ přímo na míru. 

 

Villa 603

Nenápadně vyhlížející vila u lesa na kraji města Příbor v Beskydech je kouzelné místo pro svatbu v přírodě a především prostor s nezaměnitelnou romantickou atmosférou. Majitelé Maruška a Zdeněk jsou ti nejmilejší hostitelé, jaké si můžete přát. Vaši svatbu vám dokáží zorganizovat „od  a do z“ a  splní vám i ta přání, která se bojíte vyslovit nahlas. Vila je vhodná pro menší svatby do padesáti lidí, i přesto, že se tady tolik hostů nevyspí. A záleží čistě na vás, jak  budete chtít svatbu pojmout a kde si budete přát říct ano. Chcete-li být originální, nechte se oddat uprostřed lesa se zátiším jehličnanů nebo v maličké, ale ohromně romantické stodole. Ke svatební tabuli můžete následně usednout hned vedle, na zastřešené terase propojené s venkovní kuchyní. Odkryté dřevěné trámy, masivní dřevo, kamenné zdi a jemné bílé ubrusy na stolech fungují lépe, než jsme si dokázali představit. O zábavu na svatbách je samozřejmě postaráno tak nějak přirozeně, ale kdybyste chtěli večer trochu rozproudit, zapojte si karaoke přístroj a můžete uspořádat souboj tým nevěsty versus tým ženicha. Schválně komu to bude ladit víc. Říkáte si, že se stydíte zpívat před „publikem“? Pod vilou je soukromý vinný sklípek, po pár sklenkách (lahvích) ostych rozhodně opadne.

 

Jítravský dvorec

Krajina lemovaná pastvinami, panorama Lužických hor,  spojení krásně čistého ubytování a jedinečné gastronomie. To je hotel a apartmány Jítravský dvorec. Jítrava, místo na severu Čech, které je zatím trochu neobjevené a kde se budete cítit jako doma.  A to i díky neuvěřitelně milému personálu. Koncept hotelu je velmi nenucený a příjemný, vhodný pro všechny typy svateb. Ať už si budete přát, aby nevěstu dovezl na obřad kočár tažený koňmi, po čas party hrála živá hudba a o půlnoci vypukl slavností ohňostroj nebo byste raději komornější svatbu pouze v okruhu těch nejbližších přátel, za to s pořádnou zásobou šampaňského, svatební koordinátoři vám zajistí vše a možná ještě víc. Svatbu si můžete užít venku na zahradě, která bude po čas svatby sloužit jen pro vás. Kromě toho, že Jítravský dvorec nabízí krásné  prostředí pro vaši svatbu včetně ubytování, tak tu i výborně vaří. A pokud neochutnáte svatební menu při vašem velkém dni, stavte se tu alespoň na oběd jen tak. Při svatbě se vás ale do stylové pivnice vejde až na 200 hostů, takže pozvánky klidně rozešlete i tetičkám z druhého kolene. A v pivnici vám kuchaři nachystají ty největší speciality, takže pochutnat si následně můžete především na poctivém masu z hovězího a jehněčího bio chovu. 

 

Lichteinsteinská stodola

Všechny romantické duše zbystřete! Na Olomoucku najdete totiž místo, které si musíte zamilovat. Majitelé pár let zpátky koupili zpustošenou hájenku a rozhodli se ji opravit a kompletně zrekonstruovat namísto toho, aby ji zbourali, jak jim většina přátel radila. Naštěstí je neposlechli, protože atmosféra která tu zůstala a kterou majitelé ještě dokázali sami dotvořit, se těžce přenáší pomocí písmen. Zrekonstruovaná hájenka se stodolou vám nabídne netradiční ubytování uprostřed panenské přírody. Ideální je tedy pro menší svatby, i vzhledem k malé kapacitě ubytování. Obřad můžete zorganizovat na zahradě nebo kousek opodál uprostřed lesa, svatebčany posadíte na balíky sena, své ano si řeknete pod slavobránou z mladých kmínků a svatební kvítí natrháte ráno přímo na louce. Paní majitelka bude od samého rána pobíhat po zahradě a věšet drobné dekorace, které   ručně připravila speciálně pro vás na vaši svatbu. A jakmile se setmí, rozsvítí stovky světýlek, které navěsila do korun stoletých ořešáků. Navíc po svatbě, až  se druhý den rozjede celá vaše rodina do svých domovů, vy můžete zůstat ještě týden a užít si romantickou atmosféra místa při líbánkách. Samozřejmě místo nebude vyhovovat každému, ale  pokud  jste si už jako malé vysnily pohádkovou svatbu v lese v  rozevlátých šatech stvořených pro něžnou vílu, rychle rezervujete termín na příští rok.

 

Publikováno  v online vydání časopisu Euro

Podobné články